М'ясо індички вважають не тільки корисним, але ще й дієтичним гіпоалергенним продуктом. З нього виходить багато смачних страв. Рецепти їх приготування чекають на вас в даній статті.
Холодець з індички – рецепт
Інгредієнти: стегно індички – 1 шт.; крила індички – 2-3 шт.; лимон – 1 шт.; морква – 230 г; цибуля – 180 г; сіль – 15 ч. ложки; зубчики часнику – 2-3 шт.; запашний перець горошком – 4-5 шт. Приготування Вимите м'ясо розрізаємо на більш дрібні шматки і поміщаємо разом з обчищеними овочами в каструлю, кидаємо туди ж перець і наливаємо воду. Її рівень повинен бути на 7 см вище рівня м'яса. Після закипання знімаємо піну, зменшуємо вогонь, солимо і варимо 2 години, потім моркву і цибулю витягаємо, а м'ясо варимо ще годинки 2. Після цього його виймаємо з бульйону і остуджуємо. А сам бульйон обов'язково проціджуємо, щоб не пропустити дрібненькі кісточки. М'ясо чистимо від кісточок і шкірки і розбираємо його по волокнах. Ріжемо шматочками моркву, а часник дрібненько рубаємо. На дно підготовлених лотків викладаємо шматочки моркви, часник, часточки лимона і м'ясо. Заливаємо все це бульйоном і прибираємо для застигання в холодне місце.
Салат з індичкою – рецепт
Інгредієнти: цибуля зелена – 1 пучок; помідори твердих сортів «Сливка» – 300 г; філе індички – 300 г; йогурт натуральний – 150 г; сир твердий – 230 г; лимонний сік – 60 г; густа сметана – 50 г; майонез жирний – 40 г; кетчуп – 80 г; сіль; перець. Приготування Знімаємо з помідорів шкірку, обшпаривши їх окропом і ріжемо шматочками м'якоть. Подрібнюємо зелений цибулю і змішати його з помідорами. Відварене філе індички нарізаємо тонкими скибочками. Сир ріжемо кубиками. Змішуємо підготовлені продукти. Для соусу змішуємо натуральний йогурт з майонезом, сметаною. Додаємо лимонний сік, цукор, сіль, добре вимішуємо і заправляємо соусом салат.
Рецепт приготування індички шматочками
Інгредієнти: філе індички – 350 г; часник – 1-2 зубчики; цибуля - 150 г; помідор великий – 2 шт.; борошно – 30 г; орегано – 1 /2 ч. ложки; паста томатна – 3 ст. ложки; густа сметана – 2 ст. ложки; масло рослинне – 50 мл; лавровий лист – 1-2 шт.; шавлія – 1 гілочка; сіль – щіпка. Приготування Філе ріжемо смужками вздовж волокон і притрушиваем їх борошном. Дрібненько ріжемо цибулю і часник. На сковороді добре нагріваємо олію, обсмажуємо в ньому філе, додаємо шавлія і обсмажуємо все разом до рум'яності. Тепер додаємо шматочки помідорів, часник, цибульку і смажимо все до м'якості овочів. Для соусу змішуємо томатне пюре з густою сметаною. Отриманий соус додаємо до м'яса, солимо за смаком і додаємо орегано і лавровий лист. Тушкуємо 10 хвилин, кілька разів перемішуючи.
Рецепт рулету з індички в духовці
Інгредієнти: подрібнені кедрові горішки – 50 г; часник – 4 зубчики; лимон – 2 шт.; копчена грудинка – 300 г; подрібнені сухарі – 100 г; цибуля – 200 г; бекон, нарізаний пластинами – 800 г; філе індички – 3 кг; яйце куряче – 1 шт.; зелень петрушки – півпучка; спеції; вершкове масло – 30 г; оливкова олія – 40 мл Приготування Оливкова олія наливаємо на сковорідку, коли воно трохи нагріється, кладемо вершкове масло. У
отриманої суміші подрібнену цибулю обсмажуємо. Потім цибулю прибираємо, а на тому ж олії смажимо нарізану кубиками копчену грудинку. Коли копченості обсмажиться, додаємо кедрові горішки, подрібнену цедру лимонів, шавлія і подрібнений часник. Розмішуємо і обсмажуємо 1 хвилину. Потім перекладаємо масу до цибулі додаємо сухарі, подрібнену петрушку, яйце, спеції і перемішуємо. Деко застеляємо фольгою, зверху розміщуємо відбите філе. По центру розкладаємо начинку. Загортаємо краю. Отриманий згорточок обертаємо пластами бекону і перетягуємо шпагатом. І ось тепер упаковуємо рулет у фольгу. Запікаємо при 190 градусах 2 години.