Вернуться назад Распечатать

Індичка – рецепти

Індичка – рецепти
М'ясо індички вважають не тільки корисним, але ще й дієтичним гіпоалергенним продуктом. З нього виходить багато смачних страв. Рецепти їх приготування чекають на вас в даній статті.
Холодець з індички – рецепт
Інгредієнти:

  • стегно індички – 1 шт.;

  • крила індички – 2-3 шт.;

  • лимон – 1 шт.;

  • морква – 230 г;

  • цибуля – 180 г;

  • сіль – 15 ч. ложки;

  • зубчики часнику – 2-3 шт.;

  • запашний перець горошком – 4-5 шт.


  • Приготування
    Вимите м'ясо розрізаємо на більш дрібні шматки і поміщаємо разом з обчищеними овочами в каструлю, кидаємо туди ж перець і наливаємо воду. Її рівень повинен бути на 7 см вище рівня м'яса. Після закипання знімаємо піну, зменшуємо вогонь, солимо і варимо 2 години, потім моркву і цибулю витягаємо, а м'ясо варимо ще годинки 2. Після цього його виймаємо з бульйону і остуджуємо. А сам бульйон обов'язково проціджуємо, щоб не пропустити дрібненькі кісточки. М'ясо чистимо від кісточок і шкірки і розбираємо його по волокнах. Ріжемо шматочками моркву, а часник дрібненько рубаємо. На дно підготовлених лотків викладаємо шматочки моркви, часник, часточки лимона і м'ясо. Заливаємо все це бульйоном і прибираємо для застигання в холодне місце.
    Салат з індичкою – рецепт
    Інгредієнти:

  • цибуля зелена – 1 пучок;

  • помідори твердих сортів «Сливка» – 300 г;

  • філе індички – 300 г;

  • йогурт натуральний – 150 г;

  • сир твердий – 230 г;

  • лимонний сік – 60 г;

  • густа сметана – 50 г;

  • майонез жирний – 40 г;

  • кетчуп – 80 г;

  • сіль;

  • перець.


  • Приготування
    Знімаємо з помідорів шкірку, обшпаривши їх окропом і ріжемо шматочками м'якоть. Подрібнюємо зелений цибулю і змішати його з помідорами. Відварене філе індички нарізаємо тонкими скибочками. Сир ріжемо кубиками. Змішуємо підготовлені продукти. Для соусу змішуємо натуральний йогурт з майонезом, сметаною. Додаємо лимонний сік, цукор, сіль, добре вимішуємо і заправляємо соусом салат.
    Рецепт приготування індички шматочками
    Інгредієнти:

  • філе індички – 350 г;

  • часник – 1-2 зубчики;

  • цибуля - 150 г;

  • помідор великий – 2 шт.;

  • борошно – 30 г;

  • орегано – 1 /2 ч. ложки;

  • паста томатна – 3 ст. ложки;

  • густа сметана – 2 ст. ложки;

  • масло рослинне – 50 мл;

  • лавровий лист – 1-2 шт.;

  • шавлія – 1 гілочка;

  • сіль – щіпка.


  • Приготування
    Філе ріжемо смужками вздовж волокон і притрушиваем їх борошном. Дрібненько ріжемо цибулю і часник. На сковороді добре нагріваємо олію, обсмажуємо в ньому філе, додаємо шавлія і обсмажуємо все разом до рум'яності. Тепер додаємо шматочки помідорів, часник, цибульку і смажимо все до м'якості овочів. Для соусу змішуємо томатне пюре з густою сметаною. Отриманий соус додаємо до м'яса, солимо за смаком і додаємо орегано і лавровий лист. Тушкуємо 10 хвилин, кілька разів перемішуючи.
    Рецепт рулету з індички в духовці
    Інгредієнти:

  • подрібнені кедрові горішки – 50 г;

  • часник – 4 зубчики;

  • лимон – 2 шт.;

  • копчена грудинка – 300 г;

  • подрібнені сухарі – 100 г;

  • цибуля – 200 г;

  • бекон, нарізаний пластинами – 800 г;

  • філе індички – 3 кг;

  • яйце куряче – 1 шт.;

  • зелень петрушки – півпучка;

  • спеції;

  • вершкове масло – 30 г;

  • оливкова олія – 40 мл


  • Приготування
    Оливкова олія наливаємо на сковорідку, коли воно трохи нагріється, кладемо вершкове масло. У
    Індичка – рецепти
    отриманої суміші подрібнену цибулю обсмажуємо. Потім цибулю прибираємо, а на тому ж олії смажимо нарізану кубиками копчену грудинку. Коли копченості обсмажиться, додаємо кедрові горішки, подрібнену цедру лимонів, шавлія і подрібнений часник. Розмішуємо і обсмажуємо 1 хвилину. Потім перекладаємо масу до цибулі додаємо сухарі, подрібнену петрушку, яйце, спеції і перемішуємо. Деко застеляємо фольгою, зверху розміщуємо відбите філе. По центру розкладаємо начинку. Загортаємо краю. Отриманий згорточок обертаємо пластами бекону і перетягуємо шпагатом. І ось тепер упаковуємо рулет у фольгу. Запікаємо при 190 градусах 2 години.