Вернуться назад Распечатать

Огретен

Огретен
Багато з кулінари навіть не підозрюють наскільки часто готують огретен в домашніх умовах. Адже, насправді, такою хитромудрою назвою можна називати будь-яку страву, запечене під шаром сиру, тобто з скоринкою (саме так перекладається назва страви з французької). Огретен також може бути солодким, в такому випадку скоринка робиться з перетертої з цукром і маслом борошна, або готового пісочного печива в експрес варіанті.

Огретен з баклажанів


Інгредієнти:

  • кабачки - 250 г;

  • баклажани - 370 г;

  • соус томатний - 125 г;

  • тертий сир моцарелла - 100 р.


  • Приготування
    Нарізаємо кабачки і баклажани тонкими кільцями поперек або довгими смужками уздовж з допомогою овочерізки. Змащуємо овочеві скибочки маслом і швидко смажимо на грилі з обох сторін.
    Готові овочі викладаємо шарами у форму придатну для запікання, кожен шар змащуючи томатним соусом і присипаючи невеликою кількістю сиру. Верхівку огретена теж буде становити терта моцарелла.
    Після того, як страва зібрано, його відправляють під гриль духовки, щоб сирна скоринка розплавилася і придбала легкий золотистий відтінок.

    Огретен з вишнею


    Приготування огретена з вишнею нагадує приготування чізкейку, тільки без сирної бази і в перевернутому вигляді. До речі, огретен можна робити як з вишнею, так і з черешнею.
    Інгредієнти:

  • вишні або черешні без кісточок - 230 г;

  • печиво пісочне - 123 г;

  • цукровий пісок - 35 г;

  • масло вершкове - 40 р.


  • Приготування
    Вишні викладаємо у форму придатну для приготування в духовці і щедро посипаємо цукровим піском. Печиво подрібнюємо в крихту, змішати з розтопленим маслом і розподіляємо суміш поверх ягід.
    Огретен готується близько 20 хвилин при 180 °С, а подавати його можна як самостійно, так і з вершками або морозивом.

    Огретен з яйцями і помідорами


    Інгредієнти:

  • свіжі томати - 980 р;

  • часникові зубчики - 2 шт.;

  • білий цибулю - 45 г;

  • гарбуз - 260 г;

  • листя чебрецю - 2 ч. ложки;

  • відварений рис - 1 ст.;

  • яйця - 3 шт.;
  • Огретен

  • грюйер - 60 р.


  • Приготування
    Розігріваємо духовку до температури 160°С.
    На сковороді пасеруємо цибулю до прозорості, додаємо часник. гарбузову м'якоть і пару столових ложок води. Чекаємо, поки шматки гарбуза стануть м'якими, після чого приправляємо блюдо, кладемо нарізані томати і доповнюємо огретен листочками чебрецю. Змішуємо овочі з вареним рисом і збитими яйцями, розподіляємо масу за формою і посипаємо грюйером. Розкладаємо томати і готуємо страву 45 хвилин.