Террін – відоме французьке блюдо, яке з легкістю можна приготувати у себе вдома. Воно може бути овочевих, рибних або м'ясних. Ми дізнаємося з вами, як зробити террін з овочів.
Террін з сиру і овочів
Інгредієнти: цвітна капуста – 05 шт.; помідор – 4 шт.; цукіні – 1 шт.; цибулина – 1 шт.; часник – за смаком; яйце – 4 шт.; сир; спеції; перець запечений – 2 шт.; олія оливкова. Приготування Кольорову капусту розбираємо на суцвіття і відварюємо на пару до напівготовності. Цим часом чистимо цибулину, часник, помідори і цукіні. Потім подрібнюємо овочі і пасеруємо в невеликій кількості олії спочатку цибулю з часником, потім додаємо томати і цукіні. Солимо все за смаком, накриваємо кришкою і тушкуємо до м'якості і випаровування зайвої рідини. Відварні суцвіття капусти солимо за смаком і змішуємо з сиром. Форму для терріна покриваємо папером, викладаємо спочатку шар запеченого перцю, утрамбовуємо, потім кладемо капусту і зверху покриваємо всі тушкованими овочами. Заливаємо збитими яйцями і відправляємо форму на 15 хвилин у духовку і подаємо готове блюдо в теплому або холодному вигляді.
Курячий террін з овочами
Інгредієнти: курячі грудки – 500 г; морква – 2 шт.; стручкова квасоля заморожена – 200 г; цибулина – 1 шт.; олія – 125 мл; білий винний оцет – 2 ст. ложки; яйце – 1 шт.; спеції; оливки без кісточок – 100 р. Приготування Моркву чистимо й нарізаємо тонкими смужками. Квасоля не розморожуємо. Далі наливаємо в каструлю воду, кип'ятимо і
трохи підсолюємо. Потім акуратно кидаємо стручкову квасолю і варимо 5 хвилин. Після цього виймаємо її шумівкою і споліскують холодною водою. Моркву окремо відварюємо до готовності і відкидаємо на друшляк. Курячу грудку і очищену цибулю пропускаємо через м'ясорубку, додаємо яйце, рослинне масло, спеції і оцет. Готовий курячий фарш ділимо на 3 частини. Одну – змішуємо з квасолею, другу частину з'єднуємо з морквиною, а третю залишаємо як є. Тепер на дно форми викладаємо тонким шаром трохи курячого фаршу, зверху покриваємо морквяної частиною, розкладаємо оливки і розподіляємо рівномірно фаршу з квасолею. Після цього накриваємо форму фольгою і ставимо в іншу, ширшу, форму, наливши в неї трохи води. Відправляємо страву в розігріту духовку і запікаємо приблизно 35 хвилин. Готовий террін з овочами акуратно витягаємо з форми, перекладаємо на паперовий рушник і обсушуємо. Далі загортаємо його в фольгу і прибираємо на кілька годин в холодильник, після чого нарізаємо шматочками і подаємо з томатним соусом.