Пісний плов з грибами в казані, в духовці і мультиварці - рецепти з овочами, перловкою, рисом і нутом
Традиційно плов готується з рису з куркою або бараниною, але під час Посту м'ясо виключають. Пісний плов з грибами виходить легким і простим у приготуванні, при цьому ситним і корисним. Іншими інгредієнтами страви виступають різні овочі, чорнослив і айва. Рис можна замінити перловкою, цільнозерновим ячменем або нутом.
Господині, які зібралися приготувати плов з грибами без м'яса, повинні враховувати певні хитрощі:
Щоб плов вийшов смачним, слід підібрати правильну посуд. Ідеально, якщо це буде чавунний казан або глибока сковорода з товстим дном.
Для додання апетитного аромату до крупі додають грибний відвар. Часник в плов можна покласти неочищеним, як роблять в країнах Середньої Азії.
Якщо використовуються заморожені гриби, то їх обсмажують окремо, так як в них занадто багато рідини.
Паприка і куркума з томатною пастою додадуть рісу красивий відтінок.
Любителям пікантних страв варто спробувати приготувати плов з рисом червоного сорту. Крупа відрізняється не тільки за виглядом і смаком, але і корисності. Червоний рис володіє великою кількістю вітамінів.
Особливо смачним пісний плов з грибами виходить з додаванням топленого або вершкового масла.
Розсипчастим рис вийде, якщо його промити багато разів.
Збираючись готувати вегетаріанське блюдо, кухарі використовують нешліфований рис і печериці або опеньки, будь білі гриби. Професіонали радять використовувати пропарений рис. Пісний плов з грибами і овочами підходить для тих людей, які сидять на дієті або хочуть урізноманітнити звичне меню.
Інгредієнти:
рис – 2 склянки;
моркву і цибулю – по 1 шт.;
гриби – 200 г;
часник – 3 зубки;
куркума – 2 ч. л.;
спеції;
сіль;
вода - 25 склянки.
Приготування
Овочі порізати, обсмажити 10 хвилин.
Рис промити.
До овочів додати рис, гриби і часник. Масу перемішати.
Додати спеції, сіль і воду. Закрити кришкою, зменшити вогонь і готувати плов з грибів і рису 40 хвилин.
Якщо вдома не виявилося свіжих печериць, чудовою альтернативою стане плов з сушеними грибами. Якщо немає чавунного казана, його готують в сотейнику. Після страва рекомендується укутати і дати йому настоятися, щоб смак вийшов більш насиченим і просоченим спеціями, в якості яких використовують мелену кинзу або коріандр.
Інгредієнти:
гриби – 40 г;
рис – 220 г;
морква – 2 шт.;
цибуля – 1 шт.;
вода – 200 мл;
спеції, сіль.
Приготування
Промиті гриби замочити на 4 години. Відварити їх, не зливаючи воду.
Овочі обсмажити, додати до грибів разом з рисом і сіллю.
Гасити плов півгодини, в кінці приєднати спеції.
Прекрасним альтернативним варіантом стане і плов з маринованими грибами. Він готується звичайним способом, тільки свіжі печериці замінюються консервованими. Блюдо прийде на виручку в будь-який момент, оскільки подібні продукти часто виявляються в холодильнику. Перевагою страви стане і пікантний солоний присмак.
Інгредієнти:
рис – 15 склянки;
гриби – 1 банка;
цибулю і моркву – по 1 шт.;
сіль, спеції.
Приготування
Овочі спасерувати, додати до нього гриби і знову обсмажити.
Рис промити, з'єднати з іншими компонентами. Тушкувати 40 хвилин до готовності.
Не тільки смачним, але і корисним виходить плов з перловки з грибами. Його можна урізноманітнити овочами, які є під рукою, наприклад, помідорами, солодким перцем або баклажанами. Перловка відмінно вбирає в себе всі спеції і смак грибів. Перед подачею рекомендується посипати страву порізаною зеленню.
Інгредієнти:
перловка – 350 г;
цибуля – 3 шт.;
морква – 2 шт.;
гриби – 300 г;
часник – 3 зубчики;
лимон – 05 шт.;
кріп і петрушка – по 1 пучку;
приправа (паприка, барбарис, куркума) або одна упаковка спецій для плову.
Приготування
Перловку відварити. Воду злити, а крупу перемішати, щоб не злиплась.
Овочі, гриби і часник подрібнити.
Цибулю обсмажити, додати моркву, тушкувати 10 хвилин. Приєднати часник, а через 2 хвилини зняти з вогню.
Овочеву суміш з'єднати з перловкою, а на сковороду викласти гриби. Гасити їх, поки вони не дадуть сік. Перекласти в каструлю з крупою, додати спеції і лимонний сік.
Ретельно перемішавши, тушкувати пісний плов з перловкою, грибами на слабкому вогні 15 хвилин.
Щоб приготувати таке незвичайне, але надзвичайно смачне блюдо як пісний плов з нутом і грибами, використовують баранячий горох. Головна трудність полягає в тому, що його потрібно попередньо замочити в холодній воді і залишити на 15 доби. За цей час в нуте утворюється паросток, який і робить горох неймовірно м'яким і смачним.
Інгредієнти:
рис – 3 склянки;
морква – 3 шт.;
цибуля – 2 шт.;
нут – 200 г;
спеції для плову (барбарис, мелена паприка, кумін, чорний і червоний перець).
Приготування
Цибулю нарізати півкільцями, моркву натерти. Обсмажити в казані 3 хвилини.
Всипати набряклий нут і прожарити продукти ще 5 хвилин, додати спеції.
Рис промити кілька разів. Рідину злити, а крупу додати в казан. Обсмажити в останній раз суміш.
Залити водою на палець вище продуктів, посолити і додати часник. Накрити кришкою і томити пісний плов з нутом, грибами на маленькому огне30 хвилин.
Варто спробувати приготувати плов з ячменю з грибами. Його можна вживати як самостійне блюдо, також це хороший гарнір до курки або м'яса в дозволені дні. У нього обов'язково додають селера або солодкий перець. Страва готується в глибокому сотейнику разом з овочами, поки не випарується рідина, це відбувається приблизно за 40 хвилин. Перед подачею його прикрашають зеленню.
Інгредієнти:
ячмінь – 200 г;
гриби – 250 г;
цибуля – 1 шт.;
вода – 05 л;
спеції.
Приготування
Нарізати цибулю та гриби.
Обсмажити цибулю в сотейнику на олії, додати до нього ячмінь, теж обсмажити.
Приєднати воду і гриби. Тушкувати 40 хвилин до випаровування рідини.
Не менш чудовим виходить пісний плов з грибами, рецепт якого включає додавання айви. Плоди очищають від серцевини, нарізають і залишають в глибокій чашці з теплою підсоленою водою. Потім їх обсмажують з зірою і засмажкою. Якщо під рукою виявилися сушені гриби, їх заливають водою і дають настоятися кілька годин.
Інгредієнти:
рис – 300 г;
айва – 3 шт.;
цибуля – 3 шт.;
морква – 1 шт.;
часник – 1 головка;
зіра – 1 ч. л.;
спеції, сіль.
Приготування
Айву нарізати скибочками і залити теплою водою. Дати настоятися, потім обсмажити.
Цибулю і моркву подрібнити, обсмажити окремо. Приєднати айву, спеції, сіль.
Рис промити, додати в казан разом з часником. Готувати 20 хвилин, потім дати настоятися ще 20 хвилин.
Крім овочів, у страву додають сухофрукти, які надають йому дивовижний смак. Особливо дивовижним виходить плов з грибами в пост, до складу якого входить чорнослив. Надзвичайно цікавим виходить поєднання з гострим червоним перцем. Якщо хочеться чогось простого, то кількість спецій можна скоротити.
Інгредієнти:
рис – 400 г;
гриби – 350 г;
морква – 3 шт.;
цибуля – 2 шт.;
чорнослив – 300 г;
часник – 3 зубчики;
сіль і спеції.
Приготування
Цибулю порізати великими кільцями, моркву натерти. Викласти в казан з розігрітим маслом і обсмажити.
Гриби порізати, підсмажити з овочами 2 хвилини. Всипати спеції.
Додати промитий рис. По колу увіткнути зубчики часнику і чорнослив, порізаний навпіл.
Продукти залити водою. Дати закипіти і варити плов з грибами в казані 30 хвилин.
Запечений плов з грибами в горщиках в духовці – це грузинське блюдо, яке готується з великою кількістю моркви і грибів. Процес приготування практично не відрізняється від попередніх рецептів, особливістю є використання духовки замість звичної плити. Готову страву можна розкласти по салатним листям і прикрасити кропом.
Інгредієнти:
рис – 1 склянка;
морква – 2 шт.;
цибуля – 1 шт.;
хмелі-сунелі – 1 ст. л.;
гриби – 200 г;
вода – 15 склянки.
Приготування
Морква проварити в підсоленій воді 1-2 хвилини.
Цибулю порізати кільцями. Гриби відварити і з'єднати з цибулею, прожарити 2 хвилини.
Додати промитий рис, хмелі-сунелі. Зверху влити півсклянки морквяного відвару і тушкувати на плиті 40 хвилин. Моркву натерти і розділити на дві частини.
На дно горщиків викласти першу частину моркви, потім рис з грибами, а зверху – решту моркви.
Пісний плов з грибами і овочами запікати в духовці при температурі 180 градусів 30 хвилин.
Блюдо з рисом і без м'яса добре впишеться в дієтичне меню, оскільки у ньому не міститься зайвих тварин жирів. Плов з грибами в мультиварці можна приготувати і в якості легкого вечері, святкового страви або на гарнір до гарячого. Якщо залучити до справи сучасну побутову техніку, то час готування скоротиться, а рис виходить розсипчастим без зайвих зусиль.
Інгредієнти:
рис – 15 склянки;
морква і цибуля – 2 шт.;
гриби – 150 г;
вода – 3 склянки;
сіль, барбарис, кінза шафран.
Приготування
Моркву і цибулю обсмажити на олії. Додати гриби і обсмажити 10 хвилин разом.
Рис промити.
У чашу висипати гриби і засмажку, рис і спеції.
Залити водою, щоб вона покривала крупу на 15 см. Встановити програму «Рис» або «Гасіння», а час – 40 хвилин.
Як приготувати пісний плов з грибами?
Господині, які зібралися приготувати плов з грибами без м'яса, повинні враховувати певні хитрощі:
Плов з грибами і овочами
Збираючись готувати вегетаріанське блюдо, кухарі використовують нешліфований рис і печериці або опеньки, будь білі гриби. Професіонали радять використовувати пропарений рис. Пісний плов з грибами і овочами підходить для тих людей, які сидять на дієті або хочуть урізноманітнити звичне меню.
Інгредієнти:
Приготування
Плов з сушеними грибами – рецепт
Якщо вдома не виявилося свіжих печериць, чудовою альтернативою стане плов з сушеними грибами. Якщо немає чавунного казана, його готують в сотейнику. Після страва рекомендується укутати і дати йому настоятися, щоб смак вийшов більш насиченим і просоченим спеціями, в якості яких використовують мелену кинзу або коріандр.
Інгредієнти:
Приготування
Плов з солоними грибами
Прекрасним альтернативним варіантом стане і плов з маринованими грибами. Він готується звичайним способом, тільки свіжі печериці замінюються консервованими. Блюдо прийде на виручку в будь-який момент, оскільки подібні продукти часто виявляються в холодильнику. Перевагою страви стане і пікантний солоний присмак.
Інгредієнти:
Приготування
Пісний плов з перловки з грибами
Не тільки смачним, але і корисним виходить плов з перловки з грибами. Його можна урізноманітнити овочами, які є під рукою, наприклад, помідорами, солодким перцем або баклажанами. Перловка відмінно вбирає в себе всі спеції і смак грибів. Перед подачею рекомендується посипати страву порізаною зеленню.
Інгредієнти:
Приготування
Плов з нутом і грибами
Щоб приготувати таке незвичайне, але надзвичайно смачне блюдо як пісний плов з нутом і грибами, використовують баранячий горох. Головна трудність полягає в тому, що його потрібно попередньо замочити в холодній воді і залишити на 15 доби. За цей час в нуте утворюється паросток, який і робить горох неймовірно м'яким і смачним.
Інгредієнти:
Приготування
Плов з грибами і цільнозерновим ячменем
Варто спробувати приготувати плов з ячменю з грибами. Його можна вживати як самостійне блюдо, також це хороший гарнір до курки або м'яса в дозволені дні. У нього обов'язково додають селера або солодкий перець. Страва готується в глибокому сотейнику разом з овочами, поки не випарується рідина, це відбувається приблизно за 40 хвилин. Перед подачею його прикрашають зеленню.
Інгредієнти:
Приготування
Плов з айвою і грибами
Не менш чудовим виходить пісний плов з грибами, рецепт якого включає додавання айви. Плоди очищають від серцевини, нарізають і залишають в глибокій чашці з теплою підсоленою водою. Потім їх обсмажують з зірою і засмажкою. Якщо під рукою виявилися сушені гриби, їх заливають водою і дають настоятися кілька годин.
Інгредієнти:
Приготування
Плов з грибами і чорносливом
Крім овочів, у страву додають сухофрукти, які надають йому дивовижний смак. Особливо дивовижним виходить плов з грибами в пост, до складу якого входить чорнослив. Надзвичайно цікавим виходить поєднання з гострим червоним перцем. Якщо хочеться чогось простого, то кількість спецій можна скоротити.
Інгредієнти:
Приготування
Плов з грибами в духовці
Запечений плов з грибами в горщиках в духовці – це грузинське блюдо, яке готується з великою кількістю моркви і грибів. Процес приготування практично не відрізняється від попередніх рецептів, особливістю є використання духовки замість звичної плити. Готову страву можна розкласти по салатним листям і прикрасити кропом.
Інгредієнти:
Приготування
Пісний плов з грибами в мультиварці
Блюдо з рисом і без м'яса добре впишеться в дієтичне меню, оскільки у ньому не міститься зайвих тварин жирів. Плов з грибами в мультиварці можна приготувати і в якості легкого вечері, святкового страви або на гарнір до гарячого. Якщо залучити до справи сучасну побутову техніку, то час готування скоротиться, а рис виходить розсипчастим без зайвих зусиль.
Інгредієнти:
Приготування
Рекомендуємо добрі рецепти
Борщ без м'яса з квасолею, овочами, сосисками - класичні рецепти і в мультиварці
Борщ без м'яса являє собою вітамінне блюдо, яке підійде для вегетаріанців. Існує безліч його різновидів рецептів: з щавлем, грибами, сосисками,
Гороховий суп без м'яса класичний і в мультиварці - рецепти з грибами, квасолею і без картоплі
Гороховий суп без м'яса – смачне і ситне блюдо, завдяки оригінальним рецептам, воно ніколи не набридне. З томатом, грибами, імбиром, куркумою, сиром
Плов без м'яса по-узбецьки, з родзинками, овочами, айвою і грибами - рецепти в мультиварці або в казані
Плов без м'яса – блюдо, яке якісно урізноманітнює пісне меню або харчування вегетаріанців і дозволить отримати справжнє задоволення від трапези.
Пісний суп з квашеними огірками, перловкою, рисом, грибами та квасолею
Звичний пісний суп може приємно здивувати оригінальним смаком. Багато господинь знають, що не всім членам сім'ї він подобається, але легко
Пісний плов в мультиварці
В пісні тижня складно урізноманітнити раціон новими стравами, але цілком реально. Далі опишемо незрівнянний рецепт відмінного плову без додавання
Плов з грибами
Плов - чудове і ситне блюдо. Рецептів його створення на сьогоднішній існує досить багато - це і плов зі свининою, яловичиною, овочевий, солодкий. І