Індичка – рецепти
М'ясо індички вважають не тільки корисним, але ще й дієтичним гіпоалергенним продуктом. З нього виходить багато смачних страв. Рецепти їх приготування чекають на вас в даній статті.
Холодець з індички – рецепт
Інгредієнти:
стегно індички – 1 шт.;
крила індички – 2-3 шт.;
лимон – 1 шт.;
морква – 230 г;
цибуля – 180 г;
сіль – 15 ч. ложки;
зубчики часнику – 2-3 шт.;
запашний перець горошком – 4-5 шт.
Приготування
Вимите м'ясо розрізаємо на більш дрібні шматки і поміщаємо разом з обчищеними овочами в каструлю, кидаємо туди ж перець і наливаємо воду. Її рівень повинен бути на 7 см вище рівня м'яса. Після закипання знімаємо піну, зменшуємо вогонь, солимо і варимо 2 години, потім моркву і цибулю витягаємо, а м'ясо варимо ще годинки 2. Після цього його виймаємо з бульйону і остуджуємо. А сам бульйон обов'язково проціджуємо, щоб не пропустити дрібненькі кісточки. М'ясо чистимо від кісточок і шкірки і розбираємо його по волокнах. Ріжемо шматочками моркву, а часник дрібненько рубаємо. На дно підготовлених лотків викладаємо шматочки моркви, часник, часточки лимона і м'ясо. Заливаємо все це бульйоном і прибираємо для застигання в холодне місце.
Салат з індичкою – рецепт
Інгредієнти:
цибуля зелена – 1 пучок;
помідори твердих сортів «Сливка» – 300 г;
філе індички – 300 г;
йогурт натуральний – 150 г;
сир твердий – 230 г;
лимонний сік – 60 г;
густа сметана – 50 г;
майонез жирний – 40 г;
кетчуп – 80 г;
сіль;
перець.
Приготування
Знімаємо з помідорів шкірку, обшпаривши їх окропом і ріжемо шматочками м'якоть. Подрібнюємо зелений цибулю і змішати його з помідорами. Відварене філе індички нарізаємо тонкими скибочками. Сир ріжемо кубиками. Змішуємо підготовлені продукти. Для соусу змішуємо натуральний йогурт з майонезом, сметаною. Додаємо лимонний сік, цукор, сіль, добре вимішуємо і заправляємо соусом салат.
Рецепт приготування індички шматочками
Інгредієнти:
філе індички – 350 г;
часник – 1-2 зубчики;
цибуля - 150 г;
помідор великий – 2 шт.;
борошно – 30 г;
орегано – 1 /2 ч. ложки;
паста томатна – 3 ст. ложки;
густа сметана – 2 ст. ложки;
масло рослинне – 50 мл;
лавровий лист – 1-2 шт.;
шавлія – 1 гілочка;
сіль – щіпка.
Приготування
Філе ріжемо смужками вздовж волокон і притрушиваем їх борошном. Дрібненько ріжемо цибулю і часник. На сковороді добре нагріваємо олію, обсмажуємо в ньому філе, додаємо шавлія і обсмажуємо все разом до рум'яності. Тепер додаємо шматочки помідорів, часник, цибульку і смажимо все до м'якості овочів. Для соусу змішуємо томатне пюре з густою сметаною. Отриманий соус додаємо до м'яса, солимо за смаком і додаємо орегано і лавровий лист. Тушкуємо 10 хвилин, кілька разів перемішуючи.
Рецепт рулету з індички в духовці
Інгредієнти:
подрібнені кедрові горішки – 50 г;
часник – 4 зубчики;
лимон – 2 шт.;
копчена грудинка – 300 г;
подрібнені сухарі – 100 г;
цибуля – 200 г;
бекон, нарізаний пластинами – 800 г;
філе індички – 3 кг;
яйце куряче – 1 шт.;
зелень петрушки – півпучка;
спеції;
вершкове масло – 30 г;
оливкова олія – 40 мл
Приготування
Оливкова олія наливаємо на сковорідку, коли воно трохи нагріється, кладемо вершкове масло. У отриманої суміші подрібнену цибулю обсмажуємо. Потім цибулю прибираємо, а на тому ж олії смажимо нарізану кубиками копчену грудинку. Коли копченості обсмажиться, додаємо кедрові горішки, подрібнену цедру лимонів, шавлія і подрібнений часник. Розмішуємо і обсмажуємо 1 хвилину. Потім перекладаємо масу до цибулі додаємо сухарі, подрібнену петрушку, яйце, спеції і перемішуємо. Деко застеляємо фольгою, зверху розміщуємо відбите філе. По центру розкладаємо начинку. Загортаємо краю. Отриманий згорточок обертаємо пластами бекону і перетягуємо шпагатом. І ось тепер упаковуємо рулет у фольгу. Запікаємо при 190 градусах 2 години.
Холодець з індички – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Вимите м'ясо розрізаємо на більш дрібні шматки і поміщаємо разом з обчищеними овочами в каструлю, кидаємо туди ж перець і наливаємо воду. Її рівень повинен бути на 7 см вище рівня м'яса. Після закипання знімаємо піну, зменшуємо вогонь, солимо і варимо 2 години, потім моркву і цибулю витягаємо, а м'ясо варимо ще годинки 2. Після цього його виймаємо з бульйону і остуджуємо. А сам бульйон обов'язково проціджуємо, щоб не пропустити дрібненькі кісточки. М'ясо чистимо від кісточок і шкірки і розбираємо його по волокнах. Ріжемо шматочками моркву, а часник дрібненько рубаємо. На дно підготовлених лотків викладаємо шматочки моркви, часник, часточки лимона і м'ясо. Заливаємо все це бульйоном і прибираємо для застигання в холодне місце.
Салат з індичкою – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Знімаємо з помідорів шкірку, обшпаривши їх окропом і ріжемо шматочками м'якоть. Подрібнюємо зелений цибулю і змішати його з помідорами. Відварене філе індички нарізаємо тонкими скибочками. Сир ріжемо кубиками. Змішуємо підготовлені продукти. Для соусу змішуємо натуральний йогурт з майонезом, сметаною. Додаємо лимонний сік, цукор, сіль, добре вимішуємо і заправляємо соусом салат.
Рецепт приготування індички шматочками
Інгредієнти:
Приготування
Філе ріжемо смужками вздовж волокон і притрушиваем їх борошном. Дрібненько ріжемо цибулю і часник. На сковороді добре нагріваємо олію, обсмажуємо в ньому філе, додаємо шавлія і обсмажуємо все разом до рум'яності. Тепер додаємо шматочки помідорів, часник, цибульку і смажимо все до м'якості овочів. Для соусу змішуємо томатне пюре з густою сметаною. Отриманий соус додаємо до м'яса, солимо за смаком і додаємо орегано і лавровий лист. Тушкуємо 10 хвилин, кілька разів перемішуючи.
Рецепт рулету з індички в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Оливкова олія наливаємо на сковорідку, коли воно трохи нагріється, кладемо вершкове масло. У отриманої суміші подрібнену цибулю обсмажуємо. Потім цибулю прибираємо, а на тому ж олії смажимо нарізану кубиками копчену грудинку. Коли копченості обсмажиться, додаємо кедрові горішки, подрібнену цедру лимонів, шавлія і подрібнений часник. Розмішуємо і обсмажуємо 1 хвилину. Потім перекладаємо масу до цибулі додаємо сухарі, подрібнену петрушку, яйце, спеції і перемішуємо. Деко застеляємо фольгою, зверху розміщуємо відбите філе. По центру розкладаємо начинку. Загортаємо краю. Отриманий згорточок обертаємо пластами бекону і перетягуємо шпагатом. І ось тепер упаковуємо рулет у фольгу. Запікаємо при 190 градусах 2 години.
Рекомендуємо добрі рецепти
Гомілка індички – рецепти
Пропонуємо відступити від звичних рецептів приготування птиці і зробити чудовий обід на основі гомілки індички. Такі страви не просто смачні і
Крила індички в духовці
Індичка відрізняється особливо смачним і дієтичними якостями. Будь-яка частина цієї птиці хороша в запеченому, тушкованому та смаженому вигляді. А
Холодець з індички - рецепт
Для тих, хто віддає перевагу м'ясним холодцам страви з птиці, ми підготували кілька рецептів холодців з індички, які можна приготувати класичним
Плов з індичкою
М'ясо індички - це смачний дієтичний продукт. Страв з м'яса цього птаха можна приготувати досить багато. І сьогодні ми поділимося простими, але в теж
Запечена індичка
Індичка - смачне дієтичне м'ясо, в якому міститься велика кількість заліза. І сьогодні ми розповімо, як її оригінально запекти різними способами в
Ескалоп з індички - рецепт
Стежите за своєю фігурою? Тоді ви точно знаєте багато страв з індички. Ми пропонуємо вам вивчити ще одне - ескалоп. Це ніжне м'ясо готується дуже