Воловани з листкового тіста - рецепти начинок з червоною ікрою, рибою, куркою, креветками і печінкою тріски
Воловани з листкового тіста – прекрасне рішення для заповнення фуршетного меню новими закусками. Такі маленькі бутерброди не складно зробити власноруч, начинки підбираються, виходячи з власних уподобань та побажань гостей. Важливо, щоб частування було з якісним наповненням хрусткою оболонці і красиво оформленим.
Зробити самому воловани з листкового тіста з начинкою не клопітно, можна придбати заморожену заготівлю і спекти маленькі кошики, навіть не застосовуючи спеціальні формочки, в такому випадку вийдуть невеликі тарталетки, поверх яких розподіляється наповнення. Як правило використовують листкове бездріжджове тісто, металеву форму для кексів, щоб надати заготовкам вид «кошики».
Інгредієнти:
листкове тісто – 500 г;
жовток – 1 шт.
Приготування
Розморожене тісто розкачати.
Нарізати кола, діаметром 8 мм
Розділити заготовки на 3 частини. Одну частину відкласти – це буде дно волована.
З 2/3 заготовок вирізати круги діаметром 5 мм, залишити кільця.
Змастити кола жовтком, викласти на кожен по 2 кільця, скріпивши жовтком.
Випікати 25 хвилин при 200 градусах.
Квадратні воловани з покупного листкового тіста можна приготувати схожим способом, виклавши на дно заготовки два шару смужок, сформувавши, таким чином, «човник», але можна обійтися і без ліплення, застосувавши інший не хитрий метод:
Розкачати тісто в прямокутний пласт, нарізати на квадрати, всередині кожного квадрата по периметру зробити надрізи (не прорізаючи до кінця).
Змастити край заготовки жовтком.
Випікати міні-воловани 20 хвилин при 200 градусах.
Підчепити надрізи, прибравши середину. Вийшла квадратна «кошик».
Найпоширеніший варіант фуршетної закуски - валовани з кав'яром. Якщо є можливість приготувати кошики власноруч, краще вирізати заготовки маленького діаметру, згодиться вирубка діаметром 5-6 мм. З 500 г листкового тіста виходить приблизно 15 маленьких кошиків. Доповнюють ікру маслом, рікоттою або вершковим крем-чізом.
Інгредієнти:
листкові воловани – 15 шт.;
червона ікра – 150 г;
вершковий сир – 100 р.
Приготування
В охолоджені заготовки викласти по 1 ч. л. крем-чизай.
Зверху розподілити по 1 ч. л. червоної ікри.
Прикрашати можна фігурно нарізаним замороженим маслом, шматочком лимона, зеленню або половиною перепелиного яйця.
Воловани з червоною ікрою і зеленню
Воловани з червоною ікрою і лимоном
Воловани з червоною ікрою і маслом
Оригінально оформлені воловани з сьомгою зроблять фурор під час застілля, ці чудові кошики точно з'їдять першими. Для ефектного декорування закуски потрібно порізати рибу тонкими пластинами, щоб з шматочками було легко працювати і формувати їх у цікаві фігури: згорнути рулетом, трояндочкою.
Інгредієнти:
листкові воловани – 15 шт.;
слабосолона сьомга – 150 г;
рікотта – 100 г;
лимон або свіжий огірок – за бажанням.
Приготування
В охолоджені волованах з пісочного тіста викласти по 1 ложці рікотти.
Сьомгу порізати тонкими слайсами або дрібними шматочками.
Розподілити рибу по заготівлях поверх сиру.
Доповнити маленькими ксочками свіжого огірка або 1/3 часточки лимона.
Подавати можна, оформивши воловани з сьомгою з листкового тіста, проявивши трохи фантазії.
Воловани з червоною рибою і соусом
Воловани-кошики з червоною рибою
Воловани з сьомгою та ікрою
Воловани з червоною рибою і огірком
Воловани з сьомгою і оливками
Поживними і дуже незвичайними за смаком виходять воловани з куркою і ананасами дане продуктове поєднання давно зарекомендувало себе, як дуже вдале і успішно застосовується багатьма кулінарами. У вигляді «кошика» можна спекти заготовки, використавши форму для кексів: вирізати кружечки з тіста, викласти в комірки і запекти протягом 20 хвилин. Наповнювати потрібно повністю охолоджені волованах з пісочного тіста.
Інгредієнти:
воловани – 15-20 шт.;
копчена грудинка – 100 г;
ананаси – 2 кільця;
цибуля – 1/4 шт.;
майонез;
зелень для прикраси.
Приготування
Порізати дрібно куртину, ананаси і цибулю.
З'єднати всі, заправити майонезом.
Розподіляється начинка для волованов відразу, поки не виділився сік з ананасів, подається закуска відразу на стіл.
Можна просто приготувати воловани з морепродуктів, але краще підійти до процесу творчо і доповнити закуску оригінальним італійським соусом, який на його Батьківщині подають з рибою або молюсками. Коктейльний, або рожевий, соус можна зробити більш доступним, застосувавши продукти, які є у кожної господині під рукою.
Інгредієнти:
листкові кошики – 12 шт.;
очищені креветки – 200 г;
нежирний майонез – 100 г;
кетчуп без пікантних добавок – 100 г;
коньяк (бренді) – 10 мл;
лимонний сік – 1 ст. л.
Приготування
Обшпарити в підсоленому окропі креветки протягом 2 хвилин.
Змішати майонез, кетчуп, коньяк і лимонний сік. Охолодити.
Залишити частина креветок для прикраси (12-22 шт.), решту порізати дрібно.
Подрібнені креветки з'єднати з соусом, перемішати.
Наповнити воловани, прикрасити цілими молюсками.
Наповнити воловани з готового листкового тіста можна будь-якою начинкою і однією з найбільш зрозумілих і часто вживаних є печінка тріски, яку доповнюють вареними яйцями, зеленою цибулею та олією. В даному варіанті краще застосувати паштет, який можна зробити самому з простих компонентів. Оформити закуску можна за допомогою кондитерського мішка з фігурною насадкою.
Інгредієнти:
воловани – 10-12 шт.;
печінка тріски – 1 б.;
варені яйця – 3 шт.;
цибуля – 1/2 шт.;
варена морква – 1 шт.;
сіль, перець;
лимонний сік – 1 ч. л.
Приготування
Всі інгредієнти для паштету збити блендером до пастоподібного стану.
Охолодити паштет, викласти в кондитерський мішок.
Наповнити воловани паштетом, відразу подавати на стіл закуску.
Дуже незвично можна подати жульєн у волованах з пісочного тіста . В даному варіанті краще застосувати кошики, приготовані власноруч і зробити їх більшого розміру (форма діаметром 10 см), ніж на один укус, вони послужать своєрідною кокотницей. При вирізуванні кілець, що залишилася серединку не потрібно прибирати, її можна теж окремо і запекти при подачі застосувати у вигляді «кришечки», доповнивши готове частування.
Інгредієнти:
воловани – 10-12 шт.;
печериці – 400 г;
цибуля – 1/2 шт.;
сир твердий – 100 г;
сметана – 4 ст. л.;
олія для смаження;
сіль.
Приготування
Дрібно порізати гриби, обсмажити з цибулею, посолити.
Ввести сметану, перемішати, вимкнути вогонь.
Наповнити «кошики» піджаркою, покласти по жмені тертого твердого сиру.
Брати в гарячу духовку, поки розплавиться сир.
Подавати закуску гарячою, прикривши листкової «кришечкою».
Перетворити звичний салат, не змінюючи склад інгредієнтів, допоможе спосіб подачі в невеликих кошиках. Воловани з крабовим м'ясом – хороший приклад приготування простого салату по-новому. Для якісної реалізації задуму, інгредієнти потрібно дуже дрібно порізати, деякі кулінари подрібнюють продукти блендером (не до пастоподібного стану) або труть на крупній тертці, кожен спосіб по-своєму гарний.
Інгредієнти:
воловани – 10 шт.;
крабове м'ясо – 100 г;
твердий сир – 100 г;
яйця варені – 2 шт.;
зелена цибуля – 3 пера;
кукурудза – 1/2 б.;
майонез;
свіжий огірок – 1 шт.
Приготування
Дрібно порізати всі компоненти для салату, перемішати.
Заправити майонезом, відразу наповнити листкові заготовки і подавати на стіл.
Рідко готують воловани з листкового дріжджового тіста , але в даному випадку кошик вийде пишніше і більш розсипчастою, спосіб формування такої ж, як і з бездріжджового тіста. Наповнювати такі заготовки можна абсолютно будь-якою начинкою, печінковий паштет стане хорошим рішенням для приготування відмінного частування.
Інгредієнти:
листкове дріжджове тісто – 500 г;
жовток – 1 шт.;
печінка яловича – 200 г;
морква – 1 шт.;
цибуля – 1 шт.;
свиняче сало – 100 г;
вершкове масло – 100 г;
солоний огірок для оформлення;
журавлина - 1 жменя.
Приготування
Першим приготувати паштет: запекти порізані печінку, сало, моркву і цибулю до готовності печінки.
Гарячі інгредієнти двічі прокрутити через м'ясорубку, посолити, кинути масло, перемішати до однорідного стану. Повністю охолодити.
Розкачати тісто, вирізати 10 кіл і 20 кілець.
Сформувати кошики, скріпивши жовтком.
Випікати 25 хвилин при 200 градусах. Повністю охолодити.
Наповнити воловани паштетом з допомогою кондитерського мішка і фігурної насадки,
Прикрасити ягодами і шматочками огірка.
Дуже незвичайні, яскраві воловани з рибою – прекрасний спосіб подачі закуски, яка ідеально підійде під міцні напої. Буряковий шар можна заправити майонезом або зробити більш легкий соус на основі сметани і часнику, оселедець вибирають слабосолону. Кошики будуть смачніше, якщо приготувати їх власноруч, наповнювати їх потрібно повністю охолодженими.
Інгредієнти:
воловани – 10 шт.;
філе слабосоленої оселедця – 1 шт.;
буряк – 2 шт.;
сметана – 3 ст. л.;
часник – 1 зубок.
Приготування
З'єднати сметану і продавлений часник.
Варений буряк натерти на середній тертці.
Змішати зі сметаною, прибрати в холодильник.
Розрізати філе на смужки товщиною 1-15 див
Заповнити воловани буряковим салатом.
Зверху викласти по шматочку риби, відразу подавати.
Приготувати валовани з листкового тіста в домашніх умовах зовсім не складно, потрібно трохи часу і фантазії для цікавого їх заповнення. Даний варіант, описаний далі, підкорить любителів незвичайних поєднань в їжі і поєднання солодких компонентів і солоних. Тонкі слайсы шинки гармонійно поєднуються з грушею, а збалансує смак сир маасдам.
Інгредієнти:
листкові кошики – 10 шт.;
тонкі слайсы шинки – 10 шт.;
маасдам – 100 г;
невелика груша – 1 шт.
Приготування
В охолоджені кошики викласти складену рулетом шинку.
У центр покласти часточку груші.
Простір, що залишився заповнити подрібненим сиром.
Можна подавати в охолодженому вигляді або підігріти в духовці до розплавлення сиру.
Як приготувати валовани з листкового тіста?
Зробити самому воловани з листкового тіста з начинкою не клопітно, можна придбати заморожену заготівлю і спекти маленькі кошики, навіть не застосовуючи спеціальні формочки, в такому випадку вийдуть невеликі тарталетки, поверх яких розподіляється наповнення. Як правило використовують листкове бездріжджове тісто, металеву форму для кексів, щоб надати заготовкам вид «кошики».
Інгредієнти:
Приготування
Квадратні воловани з покупного листкового тіста можна приготувати схожим способом, виклавши на дно заготовки два шару смужок, сформувавши, таким чином, «човник», але можна обійтися і без ліплення, застосувавши інший не хитрий метод:
Воловани з червоною ікрою
Найпоширеніший варіант фуршетної закуски - валовани з кав'яром. Якщо є можливість приготувати кошики власноруч, краще вирізати заготовки маленького діаметру, згодиться вирубка діаметром 5-6 мм. З 500 г листкового тіста виходить приблизно 15 маленьких кошиків. Доповнюють ікру маслом, рікоттою або вершковим крем-чізом.
Інгредієнти:
Приготування
Воловани з червоною ікрою і зеленню
Воловани з червоною ікрою і лимоном
Воловани з червоною ікрою і маслом
Воловани з червоною рибою
Оригінально оформлені воловани з сьомгою зроблять фурор під час застілля, ці чудові кошики точно з'їдять першими. Для ефектного декорування закуски потрібно порізати рибу тонкими пластинами, щоб з шматочками було легко працювати і формувати їх у цікаві фігури: згорнути рулетом, трояндочкою.
Інгредієнти:
Приготування
Воловани з червоною рибою і соусом
Воловани-кошики з червоною рибою
Воловани з сьомгою та ікрою
Воловани з червоною рибою і огірком
Воловани з сьомгою і оливками
Воловани з куркою
Поживними і дуже незвичайними за смаком виходять воловани з куркою і ананасами дане продуктове поєднання давно зарекомендувало себе, як дуже вдале і успішно застосовується багатьма кулінарами. У вигляді «кошика» можна спекти заготовки, використавши форму для кексів: вирізати кружечки з тіста, викласти в комірки і запекти протягом 20 хвилин. Наповнювати потрібно повністю охолоджені волованах з пісочного тіста.
Інгредієнти:
Приготування
Воловани з креветками
Можна просто приготувати воловани з морепродуктів, але краще підійти до процесу творчо і доповнити закуску оригінальним італійським соусом, який на його Батьківщині подають з рибою або молюсками. Коктейльний, або рожевий, соус можна зробити більш доступним, застосувавши продукти, які є у кожної господині під рукою.
Інгредієнти:
Приготування
Воловани з печінкою тріски
Наповнити воловани з готового листкового тіста можна будь-якою начинкою і однією з найбільш зрозумілих і часто вживаних є печінка тріски, яку доповнюють вареними яйцями, зеленою цибулею та олією. В даному варіанті краще застосувати паштет, який можна зробити самому з простих компонентів. Оформити закуску можна за допомогою кондитерського мішка з фігурною насадкою.
Інгредієнти:
Приготування
Жульєн у волованах
Дуже незвично можна подати жульєн у волованах з пісочного тіста . В даному варіанті краще застосувати кошики, приготовані власноруч і зробити їх більшого розміру (форма діаметром 10 см), ніж на один укус, вони послужать своєрідною кокотницей. При вирізуванні кілець, що залишилася серединку не потрібно прибирати, її можна теж окремо і запекти при подачі застосувати у вигляді «кришечки», доповнивши готове частування.
Інгредієнти:
Приготування
Воловани з крабовим салатом
Перетворити звичний салат, не змінюючи склад інгредієнтів, допоможе спосіб подачі в невеликих кошиках. Воловани з крабовим м'ясом – хороший приклад приготування простого салату по-новому. Для якісної реалізації задуму, інгредієнти потрібно дуже дрібно порізати, деякі кулінари подрібнюють продукти блендером (не до пастоподібного стану) або труть на крупній тертці, кожен спосіб по-своєму гарний.
Інгредієнти:
Приготування
Воловани з паштетом
Рідко готують воловани з листкового дріжджового тіста , але в даному випадку кошик вийде пишніше і більш розсипчастою, спосіб формування такої ж, як і з бездріжджового тіста. Наповнювати такі заготовки можна абсолютно будь-якою начинкою, печінковий паштет стане хорошим рішенням для приготування відмінного частування.
Інгредієнти:
Приготування
Воловани з оселедцем
Дуже незвичайні, яскраві воловани з рибою – прекрасний спосіб подачі закуски, яка ідеально підійде під міцні напої. Буряковий шар можна заправити майонезом або зробити більш легкий соус на основі сметани і часнику, оселедець вибирають слабосолону. Кошики будуть смачніше, якщо приготувати їх власноруч, наповнювати їх потрібно повністю охолодженими.
Інгредієнти:
Приготування
Воловани з шинкою
Приготувати валовани з листкового тіста в домашніх умовах зовсім не складно, потрібно трохи часу і фантазії для цікавого їх заповнення. Даний варіант, описаний далі, підкорить любителів незвичайних поєднань в їжі і поєднання солодких компонентів і солоних. Тонкі слайсы шинки гармонійно поєднуються з грушею, а збалансує смак сир маасдам.
Інгредієнти:
Приготування
Рекомендуємо добрі рецепти
Пиріг з чорницею замороженою, свіжою і з варенням - рецепти з пісочного, листкового дріжджового тіста
Пиріг з чорницею - смачне частування, яке можна готувати страви на швидку руку до домашнього чаювання або застосувати більш складний рецепт і подати
Пиріг з курагою, родзинками, чорносливом, в духовці і в мультиварці з дріжджового, пісочного, листкового тіста
Пиріг з курагою може деяким кулінарам здатися занадто простою і нудною справою. Але, якщо застосувати хороший рецепт тіста, урізноманітнити начинку
Круасани з листкового тіста - рецепти з шоколадом, згущеним молоком, варенням та іншими начинками
Круасани з листкового тіста – ідеальне рішення швидкого частування до чаю. Всього за півгодини можна створити солодке ласощі з джемом, шоколадом,
Крабові палички в кляре - дивовижно смачна закуска для святкового столу
Сьогодні пропонуємо вам кілька варіантів дивно смачною святкової закуски - крабові палички в кляре. Готувати її досить легко, і ми зараз розповімо.
Воловани з червоною ікрою - яскраве прикраса новорічного столу
Воловани з червоною ікрою - це чудове і смачне прикраса фуршетного або новорічного столу, яке запам'ятається гостям надовго. А приготувати таку
Воловани з листкового тіста
Воловани - французьке блюдо, по суті це кошички, які можна заповнити чим завгодно від грибів до ікри і морепродуктів. Ми розповімо вам, як