Тарт татен з яблуками
![Тарт татен з яблуками Тарт татен з яблуками](/uploads/posts/2015-01/tart-taten-z-yablukami_681.jpeg)
Що ж, сперечатися з ними важко, адже яблучний татен володіє воістину незвичайним смаком і не менш незвичайним, чарівним зовнішнім виглядом.
Тарт татен з яблуками рецепт
Незважаючи на те, що оригінал цієї страви найчастіше готують на листковому тісті, ми зупинимося не менш класичному рецепті рубленого тесту, який вбереже вас від метушні з наслаиванием і зайвої витрати часу.
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
Яблучний тарт татен починаємо готувати з тіста. Першим ділом гіркою просіваємо борошно з сіллю. Холодне вершкове масло нарізаємо кубиками і знову відправляємо в морозилку. Основна складність цього тесту - підтримання постійного холоду: маслу не можна навіть починати танути, інакше все піде нанівець, тому стежте за його температурою і постійно підтримуйте її на максимально можливому низькому рівні.
Далі кубики масла закидаємо в борошно і обвалюємо їх так, щоб покрити. Після чого починаємо розгортати масло прямо в борошні, руками відскрібаємо періодично прилипають до качалку шматочки. Розкачуємо тісто до тих пір, поки воно не перетвориться в щільний пласт, після чого обережно, по столовій ложці приливаем до нього крижану воду, злегка обминаємо тісто щоб перетворити його в кулю, куля обертаємо плівкою і ставимо в холодильник на годину.
Поки тісто охолоджується, займемося карамеллю: цукор з кількома столовими ложками води ставимо на плиту, помішуємо карамель до повного розчинення і початку закипання, після чого більше не чіпаємо і лише контролюємо ступінь її потемніння візуально: чим темніше карамель, тим більш гіркий у неї смак.
![Тарт татен з яблуками Тарт татен з яблуками](/uploads/posts/2015-01/tart-taten-z-yablukami_602.jpeg)
Далі в неразъемную форму наливають шар карамелі, викладаємо тонкі пластинки твердих яблук, зверху накриваємо блюдо колом тесту відповідного діаметру, розкотив не занадто тонко. Все що залишилося - запекти пиріг татен з яблуками при 190 градусах 30-35 хвилин.
Французький яблучний пиріг татен подають без зайвих прикрас, адже він сам прикраса будь-якого столу, так само як і знамените печиво «Мадлен» і тістечко макаронів .
Рекомендуємо добрі рецепти
![Яблучний торт](/uploads/posts/2015-01/yabluchniy-tort_991.jpeg)
Яблучний торт
Всі ми любимо солодощі, в тому числі і торти. Різновидів їх створення дуже багато. В нашій сьогоднішній статті ми докладно поговоримо про яблучному
![Листковий пиріг з яблуками](/uploads/posts/2015-01/listkoviy-pirg-z-yablukami_871.jpeg)
Листковий пиріг з яблуками
Зараз, коли готове тісто можна купити в будь-якому супермаркеті, готувати чудову випічку стало набагато простіше. І сьогодні ми поділимося з вами
![Яблучний тарт](/uploads/posts/2015-01/yabluchniy-tart_371.jpeg)
Яблучний тарт
Яблучний тарт - це страва французької кухні, яке популярне у багатьох країнах. Варіантів його створення в даний час багато, і нашій статті ми зібрали
![Пиріг-перевертиш з яблуками](/uploads/posts/2015-01/pirg-perevertish-z-yablukami_671.jpeg)
Пиріг-перевертиш з яблуками
Пиріг-перевертиш з яблуками - це оригінальний і смачний десерт, який можна зробити до недільного чаювання або святкового застілля. Пропонуємо вашій
![Brioschi - рецепт](/uploads/posts/2015-01/brioschi-recept_241.jpeg)
Brioschi - рецепт
Якщо ви хочете порадувати сім'ю смачним і незвичайним сніданком, радимо вам приготувати щось незвичайне. Наприклад, булочки brioschi, які часто
![Тарт татен - рецепт](/uploads/posts/2015-01/tart-taten-recept_101.jpeg)
Тарт татен - рецепт
Якщо ви любите французькі десерти, то напевно чули про пиріг Татен. Не так давно ми розповідали про рецепт яблучного тарт татена, сьогодні ж