В наших краях гребінці мешкають лише в одному місці – відділі замороженої продукції в супермаркетах, що, тим не менш, критично не зменшує ні їх смакових характеристик, ні вартості. Так, гребінці важко назвати продуктом для повсякденного вживання, але на те вони і розраховані – це та розкіш, якою можна побалувати себе за вечерею в знаменний день. І ми поділимося з вами рецептами та рекомендаціями, які допоможуть поліпшити і без того прекрасний смак гребінців.
Як приготувати заморожені гребінці у вершковому соусі?
Можливо, вас може налякати поєднання гребінців і бекону в цьому соусі, але не хвилюйтеся, підкопчені скибочки свинини віддадуть лише дещицю свого неперевершеного аромату, не заглушаючи смаку морепродуктів.
Інгредієнти: скибочки бекону - 6 шт.; вершкове масло - 5 г; вершки - 240 мл; тертий пармезан - 35 г; оливкова масло - 10 мл; гребінці великі - 6 шт. Приготування Викладіть шматочки копченого бекону на суху сковороду і дайте жиру з нього повністю вытопиться. Як тільки шматочки стануть рум'яними, покладіть їх на серветки, а до жиру на сковороді, додайте вершкове масло, влийте вершки і засипте сир. Коли кількість соусу в сковороді зменшиться вдвічі, додайте в соус розкришений бекон і зніміть посуд з вогню.
Обсушіть очищених і розморожених молюсків, і викладіть їх на добре розігріту сковороду з краплею оливкової олії. Обсмажуйте гребінці по хвилині з кожної сторони, а потім подавайте поверх вершкового соусу .
Як варити заморожені гребінці?
Взагалі, варка не є ідеальним методом приготування гребінців, як правило, молюсків обсмажують, але існує один японський рецепт відварених гребінців, який порушує всі гастрономічні правила.
Інгредієнти: гребінці - 200 г; корінь імбиру (тертий) - 1/2 ч. ложки; саке - 45 мл; мірін - 30 мл; соєвий соус - 30 мл; цукор - 1 ч. ложка. Приготування Скільки варити заморожені гребінці залежить від їх розміру, але зазвичай на це йде не більше хвилини. У сотейнику змішати саке, мірін, сою і цукор, додайте тертий імбирний корінь і дочекайтеся закипання рідини. Викладіть відварених гребінців в соус і готуйте 4-6 хвилин на самому мінімальному вогні. Після, відварні гребінці перекладіть на блюдо, соус випаруйте до загустіння і вилийте зверху.
Як приготувати заморожені гребінці з часником?
Інгредієнти: Для гребінців:
оливкова олія - 15 мл; вершкове масло - 10 г; гребінці заморожені - 750 р. Для соусу: жменя зелені петрушки; часникові зубки - 2 шт.; цедра лимона - 2 ч. ложки. Приготування Розморозьте і добре обсушити гребінці. Останній момент має ключове значення тому, що сприяє появи рум'яної скоринки при обжарюванні. Викладіть молюсків на добре розігріту сковороду з сумішшю масел і смажте по хвилині з кожної сторони.
Ретельно подрібніть зелень петрушки з часниковими зубками і лимонною цедрою. Додайте ароматну суміш до гребінців і відразу ж прибирайте їх з вогню, інакше часник згорить.
Як посмажити заморожені гребінці?
Інгредієнти: апельсиновий сік - 120 мл; соєвий соус - 60 мл; сік лайма - 15 мл; часникові зубки - 4 шт.; гребінці - 500 г; вершкове масло - 10 г; оливкова олія - 15 мл Приготування Перед тим, як приготувати самі заморожені гребінці, залиште молюсків розморожувати, а самі беріться за апельсинову глазур.
Для глазурі змішайте сік апельсина з соєвим соусом, соком лайма і дрібно нарізаними часниковими зубчиками. Дайте соусу випарується близько 10 хвилин або поки загусне.
Обсушіть розморожені гребінці і викладіть їх на сковороду з розігрітим маслом. Дайте молюскам обсмажитися по хвилині-півтори з кожної сторони, а потім подавайте разом з апельсиновою глазур'ю.