Клафуті з черешнею
Клафуті - французький десерт, що володіє одночасно ознаками пирога і запіканки. Клафуті готують наступним чином: фрукти закладають в змащені маслом форми, заливають рідким яєчним тестом і запікають. Класичний клафуті готують зі свіжої вишні з кісточками, проте в даний час більш популярні рецепти, в яких використовуються фрукти без кісточок (іноді свіжі, іноді консервовані). Клафуті готують не тільки з вишні, але і, наприклад, з черешні та/або інших фруктів. У разі використання великих фруктів їх подрібнюють.
Інгредієнти:
черешня будь-якого сорту - 400 г;
масло вершкове натуральне - 30-50 г;
борошно пшеничне - 100 г;
цукор (можна у вигляді пудри) - 150 г;
молоко середньої жирності - 400 мл;
вишневий лікер - 2 ст. ложки;
яйце - 4 шт.
Приготування
Черешню вимиємо і акуратно видаляємо кісточки. Вогнетривку Форму змажемо маслом і викладемо в неї черешню (зручно використовувати роз'ємні форми або силіконові).
Взобьем яйця з цукром за допомогою віночка або міксером на малих обертах. Увіллємо молоко, лікер і додамо просіяне борошно. Ретельно перемішати, щоб не було грудок. Густота тіста повинна бути приблизно як у рідкої сметани.
Заллємо черешню у формі тестом. Випікаємо в духовій шафі, розігрітій до 180-200 градусів за С, протягом близько 35 хвилин. Готовий гарячий клафуті можна присипати цукровою пудрою або полити глазур'ю.
Щоб приготувати ванільний клафуті з черешнею, треба лише додати в тісто 2 щіпки натуральної ванілі (або можна замінити більш дешевим ванільним цукром). У цьому варіанті краще використовувати білу черешню. Вишневий лікер замінимо лимонним (або можна використовувати ром, бренді).
Щоб приготувати шоколадний клафуті з черешнею, включаємо до складу тесту (див. вище) какао-порошок в кількості 1-3 ст. ложок. Ваніль можна замінити корицею. Какао-порошок перед додаванням в тісто слід перемішати з цукровою пудрою, щоб не було грудочок.
Готовий шоколадний клафуті з черешнею має сенс облити шоколадним кремом , який можна приготувати з натуральних молочних вершків або йогурту і розтопленого готового чорного шоколаду і/або какао-порошку (додавайте його в вершки в суміші з цукром). Можна використовувати не крем, а шоколадну або шоколадно-фруктову глазур. Поверхня клафуті буде добре присипати тертим шоколадом. Подавати клафуті можна з чаєм, кавою, каркаде, мате, ройбушем, гарячим узваром, натуральними соками, а також гарячим шоколадом.
Як приготувати клафуті з черешнею?
Інгредієнти:
Приготування
Черешню вимиємо і акуратно видаляємо кісточки. Вогнетривку Форму змажемо маслом і викладемо в неї черешню (зручно використовувати роз'ємні форми або силіконові).
Взобьем яйця з цукром за допомогою віночка або міксером на малих обертах. Увіллємо молоко, лікер і додамо просіяне борошно. Ретельно перемішати, щоб не було грудок. Густота тіста повинна бути приблизно як у рідкої сметани.
Заллємо черешню у формі тестом. Випікаємо в духовій шафі, розігрітій до 180-200 градусів за С, протягом близько 35 хвилин. Готовий гарячий клафуті можна присипати цукровою пудрою або полити глазур'ю.
Щоб приготувати ванільний клафуті з черешнею, треба лише додати в тісто 2 щіпки натуральної ванілі (або можна замінити більш дешевим ванільним цукром). У цьому варіанті краще використовувати білу черешню. Вишневий лікер замінимо лимонним (або можна використовувати ром, бренді).
Щоб приготувати шоколадний клафуті з черешнею, включаємо до складу тесту (див. вище) какао-порошок в кількості 1-3 ст. ложок. Ваніль можна замінити корицею. Какао-порошок перед додаванням в тісто слід перемішати з цукровою пудрою, щоб не було грудочок.
Готовий шоколадний клафуті з черешнею має сенс облити шоколадним кремом , який можна приготувати з натуральних молочних вершків або йогурту і розтопленого готового чорного шоколаду і/або какао-порошку (додавайте його в вершки в суміші з цукром). Можна використовувати не крем, а шоколадну або шоколадно-фруктову глазур. Поверхня клафуті буде добре присипати тертим шоколадом. Подавати клафуті можна з чаєм, кавою, каркаде, мате, ройбушем, гарячим узваром, натуральними соками, а також гарячим шоколадом.
Рекомендуємо добрі рецепти
Мафіни з вишнею
Мафіни - це дуже смачний десерт під кави, чай, компот, мате. Їх можна випікати з будь-якими начинками. І сьогодні ми хочемо запропонувати вам кілька
Клафуті - рецепт
Ви знаєте, що являє собою клафуті? Ні? Тоді пропонуємо вам в цьому розібратися, звичайно ж з нашою допомогою. Сьогодні ми розповімо про це
Клафуті з вишнею
Клафуті - це дивовижний французький десерт, який чимось нагадує нашу запіканку. Різновидів цього ласощі досить багато. І сьогодні розповімо, як
Террін з курки
Террін з курки - чудова закуска до святкового столу. У нашій статті ми зібрали кілька цікавих рецептів створення цього популярного французького
Галета з яблуками
Галета з яблуками - це популярний французький десерт, який приготувати досить просто. Таке ласощі чудово підійде до вечірнього чаювання в колі сім'ї.
Клафуті з абрикосами
Клафуті - традиційний французький десерт, який готують з різних ягід і фруктів. Це щось середнє між запіканкою і пирогом. І сьогодні ми поділимося з