Що приготувати на вечерю без м'яса?
Сьогодні ми розповімо вам, що можна швидко і смачно приготувати на вечерю без м'яса. Запропоновані рецепти особливо порадують вегетаріанців і тих, хто тримає піст, так як не містять також інших продуктів тваринного походження.
Інгредієнти:
рис басматі – 160 г;
фільтрована вода (окріп) – 480 мл;
морква – 180 г;
ріпчасті цибулини – 180 г;
головка часнику – 1 шт.;
сушені плоди барбарису – 2 ст. ложки;
зерна куміна – 15 ч. ложки;
олія рослинна без аромату – 130 мл;
кухонна сіль – за смаком.
Приготування
Навіть без м'яса можна приготувати шикарний ароматний плов. Для цього очищаємо ріпчасті цибулини і моркву і нарізаємо овочі гострим ножем кубиками і тонкою соломкою відповідно. У казані або сотейнику з товстим дном прогріваємо рослинне масло без аромату і закладаємо спочатку підготовлений цибулю, а через хвилин п'ять моркву. Обсмажуємо овочі ще протягом семи хвилин, після цього кидаємо плоди барбарису і кумін. Рис промиваємо дуже ретельно, поки вода стане повністю прозорою, а потім викладаємо в казан до овочів і заливаємо прогрітій до кипіння водичкою. Підсолюємо вміст ємності за смаком і варимо з відкритою кришкою протягом семи хвилин.
Тепер закладаємо промиту гарненько і розрізану поперек головку часнику, не очищаючи і не розбираючи на зубки, прикриваємо казан кришкою, зменшуємо інтенсивність спека і тушкуємо плов до вбирання всієї вологи і м'якості рисинок. Після цього даємо страві настоятися ще хвилин п'ятнадцять і можемо подавати.
При бажанні в страву можна додати болгарський перець або сухофрукти , попередньо помивши їх і нарізавши на скибочки.
Картопляні зрази з грибами
Інгредієнти:
картопляні бульби – 970 г;
гриби свіжі – 470 г;
масло вершкове – 55 р.
ріпчаста цибулина – 90 г;
панірувальні сухарі – 05 склянки;
кухонна сіль – за смаком;
свежесмолотая суміш перців – за смаком;
оливкова або соняшникова рафінована олія – 35 мл
Приготування
Спочатку приготуємо з картоплі пюре. Для цього чистимо бульби, відварюємо до м'якості, підсолюємо воду, а потім зливаємо і розтираємо товкачиком, приправивши вершковим маслом. Поки пюре остигає, промиваємо і дрібно шаткуємо гриби і очищену цибулину і обсмажуємо до м'якості в сковороді з рослинним маслом, посоливши масу в процесі і поперчив.
Зволоженими руками формуємо з пюре корж, поміщаємо в її центр начинку з грибів та оформляємо гуртки, які паніруємо в сухарях і розташовуємо на тридцять хвилин в морозильну камеру. Після цього викладаємо вироби на промаслений лист і даємо запектися в заздалегідь прогрітій до 210 градусів духовці до переважною мірою золотавості.
Картопля смажена з грибами
Інгредієнти:
картопляні бульби – 750 г;
гриби свіжі – 470 г;
ріпчасті цибулини – 180 г;
часникові зубці – 2 шт.;
кухонна сіль – за смаком;
свежесмолотая суміш перців – за смаком;
оливкова або соняшникова рафінована олія – 140 мл
Приготування
Очищений цибулю і часник подрібнюємо і обсмажуємо на сковороді з рослинним маслом без аромату. Викладаємо овочі на тарілку, а в ту ж сковороду підливаємо маслечка і закладаємо попередньо підготовлені нарізані гриби, смажимо до готовності, помішуючи, і відправляємо до цибулі. Тепер обсмажуємо до напівготовності заздалегідь очищену і нарізану картоплю, додаємо в сковороду смажені гриби з овочами, перемішуємо, прикриваємо кришкою і даємо картоплі дійти до готовності.
При подачі приправляємо блюдо свіжою зеленню.
Шикарний плов на вечерю без м'яса - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Навіть без м'яса можна приготувати шикарний ароматний плов. Для цього очищаємо ріпчасті цибулини і моркву і нарізаємо овочі гострим ножем кубиками і тонкою соломкою відповідно. У казані або сотейнику з товстим дном прогріваємо рослинне масло без аромату і закладаємо спочатку підготовлений цибулю, а через хвилин п'ять моркву. Обсмажуємо овочі ще протягом семи хвилин, після цього кидаємо плоди барбарису і кумін. Рис промиваємо дуже ретельно, поки вода стане повністю прозорою, а потім викладаємо в казан до овочів і заливаємо прогрітій до кипіння водичкою. Підсолюємо вміст ємності за смаком і варимо з відкритою кришкою протягом семи хвилин.
Тепер закладаємо промиту гарненько і розрізану поперек головку часнику, не очищаючи і не розбираючи на зубки, прикриваємо казан кришкою, зменшуємо інтенсивність спека і тушкуємо плов до вбирання всієї вологи і м'якості рисинок. Після цього даємо страві настоятися ще хвилин п'ятнадцять і можемо подавати.
При бажанні в страву можна додати болгарський перець або сухофрукти , попередньо помивши їх і нарізавши на скибочки.
Що можна приготувати на вечерю без м'яса з картоплі - рецепти
Картопляні зрази з грибами
Інгредієнти:
Приготування
Спочатку приготуємо з картоплі пюре. Для цього чистимо бульби, відварюємо до м'якості, підсолюємо воду, а потім зливаємо і розтираємо товкачиком, приправивши вершковим маслом. Поки пюре остигає, промиваємо і дрібно шаткуємо гриби і очищену цибулину і обсмажуємо до м'якості в сковороді з рослинним маслом, посоливши масу в процесі і поперчив.
Зволоженими руками формуємо з пюре корж, поміщаємо в її центр начинку з грибів та оформляємо гуртки, які паніруємо в сухарях і розташовуємо на тридцять хвилин в морозильну камеру. Після цього викладаємо вироби на промаслений лист і даємо запектися в заздалегідь прогрітій до 210 градусів духовці до переважною мірою золотавості.
Картопля смажена з грибами
Інгредієнти:
Приготування
Очищений цибулю і часник подрібнюємо і обсмажуємо на сковороді з рослинним маслом без аромату. Викладаємо овочі на тарілку, а в ту ж сковороду підливаємо маслечка і закладаємо попередньо підготовлені нарізані гриби, смажимо до готовності, помішуючи, і відправляємо до цибулі. Тепер обсмажуємо до напівготовності заздалегідь очищену і нарізану картоплю, додаємо в сковороду смажені гриби з овочами, перемішуємо, прикриваємо кришкою і даємо картоплі дійти до готовності.
При подачі приправляємо блюдо свіжою зеленню.
Рекомендуємо добрі рецепти
Пісні страви швидко і смачно - рецепти
Урізноманітнити пісне меню цікавими рецептами можна, скориставшись нашими нескладними рецептами. Далі розповімо, як спекти ароматнейшие булочки і
Пісний борщ з квасолею
Ідеальним рішенням зробити пісний борщ більш насиченим, поживним і неодмінно стане смачним додавання в основний склад звичайної квасолі. Страва вийде
Картопля, запечена в рукаві
Приготувати чудове блюдо, не забруднивши півкухні - це не фантастика. Скориставшись спеціальним рукавом для запікання можна приготувати чудовий
Класичний плов - рецепт
Деякі кулінари не бажають братися за приготування справжнього плову, марно вважаючи, що цей процес стомлюючий. Проте все не так клопітно і
Картопляні зрази з м'ясом
Існує безліч варіантів для наповнення чудових котлеток з картоплі, але все ж традиційним є саме м'ясо. Далі розповімо, як приготувати смачні зрази з
Як приготувати жарке зі свинини з картоплею?
Домашнім стравою, можна по праву назвати гаряче жарке з свинини. Готується воно просто, без особливих надмірностей. Для більш яскравого смаку,