Тушкована капуста – просте російське блюдо. Якщо в нього ще додати м'ясо або гриби, то вийде взагалі смакота. Цікаві рецепти приготування тушкованої капусти чекають вас нижче.
Тушкована капуста з ковбасою – рецепт
Інгредієнти: капуста – 600 г; ковбаса напівкопчена – 400 г; морква – 300 г; цибуля – 150 г; томатна паста – 55 г; вода – 120 мл; часник – 1 зубчик; сіль, перець; рослинне масло. Приготування Спочатку злегка обсмажуємо цибулю, потім додаємо терту моркву і теж трохи обсмажуємо. Тепер викладаємо напівкопчену ковбасу, нарізану кубиками або соломкою. Смажимо ще 3 хвилини. Додаємо капусту, дрібненько нашатковану, і тушкуємо 20 хвилин. Потім вливаємо воду, кладемо томатну пасту, знову перемішуємо і тушкуємо, поки не випарується зайва волога. Видавлюємо часник, перемішуємо, і хвилинки через 3 вимикаємо плиту.
Рецепт тушкованої капусти в мультиварці
Інгредієнти: капуста – 700 г; морква – 350 г; цибуля – 150 г; кетчуп – 2 ст. ложки; вода – 1 склянка; цукор; перець; сіль; лавровий лист. Приготування Ріпчасту цибулю шаткуємо півкільцями, моркву тремо на тертці. В мультиварці виставляємо програму «Випічка» або «Смаження». У чашу вливаємо олію, кладемо цибулю, а хвилин через 10 і терту моркву. Готуємо ще 10 хвилин, після чого додаємо кетчуп, сіль та інші спеції. Акуратно перемішуємо силіконової або дерев'яною лопаткою і в тому ж режимі залишаємо ще на 5 хвилин. Тепер приступаємо до капусти – шаткуємо її дрібненько і відправляємо до іншим продуктам в мультиварку. Вливаємо 1 склянкою води і знову перемішуємо. Переводимо мультиварку в режим «Гасіння» і залишаємо на 1-15 години. Час приготування буде залежати виключно від ваших уподобань. Через 1 годину капуста буде ще трохи похрустывать, а ось через 15 години вона стане дуже м'якою і ніжною.
Рецепт тушкованої капусти з куркою
Інгредієнти: капуста – 1 кг; паста томатна – 50 г; курка – 500 г; сіль; спеції; олія рослинна. Приготування Куряче м'ясо нарізаємо шматочками. Капусту дрібно шаткуємо. У каструлю з товстим дном наливаємо олію, викладаємо курку і обсмажуємо 5 хвилин, поки м'ясо не побіліє. Додаємо капусту і перемішуємо. На середньому вогні під кришкою тушкуємо 20 хвилин, потім додаємо томатну пасту, приблизно 50 мл води, солимо, кладемо інші спеції і добре розмішуємо. Всі разом тушкуємо ще 20 хвилин.
Тушкована капуста з фаршем – рецепт
Інгредієнти: м'ясний фарш – 450 г; морква – 200 г; капуста – 600 г; цибуля – 150 г; помідори – 3 шт.; рослинне масло – 35 мл; зіра – 1 ч. ложка; італійські трави - 1 ч. ложка; сіль; чорний мелений перець. Приготування Капусту дрібненько шаткуємо і викладаємо в закипілу воду. Проварюємо хвилин 10 а потім відкидаємо на друшляк. Подрібнюємо цибулю і тремо моркву. Помідори ріжемо часточками. Спочатку обсмажуємо цибулю, потім додаємо моркву і готуємо ще 5 хвилин. Тепер викладаємо на сковороду помідори і фарш. Додаємо сіль, спеції, перемішуємо і обсмажуємо фарш, розминаючи його виделкою близько 15 хвилин. Після цього викладаємо капусту, перемішуємо, вогонь робимо менше, сковороду накриваємо кришкою і тушкуємо хвилин 15.
Тушкована капуста з грибами – рецепт
Інгредієнти: капуста – 1 кг; морква – 200 г; гриби – 450 г; томатна паста – 3 ст. ложки; рослинне масло – 100 мл; лавровий лист – 2 шт.; вода – 2/3 склянки; молоти коріандр – щіпка; чорний мелений перець; цукор – 1 ч. ложка; сіль. Приготування Гриби миємо й нарізаємо пластинами, а потім обсмажуємо до готовності. Цибулю чистимо і дрібненько кришимо, а морква перетираємо на тертці. Обсмажуємо овочі, а потім додаємо до них дрібно нашатковану капусту. У ємність для гасіння поміщаємо гриби і капусту з цибулею і морквою і перемішуємо. У воду додаємо томатну пасту, сіль, спеції і добре розмішуємо. Отриманою сумішшю заливаємо капусту, накриваємо кришкою і тушкуємо до готовності капусти.