Маринований буряк - рецепт
![Маринований буряк - рецепт Маринований буряк - рецепт](/uploads/posts/2015-03/marinovana-buryak-recept_741.jpeg)
Маринована буряк на зиму
Буряк можна маринувати і їсти відразу, або зберігати в холодильнику якийсь час, а можна запастися нею на зиму, щоб холоду радувати себе цієї корисної закускою.
Інгредієнти:
Для маринаду:
Приготування
Буряк краще вибирати однакову, невеликих розмірів. Помийте її, відваріть до готовності, дайте охолонути, зніміть шкірку і наріжте кубиками. Цибулю теж очистіть, помийте і наріжте кільцями. В чисті банки викладіть буряк і кільця цибулі.
Тепер приготуйте маринад. Для цього змішайте в каструлі воду і оцет, до яких додайте лавровий лист, ямайський і чорний перець, сіль і цукор. Все це добре перемішайте, доведіть до кипіння і зніміть з вогню.
Коли маринад охолоне, залийте їм банки з буряком, цибулею і закрийте поліетиленовою кришкою. Надішліть банки в холодильник мінімум на добу. Готову маринований буряк з цибулею необхідно зберігати в прохолодному місці.
Маринована буряк швидкого приготування - рецепт
Якщо ви не плануєте маринувати буряки на зиму, а хочете швидко приготувати незвичайну і корисну закуску, то наступний рецепт як раз для вас.
Інгредієнти:
Приготування
Буряк, бажано одного розміру, гарненько промийте та відваріть разом з шкіркою. Поки вона вариться, налийте в каструлю воду, оцет, додайте соняшникову олію і горошини чорного перцю (приблизно 4-5 шт.), поставте на вогонь і варіть 7 хвилин. Часник і кинзу дрібно наріжте і коли 7 хвилин закінчаться, додайте їх до воді з оцтом, приправити сіллю і цукром. Дайте покипіти маринаду ще близько 5 хвилин, а потім вимкніть вогонь, накрийте щільно кришкою і залиште настоюватися.
Відварену буряк очистіть від шкірки, промийте під холодною водою і наріжте, як вам подобається: кружальцями, кубиками і т. д. Порізану буряк покладіть в каструлю, залийте приготовленим маринадом і залиште на кілька годин. Через пару годин ваша буряк готова, можна пробувати.
Маринована буряк по-корейськи
Якщо ви готові витратити трохи більше часу на приготування, а натомість отримати відмінну домашню закуску, ми розповімо, як приготувати мариновану буряк по-корейськи.
Інгредієнти:
Приготування
Буряк необхідно помити, почистити і натерти на тертці для корейської моркви або порубати ножем так, щоб вийшла тонка соломка.
![Маринований буряк - рецепт Маринований буряк - рецепт](/uploads/posts/2015-03/marinovana-buryak-recept_642.jpeg)
Потім вливаємо оцет, але обережно, щоб не переборщити, можна розбавити його невеликою кількістю теплої води. Знову все добре перемішуємо. Рослинна олія накаливаем поки не підемо дим і заливаємо їм буряк. Не лякайтеся, що вона при цьому змінить колір, а масло буде шипіти і бризкатися. Знову все перемішуємо, даємо охолонути до кімнатної температури, щільно закриваємо кришкою і ставимо в холодильник приблизно на 6 годин. Після закінчення цього часу ваша буряк готова.
Рекомендуємо добрі рецепти
![Гарнір з буряка](/uploads/posts/2015-03/garnr-z-buryaka_441.jpeg)
Гарнір з буряка
гарніри з буряка - це страви не тільки надзвичайно економні і смачні, але й дуже корисні. Готувати буряк можна окремо, або з додаванням сухофруктів,
![Закуска з буряка](/uploads/posts/2015-03/zakuska-z-buryaka_951.jpeg)
Закуска з буряка
Закуски завжди були і залишаються окрасою будь-якого столу, хоч святкового, хоч буденного. І сьогодні ми з вами поговоримо про те, як зробити чудову
![Маринована морква](/uploads/posts/2015-03/marinovaniy-morkva_131.jpeg)
Маринована морква
Морква - дуже корисний продукт, адже в ній міститься багато вітаміну А, який необхідний нашому організму. З неї готують салати, додають її у супи і
![Маринована капуста з буряком](/uploads/posts/2015-03/marinovana-kapusta-z-buryakom_511.jpeg)
Маринована капуста з буряком
Маринована капуста з буряком - це чудова закуска до основних страв, як м'ясних, так і овочевим. Пропонуємо вам ознайомитися з парочкою оригінальних
![Буряк по-корейськи](/uploads/posts/2015-01/buryak-po-koreyski_451.jpeg)
Буряк по-корейськи
Буряк по-корейськи - це прекрасна закуска, яку обожнюють багато. І в нашій статті ми зібрали для вас найбільш цікаві та смачні рецепти створення