Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як приготувати заморожені гребінці?

Як приготувати заморожені гребінці?

5-07-2015, 22:54
3 087
Як приготувати заморожені гребінці?
В наших краях гребінці мешкають лише в одному місці – відділі замороженої продукції в супермаркетах, що, тим не менш, критично не зменшує ні їх смакових характеристик, ні вартості. Так, гребінці важко назвати продуктом для повсякденного вживання, але на те вони і розраховані – це та розкіш, якою можна побалувати себе за вечерею в знаменний день. І ми поділимося з вами рецептами та рекомендаціями, які допоможуть поліпшити і без того прекрасний смак гребінців.

Як приготувати заморожені гребінці у вершковому соусі?


Можливо, вас може налякати поєднання гребінців і бекону в цьому соусі, але не хвилюйтеся, підкопчені скибочки свинини віддадуть лише дещицю свого неперевершеного аромату, не заглушаючи смаку морепродуктів.
Інгредієнти:

  • скибочки бекону - 6 шт.;

  • вершкове масло - 5 г;

  • вершки - 240 мл;

  • тертий пармезан - 35 г;

  • оливкова масло - 10 мл;

  • гребінці великі - 6 шт.


  • Приготування
    Викладіть шматочки копченого бекону на суху сковороду і дайте жиру з нього повністю вытопиться. Як тільки шматочки стануть рум'яними, покладіть їх на серветки, а до жиру на сковороді, додайте вершкове масло, влийте вершки і засипте сир. Коли кількість соусу в сковороді зменшиться вдвічі, додайте в соус розкришений бекон і зніміть посуд з вогню.
    Обсушіть очищених і розморожених молюсків, і викладіть їх на добре розігріту сковороду з краплею оливкової олії. Обсмажуйте гребінці по хвилині з кожної сторони, а потім подавайте поверх вершкового соусу .

    Як варити заморожені гребінці?


    Взагалі, варка не є ідеальним методом приготування гребінців, як правило, молюсків обсмажують, але існує один японський рецепт відварених гребінців, який порушує всі гастрономічні правила.
    Інгредієнти:

  • гребінці - 200 г;

  • корінь імбиру (тертий) - 1/2 ч. ложки;

  • саке - 45 мл;

  • мірін - 30 мл;

  • соєвий соус - 30 мл;

  • цукор - 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Скільки варити заморожені гребінці залежить від їх розміру, але зазвичай на це йде не більше хвилини. У сотейнику змішати саке, мірін, сою і цукор, додайте тертий імбирний корінь і дочекайтеся закипання рідини. Викладіть відварених гребінців в соус і готуйте 4-6 хвилин на самому мінімальному вогні. Після, відварні гребінці перекладіть на блюдо, соус випаруйте до загустіння і вилийте зверху.

    Як приготувати заморожені гребінці з часником?


    Інгредієнти:
    Для гребінців:

  • оливкова олія - 15 мл;

  • вершкове масло - 10 г;

  • гребінці заморожені - 750 р.


  • Для соусу:

  • жменя зелені петрушки;

  • часникові зубки - 2 шт.;

  • цедра лимона - 2 ч. ложки.


  • Приготування
    Розморозьте і добре обсушити гребінці. Останній момент має ключове значення тому, що сприяє появи рум'яної скоринки при обжарюванні. Викладіть молюсків на добре розігріту сковороду з сумішшю масел і смажте по хвилині з кожної сторони.
    Ретельно подрібніть зелень петрушки з часниковими зубками і лимонною цедрою. Додайте ароматну суміш до гребінців і відразу ж прибирайте їх з вогню, інакше часник згорить.

    Як посмажити заморожені гребінці?


    Інгредієнти:

  • апельсиновий сік - 120 мл;
  • Як приготувати заморожені гребінці?

  • соєвий соус - 60 мл;

  • сік лайма - 15 мл;

  • часникові зубки - 4 шт.;

  • гребінці - 500 г;

  • вершкове масло - 10 г;

  • оливкова олія - 15 мл


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати самі заморожені гребінці, залиште молюсків розморожувати, а самі беріться за апельсинову глазур.
    Для глазурі змішайте сік апельсина з соєвим соусом, соком лайма і дрібно нарізаними часниковими зубчиками. Дайте соусу випарується близько 10 хвилин або поки загусне.
    Обсушіть розморожені гребінці і викладіть їх на сковороду з розігрітим маслом. Дайте молюскам обсмажитися по хвилині-півтори з кожної сторони, а потім подавайте разом з апельсиновою глазур'ю.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Салат з гребінцями
    Салат з гребінцями
    Морські гребінці - дуже корисні морепродукти, містять у собі багато йоду. Пропонуємо вам кілька рецептів приготування салатів з гребінців, які
    Морські гребінці в вершковому соусі
    Морські гребінці в вершковому соусі
    М'ясо морських гребінців чудово ніжне, і має злегка солодкуватий приємний присмак. Ці морепродукти широко використовують в кулінарії. Крім цього їх
    Страви з гребінців
    Страви з гребінців
    Морські гребінці - не найдоступніший продукт, але якщо вам вдалося його купити, тоді пропонуємо вам ознайомитись з цікавими і вишуканими рецептами
    Смажені морські гребінці - рецепт
    Смажені морські гребінці - рецепт
    Морські гребінці - це дуже корисний молюск, джерело вітамінів і корисних мікроелементів. Тому варто додати в свій раціон страви з цього чудового
    Закуска з дарів глибин: жульєн з морських гребінців
    Закуска з дарів глибин: жульєн з морських гребінців
    Жульєн з морських гребінців - це шикарна закуска ресторанного рівня, яку без особливих зусиль можна приготувати в домашніх умовах. Таке блюдо буде
    Гребінці по-корейськи - рецепт
    Гребінці по-корейськи - рецепт
    Гребінці - смачний і делікатесний морепродукт, який не завжди можна дістати. Але якщо вам пощастило його дістати пропонуємо вам приготувати його