Стручкова квасоля з яйцем
Квасоля стручкова з яйцем містять небагато калорій, а рецепти приготування можна вибирати «під настрій».
Квасоля в клярі
Інгредієнти:
квасоля в стручках – 400 г;
газована вода без присмаків – 100 мл;
яйця курячі I сорту великі – 2-3 шт.;
борошно пшеничне або суміші з кукурудзяного дрібного помелу – 2 ст. ложки з гіркою;
сіль, спеції – за смаком;
олія нерафінована з соняшникового насіння – 1 стакан.
Приготування
Якщо квасоля свіжа, обрізаємо кінчики, промиваємо, даємо обсохнути і ріжемо на 2-3 частини кожен стручок. Квасоля заморожена продається вже нарізаною, просто висипаємо її з пакета. Збиваємо яйця з сіллю і спеціями, вливаємо воду і підмішуємо борошно. Суміш повинна вийти як рідка сметана. Розігріваємо в казані або фритюрниці масло. Квасоля опускаємо в кляр і смажимо в киплячому маслі. Виймаємо на паперовий рушник, щоб вбралося зайве масло. Кляр виходить пишним і дуже смачним. Така квасоля – відмінна закуска під пиво чи міцні алкогольні напої.
Для любителів здорового харчування
Якщо смажена в клярі квасоля не для вас, готуємо практично з того ж набору продуктів страва, яку сміливо можна віднести до дієтичним.
Інгредієнти:
квасоля стручкова зелена – 300 г;
яйце – 3 шт.;
сіль – 1 щіпка;
спеції – за смаком;
вершки не менше 18% жирності – 50 мл;
масло вершкове не солоне – 1 ст. ложка.
Приготування
Квасоля бланшируем в киплячій воді протягом 5-7 хвилин. Даємо добре стекти. Форму для запікання змащуємо маслом і викладаємо квасоля. Яйця з сіллю, спеціями і вершками добре збиваємо. Заливаємо квасоля і відправляємо на 20 хвилин в духову шафу, поставивши його на середній прогрів. Смачна запіканка із стручкової квасолі з яйцем і вершками – це ситно і дуже корисно.
Салат із стручкової квасолі з яйцем
Звичайно, прикраса будь-якого свята – салат із стручкової квасолі з яйцем. Інші інгредієнти можна вибирати по своєму смаку.
Інгредієнти:
квасоля велика зелена в стручках – 100 г;
яйце велике свіже куряче – 2 шт.;
молоко або вершки – 2 ст. ложки;
борошно пшеничне – 1 ст. ложка без гірки;
томати рожеві щільні невеликі – 2 шт.;
перець солодкий – 1 шт.;
сік лимона свіжовіджатий – 1 ст. ложка;
зелень (кінза, кріп) – за смаком;
сіль морська без добавок – 1 щіпка;
олія холодного віджиму – 2 ст. ложки.
Приготування
З яєць, борошна і вершків готуємо суміш, смажимо омлет на сковороді з антипригарним покриттям без масла. Квасолю ріжемо на сегменти і тушкуємо на олії близько чверті години. Томати ошпарюємо і видаляємо шкірку, шаткуємо кубиками. Перець ріжемо тонкими смужками, видаливши насіння. Остиглий омлет ріжемо смужками, як перець. Змішуємо всі разом, додаємо дрібно накрошенную зелень, солимо і заправляємо лимонним соком. Можна посипати насінням маку чи кунжуту – буде ще смачніше.
Ну, а якщо готувати колись, вас виручить смажена квасоля стручкова з яйцем. Просто обсмажуємо квасолю, заливаємо яйцями і насолоджуємося швидким і ситним обідом.
Квасоля в клярі
Інгредієнти:
Приготування
Якщо квасоля свіжа, обрізаємо кінчики, промиваємо, даємо обсохнути і ріжемо на 2-3 частини кожен стручок. Квасоля заморожена продається вже нарізаною, просто висипаємо її з пакета. Збиваємо яйця з сіллю і спеціями, вливаємо воду і підмішуємо борошно. Суміш повинна вийти як рідка сметана. Розігріваємо в казані або фритюрниці масло. Квасоля опускаємо в кляр і смажимо в киплячому маслі. Виймаємо на паперовий рушник, щоб вбралося зайве масло. Кляр виходить пишним і дуже смачним. Така квасоля – відмінна закуска під пиво чи міцні алкогольні напої.
Для любителів здорового харчування
Якщо смажена в клярі квасоля не для вас, готуємо практично з того ж набору продуктів страва, яку сміливо можна віднести до дієтичним.
Інгредієнти:
Приготування
Квасоля бланшируем в киплячій воді протягом 5-7 хвилин. Даємо добре стекти. Форму для запікання змащуємо маслом і викладаємо квасоля. Яйця з сіллю, спеціями і вершками добре збиваємо. Заливаємо квасоля і відправляємо на 20 хвилин в духову шафу, поставивши його на середній прогрів. Смачна запіканка із стручкової квасолі з яйцем і вершками – це ситно і дуже корисно.
Салат із стручкової квасолі з яйцем
Звичайно, прикраса будь-якого свята – салат із стручкової квасолі з яйцем. Інші інгредієнти можна вибирати по своєму смаку.
Інгредієнти:
Приготування
З яєць, борошна і вершків готуємо суміш, смажимо омлет на сковороді з антипригарним покриттям без масла. Квасолю ріжемо на сегменти і тушкуємо на олії близько чверті години. Томати ошпарюємо і видаляємо шкірку, шаткуємо кубиками. Перець ріжемо тонкими смужками, видаливши насіння. Остиглий омлет ріжемо смужками, як перець. Змішуємо всі разом, додаємо дрібно накрошенную зелень, солимо і заправляємо лимонним соком. Можна посипати насінням маку чи кунжуту – буде ще смачніше.
Ну, а якщо готувати колись, вас виручить смажена квасоля стручкова з яйцем. Просто обсмажуємо квасолю, заливаємо яйцями і насолоджуємося швидким і ситним обідом.
Рекомендуємо добрі рецепти
Лобіо з стручкової квасолі
Багато хто помилково вважають, що смачним традиційне грузинське лобіо виходить виключно з червоної квасолі. Постараємося довести зворотне,
Квасоля в томатному соусі
Квасоля дуже поживний і корисний продукт, в якому міститься білок, залізо, кальцій і магній. Її використовують у приготуванні багатьох страв, і
Салат з квасолі з морквою і цибулею
Салати з квасолею і морквою, які ми вам пропонуємо приготувати, можна вживати і в святкові, і в пісні дні. Виходить дуже смачно і ситно. Особливу
Салат із стручкової квасолею
Хрустка стручкова квасоля надає салату не тільки текстури, але і ще більше збагачує його вітамінами. Готувати такий по-справжньому літній салат ми
Смажена стручкова квасоля
Стручкова квасоля - досить популярний продукт з сімейства бобових. Її також називають цукрової, зеленою або спаржевої. Страви з неї покращують