Ми представимо вашій увазі класичні рецепти бурякового маринаду - це блюдо можна використовувати, як окремий гарнір, холодну закуску або як інгредієнт для салату. У цій статті ви дізнаєтеся рецепт, як приготувати буряковий маринад як в їдальні.
Буряковий маринад як в їдальні - рецепт
Інгредієнти: буряк – 1 кг; цукор – 05 ст. ложки; сіль – 1 ст. ложка; 9% оцет – 150 мл; вода – 200 мл; перець чорний – 6 горошин; духмяний перець – 2 горошини; гвоздика – 4 суцвіття; лавровий лист – 1 шт. Приготування Вибираємо приблизно однакову буряк, щоб вона зварилася одночасно. Добре вимиваємо її і ставимо варитися приблизно на п'ятдесят хвилин (якщо овочі середніх розмірів). Поки вариться буряк будемо займатися маринадом. В двісті мілілітрів холодної води додаємо всі за списком інгредієнти, крім оцту і буряків. Ставимо на плиту і чекаємо, поки закипить. Кипіти маринад повинен близько п'яти хвилин. Після чого вливаємо оцет, знову чекаємо поки закипить і ставимо охолоджуватися. Деякі господині кидають спеції в окріп або заливають їм інгредієнти для маринаду, але у такому разі спеції ведуть себе по-іншому і смак виходить не той.
Отже, буряк зварена, а маринад остигає. Одягаємо гумові одноразові рукавички, так як розуміємо, якого кольору будуть руки і як складно буде їх відмити і буряк очищаємо від шкірки. Ріжемо кубиками, все укладаємо в контейнер чи банку і заливаємо маринадом, після чого ставимо в холодильник на день, а краще два. По закінченні цього часу буряк готова - можна їсти.
Буряковий маринад як у дитячому садку - рецепт
Інгредієнти: буряк – 1 кг; цукор – 1 ст. ложка; сіль – 05 ст. ложки; кислота лимонна – 1 щіпка; вода – 200 мл; чорний перець – 2 горошини; масло рослинне – 3 ст. ложки; лавровий лист – 1 шт. Приготування Добре вимиваємо буряк, бажано зі щіточкою і ставимо варитися приблизно на одну годину. Після того як буряк зварилася даємо їй охолонути у відварі. Після, як завжди при роботі з буряком одягаємо рукавички одноразові і чистимо від шкірки. Очищений коренеплід натираємо на крупній тертці і кладемо в каструльку.
Починаємо займатися маринадом. Всі інгредієнти крім буряків і соняшникової олії засинаємо і заливаємо в окрему каструльку. Чекаємо, поки закипить і варимо хвилин п'ять. Тепер цим гарячим маринадом заливаємо нашу буряк і чекаємо до завтра. На наступний день зливаємо маринад через друшляк, додаємо масло, пробуємо і при необхідності досолює. Можна подавати на стіл. Ось ви і дізналися рецепт бурякового маринаду зі смаком як у дитячому садку.
Буряк в солодкому маринаді Цей рецепт розповість вам, як приготувати ще один вид бурякового маринаду.
Інгредієнти: буряк – 05 кг; вода – 1 склянка; мед (можна замінити цукром) – 2-3 ст. ложки; кмин – 1 ч. ложка; кориця – 1 щіпка; перець чилі – 1 щіпка; лимон – 1 шт. Приготування Як завжди добре вимиваємо буряк, не забуваючи про щіточку в допомогу. Після ставимо її варитися, середніх розмірів буряках вистачить п'ятдесят хвилин, але в залежності від сорту може знадобитися і сімдесят хвилин. А поки вона вариться будемо готувати маринад, для чого наллємо
у каструльку склянку води і насипаємо в нього одну чайну ложку кмину, щіпку гострого червоного перцю і дрібку кориці. Почекаємо поки хвилини три покипить і поставимо охолоджуватися. Коли киплячий маринад став просто гарячим додаємо мед і ретельно помішуємо до повного розчинення, тому що кип'ятити мед категорично не рекомендується (він стає токсичним). Коли мед розчинився додаємо сік одного лимона і чекаємо повного охолодження маринаду. Варену буряк чистимо і ріжемо, кому як подобається: кубиками, соломкою, зірочками і т. д. Складаємо нарізані шматочки в ємність і заливаємо гарячою маринадом. Через добу вже можна пробувати.