Гратен - рецепт
Незважаючи на простий набір компонентів, французьке блюдо під назвою гратен виходить просто феноменальним на смак, вишуканим і дуже насиченим, завдяки чому має статус зимового та урочистого наїдки.
Інгредієнти:
бульби картоплі – 065 кг;
молоко – 325 мл;
вершки не менше 33% – 120 мл;
сир грюйер – 110 г;
часник – 4 зубчики;
сіль – за смаком;
перець чорний мелений – за смаком;
мускатний горіх – 5 г або по смаку;
вершкове масло.
Приготування
Спочатку для приготування гратена підготуємо належним чином картопля. Бульби миємо, чистимо, нарізаємо слайсами товщиною приблизно два-три міліметри, заливаємо гарячою молочною сумішшю і перемішуємо. Для її приготування молоко в каструльці змішуємо з вершками і прогріваємо на плиті до кипіння. Приправляємо картоплю сіллю, меленим чорним перцем, мускатним горіхом, пасеровану трохи олії попередньо подрібненим часником і витримуємо під кришкою на помірному вогні сім-десять хвилин (до напівготовності), помішуючи. У завершенні додаємо пропущений через тертку сир, перемішуємо і знімаємо з плити.
Перекладаємо вміст щедро змащену вершковим маслом форму і визначаємо в прогріту до 125 градусів духовку на двадцять п'ять хвилин. По готовності піднімаємо форму на верхній рівень, і витримуємо блюдо дві хвилини при максимальній температурі.
Даємо запіканці трохи настоятися, охолонути і можемо подавати.
Інгредієнти:
яловичина або свинина – 750 г;
цвітна капуста – 450 г;
бульби картоплі – 950 г;
цибуля – 75 г;
морква – 75 г;
селера стеблової – 1 шт.;
перець солодкий, болгарська – 75 г;
яйця – 2 шт.;
сметана – 550 г;
твердий сир – 125 г;
масло вершкове – за смаком;
спеції – за смаком;
сіль – за смаком;
чорний мелений перець – щіпка;
рослинне масло.
Приготування
Першим ділом приготуємо з картоплі пюре, приправимо його сіллю, перцем, вершковим маслом і перемішати. Капусту відваримо протягом п'яти хвилин у підсоленій воді, а м'ясо подрібнити будь-яким зручним способом для отримання фаршу.
Тепер спассеруем очищений і нашатковану цибулю, моркву і селеру до м'якості, додаємо болгарський перець і м'ясний фарш і припускаємо під кришкою сім-десять хвилин.
В промаслений форму викладаємо пюре з картоплі, зверху розподіляємо піджарку з овочів і фаршу, укладаємо шар кольорової капусти і заливаємо зверху соусом. Для його приготування змішуємо сметану з збитими яйцями, додаємо сіль, перець, спеції і перемішуємо.
Притрушиваем блюдо зверху натертим сиром і розміщуємо в попередньо прогрітій до 185 градусів духовці тридцять хвилин.
Гратен дофинуа з картоплі - класичний рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Спочатку для приготування гратена підготуємо належним чином картопля. Бульби миємо, чистимо, нарізаємо слайсами товщиною приблизно два-три міліметри, заливаємо гарячою молочною сумішшю і перемішуємо. Для її приготування молоко в каструльці змішуємо з вершками і прогріваємо на плиті до кипіння. Приправляємо картоплю сіллю, меленим чорним перцем, мускатним горіхом, пасеровану трохи олії попередньо подрібненим часником і витримуємо під кришкою на помірному вогні сім-десять хвилин (до напівготовності), помішуючи. У завершенні додаємо пропущений через тертку сир, перемішуємо і знімаємо з плити.
Перекладаємо вміст щедро змащену вершковим маслом форму і визначаємо в прогріту до 125 градусів духовку на двадцять п'ять хвилин. По готовності піднімаємо форму на верхній рівень, і витримуємо блюдо дві хвилини при максимальній температурі.
Даємо запіканці трохи настоятися, охолонути і можемо подавати.
Овочевий гратен з картоплі і цвітної капусти з м'ясом, рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Першим ділом приготуємо з картоплі пюре, приправимо його сіллю, перцем, вершковим маслом і перемішати. Капусту відваримо протягом п'яти хвилин у підсоленій воді, а м'ясо подрібнити будь-яким зручним способом для отримання фаршу.
Тепер спассеруем очищений і нашатковану цибулю, моркву і селеру до м'якості, додаємо болгарський перець і м'ясний фарш і припускаємо під кришкою сім-десять хвилин.
В промаслений форму викладаємо пюре з картоплі, зверху розподіляємо піджарку з овочів і фаршу, укладаємо шар кольорової капусти і заливаємо зверху соусом. Для його приготування змішуємо сметану з збитими яйцями, додаємо сіль, перець, спеції і перемішуємо.
Притрушиваем блюдо зверху натертим сиром і розміщуємо в попередньо прогрітій до 185 градусів духовці тридцять хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Класичний гратен з картоплі
Класичний гратен - це тоненькі пластини картоплі, ароматний сир і ніжний вершковий соус. Це чудове блюдо французької кухні підкорить найвибагливішого
Гратен дофинуа
Класика французької кулінарії - гратен дофинуа. Це чудовий картопля, доповнений найніжнішим вершковим соусом, іноді сиром. Скуштувавши страву одного
Гратен з цвітної капусти
Гратен, по суті, це овочева запіканка, тільки готове блюдо виходить набагато ефектніше завдяки особливому способу запікання. Пропонуємо приготувати
Картопляна запіканка з куркою
Приготувати простий, швидкий і головне ситний обід з цілком доступних компонентів зовсім не складно. Використовуючи представлені далі рецепти ви без
Як приготувати жарке зі свинини з картоплею?
Домашнім стравою, можна по праву назвати гаряче жарке з свинини. Готується воно просто, без особливих надмірностей. Для більш яскравого смаку,
Картопляний гратен з овочами
Гратен - це не назва страви, а спосіб його приготування: запікання в духовці до утворення золотистої скоринки. І сьогодні ми розповімо, як зробити