Буряковий маринад як в їдальні - рецепт
Ми представимо вашій увазі класичні рецепти бурякового маринаду - це блюдо можна використовувати, як окремий гарнір, холодну закуску або як інгредієнт для салату. У цій статті ви дізнаєтеся рецепт, як приготувати буряковий маринад як в їдальні.
Інгредієнти:
буряк – 1 кг;
цукор – 05 ст. ложки;
сіль – 1 ст. ложка;
9% оцет – 150 мл;
вода – 200 мл;
перець чорний – 6 горошин;
духмяний перець – 2 горошини;
гвоздика – 4 суцвіття;
лавровий лист – 1 шт.
Приготування
Вибираємо приблизно однакову буряк, щоб вона зварилася одночасно. Добре вимиваємо її і ставимо варитися приблизно на п'ятдесят хвилин (якщо овочі середніх розмірів). Поки вариться буряк будемо займатися маринадом. В двісті мілілітрів холодної води додаємо всі за списком інгредієнти, крім оцту і буряків. Ставимо на плиту і чекаємо, поки закипить. Кипіти маринад повинен близько п'яти хвилин. Після чого вливаємо оцет, знову чекаємо поки закипить і ставимо охолоджуватися. Деякі господині кидають спеції в окріп або заливають їм інгредієнти для маринаду, але у такому разі спеції ведуть себе по-іншому і смак виходить не той.
Отже, буряк зварена, а маринад остигає. Одягаємо гумові одноразові рукавички, так як розуміємо, якого кольору будуть руки і як складно буде їх відмити і буряк очищаємо від шкірки. Ріжемо кубиками, все укладаємо в контейнер чи банку і заливаємо маринадом, після чого ставимо в холодильник на день, а краще два. По закінченні цього часу буряк готова - можна їсти.
Інгредієнти:
буряк – 1 кг;
цукор – 1 ст. ложка;
сіль – 05 ст. ложки;
кислота лимонна – 1 щіпка;
вода – 200 мл;
чорний перець – 2 горошини;
масло рослинне – 3 ст. ложки;
лавровий лист – 1 шт.
Приготування
Добре вимиваємо буряк, бажано зі щіточкою і ставимо варитися приблизно на одну годину. Після того як буряк зварилася даємо їй охолонути у відварі. Після, як завжди при роботі з буряком одягаємо рукавички одноразові і чистимо від шкірки. Очищений коренеплід натираємо на крупній тертці і кладемо в каструльку.
Починаємо займатися маринадом. Всі інгредієнти крім буряків і соняшникової олії засинаємо і заливаємо в окрему каструльку. Чекаємо, поки закипить і варимо хвилин п'ять. Тепер цим гарячим маринадом заливаємо нашу буряк і чекаємо до завтра. На наступний день зливаємо маринад через друшляк, додаємо масло, пробуємо і при необхідності досолює. Можна подавати на стіл. Ось ви і дізналися рецепт бурякового маринаду зі смаком як у дитячому садку.
Буряк в солодкому маринаді
Цей рецепт розповість вам, як приготувати ще один вид бурякового маринаду.
Інгредієнти:
буряк – 05 кг;
вода – 1 склянка;
мед (можна замінити цукром) – 2-3 ст. ложки;
кмин – 1 ч. ложка;
кориця – 1 щіпка;
перець чилі – 1 щіпка;
лимон – 1 шт.
Приготування
Як завжди добре вимиваємо буряк, не забуваючи про щіточку в допомогу. Після ставимо її варитися, середніх розмірів буряках вистачить п'ятдесят хвилин, але в залежності від сорту може знадобитися і сімдесят хвилин. А поки вона вариться будемо готувати маринад, для чого наллємо у каструльку склянку води і насипаємо в нього одну чайну ложку кмину, щіпку гострого червоного перцю і дрібку кориці. Почекаємо поки хвилини три покипить і поставимо охолоджуватися. Коли киплячий маринад став просто гарячим додаємо мед і ретельно помішуємо до повного розчинення, тому що кип'ятити мед категорично не рекомендується (він стає токсичним). Коли мед розчинився додаємо сік одного лимона і чекаємо повного охолодження маринаду. Варену буряк чистимо і ріжемо, кому як подобається: кубиками, соломкою, зірочками і т. д. Складаємо нарізані шматочки в ємність і заливаємо гарячою маринадом. Через добу вже можна пробувати.
Буряковий маринад як в їдальні - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Вибираємо приблизно однакову буряк, щоб вона зварилася одночасно. Добре вимиваємо її і ставимо варитися приблизно на п'ятдесят хвилин (якщо овочі середніх розмірів). Поки вариться буряк будемо займатися маринадом. В двісті мілілітрів холодної води додаємо всі за списком інгредієнти, крім оцту і буряків. Ставимо на плиту і чекаємо, поки закипить. Кипіти маринад повинен близько п'яти хвилин. Після чого вливаємо оцет, знову чекаємо поки закипить і ставимо охолоджуватися. Деякі господині кидають спеції в окріп або заливають їм інгредієнти для маринаду, але у такому разі спеції ведуть себе по-іншому і смак виходить не той.
Отже, буряк зварена, а маринад остигає. Одягаємо гумові одноразові рукавички, так як розуміємо, якого кольору будуть руки і як складно буде їх відмити і буряк очищаємо від шкірки. Ріжемо кубиками, все укладаємо в контейнер чи банку і заливаємо маринадом, після чого ставимо в холодильник на день, а краще два. По закінченні цього часу буряк готова - можна їсти.
Буряковий маринад як у дитячому садку - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Добре вимиваємо буряк, бажано зі щіточкою і ставимо варитися приблизно на одну годину. Після того як буряк зварилася даємо їй охолонути у відварі. Після, як завжди при роботі з буряком одягаємо рукавички одноразові і чистимо від шкірки. Очищений коренеплід натираємо на крупній тертці і кладемо в каструльку.
Починаємо займатися маринадом. Всі інгредієнти крім буряків і соняшникової олії засинаємо і заливаємо в окрему каструльку. Чекаємо, поки закипить і варимо хвилин п'ять. Тепер цим гарячим маринадом заливаємо нашу буряк і чекаємо до завтра. На наступний день зливаємо маринад через друшляк, додаємо масло, пробуємо і при необхідності досолює. Можна подавати на стіл. Ось ви і дізналися рецепт бурякового маринаду зі смаком як у дитячому садку.
Буряк в солодкому маринаді
Цей рецепт розповість вам, як приготувати ще один вид бурякового маринаду.
Інгредієнти:
Приготування
Як завжди добре вимиваємо буряк, не забуваючи про щіточку в допомогу. Після ставимо її варитися, середніх розмірів буряках вистачить п'ятдесят хвилин, але в залежності від сорту може знадобитися і сімдесят хвилин. А поки вона вариться будемо готувати маринад, для чого наллємо у каструльку склянку води і насипаємо в нього одну чайну ложку кмину, щіпку гострого червоного перцю і дрібку кориці. Почекаємо поки хвилини три покипить і поставимо охолоджуватися. Коли киплячий маринад став просто гарячим додаємо мед і ретельно помішуємо до повного розчинення, тому що кип'ятити мед категорично не рекомендується (він стає токсичним). Коли мед розчинився додаємо сік одного лимона і чекаємо повного охолодження маринаду. Варену буряк чистимо і ріжемо, кому як подобається: кубиками, соломкою, зірочками і т. д. Складаємо нарізані шматочки в ємність і заливаємо гарячою маринадом. Через добу вже можна пробувати.
Рекомендуємо добрі рецепти
Запечена буряк
Буряк - популярний овоч у наших краях, який часто додають в салати, закуски, супи заправляють ним. Але мало, хто вживає її як самостійну страву. Їм
Закуска з буряка
Закуски завжди були і залишаються окрасою будь-якого столу, хоч святкового, хоч буденного. І сьогодні ми з вами поговоримо про те, як зробити чудову
Маринад для капусти
Маринована капуста - відмінна закуска для пікніка або святкового застілля. І сьогодні ми поговоримо про те, як правильно приготувати для неї маринад.
Маринад з буряка
Буряк корисний овоч, в якому навіть при термічній обробці зберігаються всі корисні речовини і мікроелементи. І сьогодні ми розповімо, як приготувати
Маринований буряк - рецепт
Буряк - один з найбільш популярних зиязиках овочів. Її додають у борщ, вінегрет та інші страви, солять і, звичайно ж, маринують. Останній спосіб
Буряк по-корейськи
Буряк по-корейськи - це прекрасна закуска, яку обожнюють багато. І в нашій статті ми зібрали для вас найбільш цікаві та смачні рецепти створення