Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Тушкована капуста – рецепт

Тушкована капуста – рецепт

15-09-2015, 20:44
590
Тушкована капуста – рецепт
Тушкована капуста – просте російське блюдо. Якщо в нього ще додати м'ясо або гриби, то вийде взагалі смакота. Цікаві рецепти приготування тушкованої капусти чекають вас нижче.

Тушкована капуста з ковбасою – рецепт


Інгредієнти:

  • капуста – 600 г;

  • ковбаса напівкопчена – 400 г;

  • морква – 300 г;

  • цибуля – 150 г;

  • томатна паста – 55 г;

  • вода – 120 мл;

  • часник – 1 зубчик;

  • сіль, перець;

  • рослинне масло.


  • Приготування
    Спочатку злегка обсмажуємо цибулю, потім додаємо терту моркву і теж трохи обсмажуємо. Тепер викладаємо напівкопчену ковбасу, нарізану кубиками або соломкою. Смажимо ще 3 хвилини. Додаємо капусту, дрібненько нашатковану, і тушкуємо 20 хвилин. Потім вливаємо воду, кладемо томатну пасту, знову перемішуємо і тушкуємо, поки не випарується зайва волога. Видавлюємо часник, перемішуємо, і хвилинки через 3 вимикаємо плиту.

    Рецепт тушкованої капусти в мультиварці


    Інгредієнти:

  • капуста – 700 г;

  • морква – 350 г;

  • цибуля – 150 г;

  • кетчуп – 2 ст. ложки;

  • вода – 1 склянка;

  • цукор;

  • перець;

  • сіль;

  • лавровий лист.


  • Приготування
    Ріпчасту цибулю шаткуємо півкільцями, моркву тремо на тертці. В мультиварці виставляємо програму «Випічка» або «Смаження». У чашу вливаємо олію, кладемо цибулю, а хвилин через 10 і терту моркву. Готуємо ще 10 хвилин, після чого додаємо кетчуп, сіль та інші спеції. Акуратно перемішуємо силіконової або дерев'яною лопаткою і в тому ж режимі залишаємо ще на 5 хвилин. Тепер приступаємо до капусти – шаткуємо її дрібненько і відправляємо до іншим продуктам в мультиварку. Вливаємо 1 склянкою води і знову перемішуємо. Переводимо мультиварку в режим «Гасіння» і залишаємо на 1-15 години. Час приготування буде залежати виключно від ваших уподобань. Через 1 годину капуста буде ще трохи похрустывать, а ось через 15 години вона стане дуже м'якою і ніжною.

    Рецепт тушкованої капусти з куркою


    Інгредієнти:

  • капуста – 1 кг;

  • паста томатна – 50 г;

  • курка – 500 г;

  • сіль;

  • спеції;

  • олія рослинна.


  • Приготування
    Куряче м'ясо нарізаємо шматочками. Капусту дрібно шаткуємо. У каструлю з товстим дном наливаємо олію, викладаємо курку і обсмажуємо 5 хвилин, поки м'ясо не побіліє. Додаємо капусту і перемішуємо. На середньому вогні під кришкою тушкуємо 20 хвилин, потім додаємо томатну пасту, приблизно 50 мл води, солимо, кладемо інші спеції і добре розмішуємо. Всі разом тушкуємо ще 20 хвилин.

    Тушкована капуста з фаршем – рецепт


    Інгредієнти:

  • м'ясний фарш – 450 г;

  • морква – 200 г;

  • капуста – 600 г;

  • цибуля – 150 г;

  • помідори – 3 шт.;

  • рослинне масло – 35 мл;

  • зіра – 1 ч. ложка;

  • італійські трави - 1 ч. ложка;

  • сіль;

  • чорний мелений перець.


  • Приготування
    Капусту дрібненько шаткуємо і викладаємо в закипілу воду. Проварюємо хвилин 10 а потім відкидаємо на друшляк. Подрібнюємо цибулю і тремо моркву. Помідори ріжемо часточками. Спочатку обсмажуємо цибулю, потім додаємо моркву і готуємо ще 5 хвилин. Тепер викладаємо на сковороду помідори і фарш. Додаємо сіль, спеції, перемішуємо і обсмажуємо фарш, розминаючи його виделкою близько 15 хвилин. Після цього викладаємо капусту, перемішуємо, вогонь робимо менше, сковороду накриваємо кришкою і тушкуємо хвилин 15.

    Тушкована капуста з грибами – рецепт


    Інгредієнти:

  • капуста – 1 кг;

  • морква – 200 г;

  • гриби – 450 г;

  • томатна паста – 3 ст. ложки;

  • рослинне масло – 100 мл;

  • лавровий лист – 2 шт.;

  • вода – 2/3 склянки;

  • молоти коріандр – щіпка;
  • Тушкована капуста – рецепт

  • чорний мелений перець;

  • цукор – 1 ч. ложка;

  • сіль.


  • Приготування
    Гриби миємо й нарізаємо пластинами, а потім обсмажуємо до готовності. Цибулю чистимо і дрібненько кришимо, а морква перетираємо на тертці. Обсмажуємо овочі, а потім додаємо до них дрібно нашатковану капусту. У ємність для гасіння поміщаємо гриби і капусту з цибулею і морквою і перемішуємо. У воду додаємо томатну пасту, сіль, спеції і добре розмішуємо. Отриманою сумішшю заливаємо капусту, накриваємо кришкою і тушкуємо до готовності капусти.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як приготувати бігус з м'ясом і капустою?
    Як приготувати бігус з м'ясом і капустою?
    Це класична страва з капусти слов'янської і прибалтійської кухні. Пропонуємо спробувати бігус з м'ясом - це і смачно, і корисно, і смачно! Варіантів
    Тушкована капуста з грибами в мультиварці
    Тушкована капуста з грибами в мультиварці
    Капусту можна тушкувати з овочами, м'ясом або з ковбасками. Щоразу отримуючи практично нове блюдо. Сьогодні ми пропонуємо вам рецепт тушкованої
    Солянка з свіжої капусти
    Солянка з свіжої капусти
    Солянкою у нас прийнято називати не тільки суп з декількома видами м'яса, але і тушковану капусту. Як раз про солянці зі свіжої капусти ми і
    Рецепт тушкованої капусти з м'ясом
    Рецепт тушкованої капусти з м'ясом
    Тушкована капуста з м'ясом - це смачне і корисне блюдо, яке можна готувати цілий рік. Можна тушкувати як свіжу, так і квашену або навіть кольорову
    Тушкована капуста на зиму
    Тушкована капуста на зиму
    Капуста - це корисний продукт, який у кулінарії застосовується досить широко. Її варять, тушкують, використовують у створенні супів і салатів, а
    Капуста з грибами в мультиварці
    Капуста з грибами в мультиварці
    Капуста чудово поєднується з грибами. А якщо у вас є під рукою чудова кухонні помічниця - мультиварка, то процес приготування стане в рази простіше.