Террін з овочів
Террін – відоме французьке блюдо, яке з легкістю можна приготувати у себе вдома. Воно може бути овочевих, рибних або м'ясних. Ми дізнаємося з вами, як зробити террін з овочів.
Інгредієнти:
цвітна капуста – 05 шт.;
помідор – 4 шт.;
цукіні – 1 шт.;
цибулина – 1 шт.;
часник – за смаком;
яйце – 4 шт.;
сир;
спеції;
перець запечений – 2 шт.;
олія оливкова.
Приготування
Кольорову капусту розбираємо на суцвіття і відварюємо на пару до напівготовності. Цим часом чистимо цибулину, часник, помідори і цукіні. Потім подрібнюємо овочі і пасеруємо в невеликій кількості олії спочатку цибулю з часником, потім додаємо томати і цукіні. Солимо все за смаком, накриваємо кришкою і тушкуємо до м'якості і випаровування зайвої рідини. Відварні суцвіття капусти солимо за смаком і змішуємо з сиром. Форму для терріна покриваємо папером, викладаємо спочатку шар запеченого перцю, утрамбовуємо, потім кладемо капусту і зверху покриваємо всі тушкованими овочами. Заливаємо збитими яйцями і відправляємо форму на 15 хвилин у духовку і подаємо готове блюдо в теплому або холодному вигляді.
Інгредієнти:
курячі грудки – 500 г;
морква – 2 шт.;
стручкова квасоля заморожена – 200 г;
цибулина – 1 шт.;
олія – 125 мл;
білий винний оцет – 2 ст. ложки;
яйце – 1 шт.;
спеції;
оливки без кісточок – 100 р.
Приготування
Моркву чистимо й нарізаємо тонкими смужками. Квасоля не розморожуємо. Далі наливаємо в каструлю воду, кип'ятимо і трохи підсолюємо. Потім акуратно кидаємо стручкову квасолю і варимо 5 хвилин. Після цього виймаємо її шумівкою і споліскують холодною водою. Моркву окремо відварюємо до готовності і відкидаємо на друшляк. Курячу грудку і очищену цибулю пропускаємо через м'ясорубку, додаємо яйце, рослинне масло, спеції і оцет. Готовий курячий фарш ділимо на 3 частини. Одну – змішуємо з квасолею, другу частину з'єднуємо з морквиною, а третю залишаємо як є. Тепер на дно форми викладаємо тонким шаром трохи курячого фаршу, зверху покриваємо морквяної частиною, розкладаємо оливки і розподіляємо рівномірно фаршу з квасолею. Після цього накриваємо форму фольгою і ставимо в іншу, ширшу, форму, наливши в неї трохи води. Відправляємо страву в розігріту духовку і запікаємо приблизно 35 хвилин. Готовий террін з овочами акуратно витягаємо з форми, перекладаємо на паперовий рушник і обсушуємо. Далі загортаємо його в фольгу і прибираємо на кілька годин в холодильник, після чого нарізаємо шматочками і подаємо з томатним соусом.
Террін з сиру і овочів
Інгредієнти:
Приготування
Кольорову капусту розбираємо на суцвіття і відварюємо на пару до напівготовності. Цим часом чистимо цибулину, часник, помідори і цукіні. Потім подрібнюємо овочі і пасеруємо в невеликій кількості олії спочатку цибулю з часником, потім додаємо томати і цукіні. Солимо все за смаком, накриваємо кришкою і тушкуємо до м'якості і випаровування зайвої рідини. Відварні суцвіття капусти солимо за смаком і змішуємо з сиром. Форму для терріна покриваємо папером, викладаємо спочатку шар запеченого перцю, утрамбовуємо, потім кладемо капусту і зверху покриваємо всі тушкованими овочами. Заливаємо збитими яйцями і відправляємо форму на 15 хвилин у духовку і подаємо готове блюдо в теплому або холодному вигляді.
Курячий террін з овочами
Інгредієнти:
Приготування
Моркву чистимо й нарізаємо тонкими смужками. Квасоля не розморожуємо. Далі наливаємо в каструлю воду, кип'ятимо і трохи підсолюємо. Потім акуратно кидаємо стручкову квасолю і варимо 5 хвилин. Після цього виймаємо її шумівкою і споліскують холодною водою. Моркву окремо відварюємо до готовності і відкидаємо на друшляк. Курячу грудку і очищену цибулю пропускаємо через м'ясорубку, додаємо яйце, рослинне масло, спеції і оцет. Готовий курячий фарш ділимо на 3 частини. Одну – змішуємо з квасолею, другу частину з'єднуємо з морквиною, а третю залишаємо як є. Тепер на дно форми викладаємо тонким шаром трохи курячого фаршу, зверху покриваємо морквяної частиною, розкладаємо оливки і розподіляємо рівномірно фаршу з квасолею. Після цього накриваємо форму фольгою і ставимо в іншу, ширшу, форму, наливши в неї трохи води. Відправляємо страву в розігріту духовку і запікаємо приблизно 35 хвилин. Готовий террін з овочами акуратно витягаємо з форми, перекладаємо на паперовий рушник і обсушуємо. Далі загортаємо його в фольгу і прибираємо на кілька годин в холодильник, після чого нарізаємо шматочками і подаємо з томатним соусом.
Рекомендуємо добрі рецепти
Террін з печінки
Ще одне незвичайне французьке блюдо, яке припаде до вподоби багатьом з вас - террін з печінки. Традиційно террін своєю формою нагадує булку хліба,
Запіканка з брокколі та цвітної капусти
Корисна запіканка з кольорової капусти та брокколі - легке в приготуванні і універсальне в подачі блюдо! Його можна подавати як гарнір до м'ясних або
Террін з лосося
Террін - це смачна холодна закуска. Вона буває овочевий, м'ясної та рибної. І сьогодні ми підкажемо вам кілька рецептів, як зробити террін з лосося.
Террін з баклажанів
Террін - це страва французького походження, яке готують з м'яса, овочів, риби і грибів. І сьогодні ми детально розберемося, як зробити чудовий террін
Террін з курки
Террін з курки - чудова закуска до святкового столу. У нашій статті ми зібрали кілька цікавих рецептів створення цього популярного французького
Террін з кролика
Террін - французьке блюдо, нагадує пудинг або паштет. Він може бути овочевий, м'ясної, рибної і навіть солодкий. Давайте розберемося, як смачно