Огретен
Багато з кулінари навіть не підозрюють наскільки часто готують огретен в домашніх умовах. Адже, насправді, такою хитромудрою назвою можна називати будь-яку страву, запечене під шаром сиру, тобто з скоринкою (саме так перекладається назва страви з французької). Огретен також може бути солодким, в такому випадку скоринка робиться з перетертої з цукром і маслом борошна, або готового пісочного печива в експрес варіанті.
Інгредієнти:
кабачки - 250 г;
баклажани - 370 г;
соус томатний - 125 г;
тертий сир моцарелла - 100 р.
Приготування
Нарізаємо кабачки і баклажани тонкими кільцями поперек або довгими смужками уздовж з допомогою овочерізки. Змащуємо овочеві скибочки маслом і швидко смажимо на грилі з обох сторін.
Готові овочі викладаємо шарами у форму придатну для запікання, кожен шар змащуючи томатним соусом і присипаючи невеликою кількістю сиру. Верхівку огретена теж буде становити терта моцарелла.
Після того, як страва зібрано, його відправляють під гриль духовки, щоб сирна скоринка розплавилася і придбала легкий золотистий відтінок.
Приготування огретена з вишнею нагадує приготування чізкейку, тільки без сирної бази і в перевернутому вигляді. До речі, огретен можна робити як з вишнею, так і з черешнею.
Інгредієнти:
вишні або черешні без кісточок - 230 г;
печиво пісочне - 123 г;
цукровий пісок - 35 г;
масло вершкове - 40 р.
Приготування
Вишні викладаємо у форму придатну для приготування в духовці і щедро посипаємо цукровим піском. Печиво подрібнюємо в крихту, змішати з розтопленим маслом і розподіляємо суміш поверх ягід.
Огретен готується близько 20 хвилин при 180 °С, а подавати його можна як самостійно, так і з вершками або морозивом.
Інгредієнти:
свіжі томати - 980 р;
часникові зубчики - 2 шт.;
білий цибулю - 45 г;
гарбуз - 260 г;
листя чебрецю - 2 ч. ложки;
відварений рис - 1 ст.;
яйця - 3 шт.;
грюйер - 60 р.
Приготування
Розігріваємо духовку до температури 160°С.
На сковороді пасеруємо цибулю до прозорості, додаємо часник. гарбузову м'якоть і пару столових ложок води. Чекаємо, поки шматки гарбуза стануть м'якими, після чого приправляємо блюдо, кладемо нарізані томати і доповнюємо огретен листочками чебрецю. Змішуємо овочі з вареним рисом і збитими яйцями, розподіляємо масу за формою і посипаємо грюйером. Розкладаємо томати і готуємо страву 45 хвилин.
Огретен з баклажанів
Інгредієнти:
Приготування
Нарізаємо кабачки і баклажани тонкими кільцями поперек або довгими смужками уздовж з допомогою овочерізки. Змащуємо овочеві скибочки маслом і швидко смажимо на грилі з обох сторін.
Готові овочі викладаємо шарами у форму придатну для запікання, кожен шар змащуючи томатним соусом і присипаючи невеликою кількістю сиру. Верхівку огретена теж буде становити терта моцарелла.
Після того, як страва зібрано, його відправляють під гриль духовки, щоб сирна скоринка розплавилася і придбала легкий золотистий відтінок.
Огретен з вишнею
Приготування огретена з вишнею нагадує приготування чізкейку, тільки без сирної бази і в перевернутому вигляді. До речі, огретен можна робити як з вишнею, так і з черешнею.
Інгредієнти:
Приготування
Вишні викладаємо у форму придатну для приготування в духовці і щедро посипаємо цукровим піском. Печиво подрібнюємо в крихту, змішати з розтопленим маслом і розподіляємо суміш поверх ягід.
Огретен готується близько 20 хвилин при 180 °С, а подавати його можна як самостійно, так і з вершками або морозивом.
Огретен з яйцями і помідорами
Інгредієнти:
Приготування
Розігріваємо духовку до температури 160°С.
На сковороді пасеруємо цибулю до прозорості, додаємо часник. гарбузову м'якоть і пару столових ложок води. Чекаємо, поки шматки гарбуза стануть м'якими, після чого приправляємо блюдо, кладемо нарізані томати і доповнюємо огретен листочками чебрецю. Змішуємо овочі з вареним рисом і збитими яйцями, розподіляємо масу за формою і посипаємо грюйером. Розкладаємо томати і готуємо страву 45 хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Террін з печінки
Ще одне незвичайне французьке блюдо, яке припаде до вподоби багатьом з вас - террін з печінки. Традиційно террін своєю формою нагадує булку хліба,
Смажені баклажани з помідорами
Насичений смак обсмажених баклажанів відмінно доповнюють томати. З цих продуктів можна зробити апетитну запіканку, закусочні рулетики, рагу або
Тушковані кабачки з помідорами
Якщо ви віддаєте перевагу страви з овочів зверніть увагу на наші рецепти. Сьогодні ми розповімо про те, як готувати тушковані кабачки з помідорами.
Баклажани, фаршировані м'ясним фаршем
Баклажани широко використовуються в кулінарії багатьох країн світу. Вони за формою і змістом чудово підходять для фарширування. Начинка для них може
Запечені баклажани з помідорами
Баклажани чудово поєднуються з різними овочами. Традиційно в різних закусках їх готують з томатами. І зараз ми розповімо, як зробити запечені
Баклажани з грибами
Баклажани з грибами - це прекрасне блюдо, в якості холодної закуски, доповнення до пасти або будь-якому іншому гарніру. Давайте розберемо кілька