Маринад для красноголовців
Якщо є необхідність швидко утилізувати зібране в лісі багатство, перебираємо гриби, білі смажимо з картоплею , солимо грузді і готуємо маринад для красноголовців. Маринуються гриби швидко і вже через пару днів можна кликати гостей на смакоту.
Просто і дешево
Щоб приготувати смачний маринад для красноголовців, знадобиться не так багато інгредієнтів, адже у наших бабусь і прабабусь не було пакетиків з приправами під рукою, а виходило смачно.
Інгредієнти:
перебрані і промиті підосичники – 3 кг;
перець горошком за смаком: білий, чорний, запашний) – 1 ч. ложка;
лавровий лист середнього розміру – 3 шт.;
масло рослинне без запаху нерафінована – 50 мл;
сіль кам'яна без добавок, очищена – 2 ст. ложки;
бутильована або фільтрована вода – 2 л;
оцет 9% білий або яблучний – 100 мл;
гвоздика (суцвіття дрібні) – 5-12 шт.
Приготування
Щоб приготувати маринад для красноголовців, рецепт ні в якому разі не видоизменяем. Перебрані, очищені і вимиті гриби відварюємо протягом 20 хвилин (можна варити їх з цибулиною), після чого відкидаємо на друшляк і злегка остуджуємо. Далі викладаємо грибочки в скляні банки, емальовану каструльку або іншу ємність. Якщо готуємо маринад для красноголовців на зиму, розкладаємо гриби в стерилізовані баночки. Для маринаду кип'ятимо воду і розчиняємо у ній сіль. Якщо сіль не очищена, проціджуємо розчин через марлю, складену в кілька разів. Коли ропа (солона вода) закипить повторно, додаємо лавр. Гвоздичні суцвіття, перець і олію. Варимо пару хвилин, помішуючи, після чого вливаємо оцет. Маринад для грибів-красноголовців на це готовий. Заливаємо гриби, щільно укупориваем (якщо на зиму – то закручуємо) і залишаємо остигати під ковдрою. Далі розміщуємо наші гриби в темне сухе місце і з задоволенням їмо в холодну пору року.
Варіант для гурманів
Зробити маринад для красноголовців більш пряним легко – додамо лише кілька компонентів.
Інгредієнти:
гриби, відварені до напівготовності з цибулиною – 3 банки ємністю 1 л;
вода для маринаду очищена – 25 л;
листя лавра сушені – 3-7 шт.;
очищена йодована сіль – 3 ст. ложки;
перець за бажанням (чорний, запашний, білий або суміш) – 12 горошин;
гвоздичні суцвіття – 4 шт.;
часник з фіолетовою шкіркою – 5-6 часточок;
кріп (суцвіття або насіння) – за смаком;
есенція оцтова – 2 ст. ложки.
Приготування
Пряний маринад для грибів-красноголовців на зиму готуємо за такою ж технологією: в окропі розчиняємо сіль, при необхідності проціджуємо, кип'ятимо і варимо з лавровим листом, перцем і гвоздикою. В кінці вливаємо есенцію і відразу знімаємо з вогню. Гриби змішати з нарізаним тонкими пластинками часником і укладаємо в баночки, поклавши на дно кріп. Заливаємо маринадом і закатуємо. Як бачите, приготувати маринад для красноголовців просто. Таким же чином можна маринувати лисички, печериці.
Просто і дешево
Щоб приготувати смачний маринад для красноголовців, знадобиться не так багато інгредієнтів, адже у наших бабусь і прабабусь не було пакетиків з приправами під рукою, а виходило смачно.
Інгредієнти:
Приготування
Щоб приготувати маринад для красноголовців, рецепт ні в якому разі не видоизменяем. Перебрані, очищені і вимиті гриби відварюємо протягом 20 хвилин (можна варити їх з цибулиною), після чого відкидаємо на друшляк і злегка остуджуємо. Далі викладаємо грибочки в скляні банки, емальовану каструльку або іншу ємність. Якщо готуємо маринад для красноголовців на зиму, розкладаємо гриби в стерилізовані баночки. Для маринаду кип'ятимо воду і розчиняємо у ній сіль. Якщо сіль не очищена, проціджуємо розчин через марлю, складену в кілька разів. Коли ропа (солона вода) закипить повторно, додаємо лавр. Гвоздичні суцвіття, перець і олію. Варимо пару хвилин, помішуючи, після чого вливаємо оцет. Маринад для грибів-красноголовців на це готовий. Заливаємо гриби, щільно укупориваем (якщо на зиму – то закручуємо) і залишаємо остигати під ковдрою. Далі розміщуємо наші гриби в темне сухе місце і з задоволенням їмо в холодну пору року.
Варіант для гурманів
Зробити маринад для красноголовців більш пряним легко – додамо лише кілька компонентів.
Інгредієнти:
Приготування
Пряний маринад для грибів-красноголовців на зиму готуємо за такою ж технологією: в окропі розчиняємо сіль, при необхідності проціджуємо, кип'ятимо і варимо з лавровим листом, перцем і гвоздикою. В кінці вливаємо есенцію і відразу знімаємо з вогню. Гриби змішати з нарізаним тонкими пластинками часником і укладаємо в баночки, поклавши на дно кріп. Заливаємо маринадом і закатуємо. Як бачите, приготувати маринад для красноголовців просто. Таким же чином можна маринувати лисички, печериці.
Рекомендуємо добрі рецепти
![Ікра з красноголовців на зиму](/uploads/posts/2016-11/thumbs/kra-z-krasnogolovcv-na-zimu_861.jpeg)
Ікра з красноголовців на зиму
Того, кому банальні страви типу смажених грибів з картоплею або грибного супу набридли, варто чудово приготувати смачну ікру з красноголовців. Ця
![Як маринувати підосичники в банках на зиму?](/uploads/posts/2016-11/thumbs/yak-marinuvati-pdosichniki-v-bankah-na-zimu_531.jpeg)
Як маринувати підосичники в банках на зиму?
Грибний сезон у розпалі, пора подбати про запас цікавих рецептів консервування різноманітних дарів лісу. Взимку така закуска має особливий попит у
![Засолювання красноголовців гарячим способом на зиму](/uploads/posts/2016-11/thumbs/zasolyuvannya-krasnogolovcv-garyachim-sposobom-na-zimu_861.jpeg)
Засолювання красноголовців гарячим способом на зиму
Серед величезного розмаїття варіантів засолювання грибів, складно визначити для себе найбільш вдалий. Спробуйте заготовити про запас підосичники за
![Мариновані підосичники на зиму](/uploads/posts/2016-11/thumbs/marinovan-pdosichniki-na-zimu_101.jpeg)
Мариновані підосичники на зиму
Грибний сезон закінчується, а тому час подумати про закрутках на зиму, тим більше, що всіма улюблена закуска за святковий столом – мариновані гриби.
![Засолювання красноголовців](/uploads/posts/2016-11/thumbs/zasolyuvannya-krasnogolovcv_471.jpeg)
Засолювання красноголовців
Встигніть заготовити кілька баночок дивовижною грибний консервації. Ця закуска вас виручить, якщо з'явиться проблема заповнення урочистого меню, так
![Мариновані білі гриби](/uploads/posts/2015-11/marinovan-bl-gribi_291.jpeg)
Мариновані білі гриби
Білі гриби - ароматні представники свого сімейства. Тому так хочеться заготовити їх побільше. Далі пропонуємо максимально доступні способи їх