Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!

Огретен

15-07-2015, 22:01
453
Огретен
Багато з кулінари навіть не підозрюють наскільки часто готують огретен в домашніх умовах. Адже, насправді, такою хитромудрою назвою можна називати будь-яку страву, запечене під шаром сиру, тобто з скоринкою (саме так перекладається назва страви з французької). Огретен також може бути солодким, в такому випадку скоринка робиться з перетертої з цукром і маслом борошна, або готового пісочного печива в експрес варіанті.

Огретен з баклажанів


Інгредієнти:

  • кабачки - 250 г;

  • баклажани - 370 г;

  • соус томатний - 125 г;

  • тертий сир моцарелла - 100 р.


  • Приготування
    Нарізаємо кабачки і баклажани тонкими кільцями поперек або довгими смужками уздовж з допомогою овочерізки. Змащуємо овочеві скибочки маслом і швидко смажимо на грилі з обох сторін.
    Готові овочі викладаємо шарами у форму придатну для запікання, кожен шар змащуючи томатним соусом і присипаючи невеликою кількістю сиру. Верхівку огретена теж буде становити терта моцарелла.
    Після того, як страва зібрано, його відправляють під гриль духовки, щоб сирна скоринка розплавилася і придбала легкий золотистий відтінок.

    Огретен з вишнею


    Приготування огретена з вишнею нагадує приготування чізкейку, тільки без сирної бази і в перевернутому вигляді. До речі, огретен можна робити як з вишнею, так і з черешнею.
    Інгредієнти:

  • вишні або черешні без кісточок - 230 г;

  • печиво пісочне - 123 г;

  • цукровий пісок - 35 г;

  • масло вершкове - 40 р.


  • Приготування
    Вишні викладаємо у форму придатну для приготування в духовці і щедро посипаємо цукровим піском. Печиво подрібнюємо в крихту, змішати з розтопленим маслом і розподіляємо суміш поверх ягід.
    Огретен готується близько 20 хвилин при 180 °С, а подавати його можна як самостійно, так і з вершками або морозивом.

    Огретен з яйцями і помідорами


    Інгредієнти:

  • свіжі томати - 980 р;

  • часникові зубчики - 2 шт.;

  • білий цибулю - 45 г;

  • гарбуз - 260 г;

  • листя чебрецю - 2 ч. ложки;

  • відварений рис - 1 ст.;

  • яйця - 3 шт.;
  • Огретен

  • грюйер - 60 р.


  • Приготування
    Розігріваємо духовку до температури 160°С.
    На сковороді пасеруємо цибулю до прозорості, додаємо часник. гарбузову м'якоть і пару столових ложок води. Чекаємо, поки шматки гарбуза стануть м'якими, після чого приправляємо блюдо, кладемо нарізані томати і доповнюємо огретен листочками чебрецю. Змішуємо овочі з вареним рисом і збитими яйцями, розподіляємо масу за формою і посипаємо грюйером. Розкладаємо томати і готуємо страву 45 хвилин.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Террін з печінки
    Террін з печінки
    Ще одне незвичайне французьке блюдо, яке припаде до вподоби багатьом з вас - террін з печінки. Традиційно террін своєю формою нагадує булку хліба,
    Смажені баклажани з помідорами
    Смажені баклажани з помідорами
    Насичений смак обсмажених баклажанів відмінно доповнюють томати. З цих продуктів можна зробити апетитну запіканку, закусочні рулетики, рагу або
    Тушковані кабачки з помідорами
    Тушковані кабачки з помідорами
    Якщо ви віддаєте перевагу страви з овочів зверніть увагу на наші рецепти. Сьогодні ми розповімо про те, як готувати тушковані кабачки з помідорами.
    Баклажани, фаршировані м'ясним фаршем
    Баклажани, фаршировані м'ясним фаршем
    Баклажани широко використовуються в кулінарії багатьох країн світу. Вони за формою і змістом чудово підходять для фарширування. Начинка для них може
    Запечені баклажани з помідорами
    Запечені баклажани з помідорами
    Баклажани чудово поєднуються з різними овочами. Традиційно в різних закусках їх готують з томатами. І зараз ми розповімо, як зробити запечені
    Баклажани з грибами
    Баклажани з грибами
    Баклажани з грибами - це прекрасне блюдо, в якості холодної закуски, доповнення до пасти або будь-якому іншому гарніру. Давайте розберемо кілька