Грибна ікра з красноголовців на зиму
Гриби - джерело натурального білка, що дає сили і енергію. Щоб поласувати смачною і корисною заготівлею, спробуйте приготувати цей делікатес – грибну ікру з красноголовців на зиму. Вона напевно стане справжнім фаворитом вашого меню.
Зайнятих господинь напевно підкупить рецепт цієї ікри з красноголовців, який не зажадає декількох годин перебування біля плити.
Інгредієнти:
морква – 3 шт.;
свіжі підосичники – 2 кг;
лавровий лист , сіль і спеції – за смаком;
соняшникова олія – 2 ст. ложки;
чорний перець – 10 горошин;
ріпчаста цибуля – 3 шт.;
оцет 9% - 1 ст. ложка.
Приготування
Очистіть ніжки і капелюшки грибів ножем від забруднень, добре промийте і нарубаєте на невеликі кубики. Помістіть їх в каструлю, злегка підсолити і відварюйте близько чверті години з моменту закипання. Потім гриби відкиньте на друшляк і промийте прохолодною кип'яченою водою. Подрібніть гриби, використовуючи кухонний комбайн або м'ясорубку. Промийте і почистіть овочі, цибулю наріжте тонкими півкільцями, моркву натріть за допомогою середньої терки. Пару хвилин обсмажуйте їх на сковорідці з розігрітим рослинним маслом.
Після цього засмажку змішайте з грибами, добре перемішайте, всипте спеції, покладіть лавровий лист і залиште суміш нудитися на невеликому вогні, періодично помішуючи. Згідно з рецептом грибної ікри з красноголовців на зиму відставляти сковорідку з плити слід не раніше півтори години після початку приготування. Це необхідно для того, щоб інгредієнти стали м'якими і добре просочилися соком. Після виключення влийте в суміш оцет, ще раз перемішайте і розкладіть попередньо простерилизованным банкам, відразу ж закатавши. Таким же чином готується й грибна ікра з ніжок красноголовців. Зберігають заготовки в місці з низькою температурою.
Якщо у вашому кошику після прогулянки по лісі виявилися такі гриби, саме час зберегти їх аромат і смак для довгих зимових вечорів. Ті, хто не знає, як приготувати ікру з красноголовців, можуть скористатися наступним рецептом.
Інгредієнти:
підберезники – 300 г;
ріпчаста цибуля – 200 г;
рослинна олія – 50 мл;
морква – 100 г;
підосичники – 300 г;
солоні огірки – 100 г;
сіль і перець – за смаком.
Приготування
Моєму овочі та гриби, моркву і цибулю чистимо, солоні огірки відмиваємо від солі. Потім нарізаємо цибулю невеликими кубиками і підсмажуємо на сковорідці з невеликою кількістю соняшникової олії до легкого золотистого відтінку. Моркву натираємо, використовуючи середню тертку, і перемішуємо з цибулею, залишивши їх гаситися ще на 3-4 хвилини. Гриби ріжемо мініатюрними шматочками і відварюємо протягом чверті години, починаючи з моменту закипання. Потім відкидаємо ці дари лісу на друшляк і даємо стекти воді. Подрібнюємо підосичники і підберезники у блендері змішуємо з овочевою засмажкою, додаємо натерті з допомогою великої терки солоні огірки і тушкуємо ікру приблизно 5 хвилин. Після цього скачуємо її в попередньо простерилізовані банки і після охолодження переміщаємо в прохолодне місце.
Грибна ікра з красноголовців – зимовий варіант
Зайнятих господинь напевно підкупить рецепт цієї ікри з красноголовців, який не зажадає декількох годин перебування біля плити.
Інгредієнти:
Приготування
Очистіть ніжки і капелюшки грибів ножем від забруднень, добре промийте і нарубаєте на невеликі кубики. Помістіть їх в каструлю, злегка підсолити і відварюйте близько чверті години з моменту закипання. Потім гриби відкиньте на друшляк і промийте прохолодною кип'яченою водою. Подрібніть гриби, використовуючи кухонний комбайн або м'ясорубку. Промийте і почистіть овочі, цибулю наріжте тонкими півкільцями, моркву натріть за допомогою середньої терки. Пару хвилин обсмажуйте їх на сковорідці з розігрітим рослинним маслом.
Після цього засмажку змішайте з грибами, добре перемішайте, всипте спеції, покладіть лавровий лист і залиште суміш нудитися на невеликому вогні, періодично помішуючи. Згідно з рецептом грибної ікри з красноголовців на зиму відставляти сковорідку з плити слід не раніше півтори години після початку приготування. Це необхідно для того, щоб інгредієнти стали м'якими і добре просочилися соком. Після виключення влийте в суміш оцет, ще раз перемішайте і розкладіть попередньо простерилизованным банкам, відразу ж закатавши. Таким же чином готується й грибна ікра з ніжок красноголовців. Зберігають заготовки в місці з низькою температурою.
Ікра з красноголовців і підберезників
Якщо у вашому кошику після прогулянки по лісі виявилися такі гриби, саме час зберегти їх аромат і смак для довгих зимових вечорів. Ті, хто не знає, як приготувати ікру з красноголовців, можуть скористатися наступним рецептом.
Інгредієнти:
Приготування
Моєму овочі та гриби, моркву і цибулю чистимо, солоні огірки відмиваємо від солі. Потім нарізаємо цибулю невеликими кубиками і підсмажуємо на сковорідці з невеликою кількістю соняшникової олії до легкого золотистого відтінку. Моркву натираємо, використовуючи середню тертку, і перемішуємо з цибулею, залишивши їх гаситися ще на 3-4 хвилини. Гриби ріжемо мініатюрними шматочками і відварюємо протягом чверті години, починаючи з моменту закипання. Потім відкидаємо ці дари лісу на друшляк і даємо стекти воді. Подрібнюємо підосичники і підберезники у блендері змішуємо з овочевою засмажкою, додаємо натерті з допомогою великої терки солоні огірки і тушкуємо ікру приблизно 5 хвилин. Після цього скачуємо її в попередньо простерилізовані банки і після охолодження переміщаємо в прохолодне місце.
Рекомендуємо добрі рецепти
![Ікра з красноголовців на зиму](/uploads/posts/2016-11/thumbs/kra-z-krasnogolovcv-na-zimu_861.jpeg)
Ікра з красноголовців на зиму
Того, кому банальні страви типу смажених грибів з картоплею або грибного супу набридли, варто чудово приготувати смачну ікру з красноголовців. Ця
![Засолювання красноголовців гарячим способом на зиму](/uploads/posts/2016-11/thumbs/zasolyuvannya-krasnogolovcv-garyachim-sposobom-na-zimu_861.jpeg)
Засолювання красноголовців гарячим способом на зиму
Серед величезного розмаїття варіантів засолювання грибів, складно визначити для себе найбільш вдалий. Спробуйте заготовити про запас підосичники за
![Мариновані підосичники на зиму](/uploads/posts/2016-11/thumbs/marinovan-pdosichniki-na-zimu_101.jpeg)
Мариновані підосичники на зиму
Грибний сезон закінчується, а тому час подумати про закрутках на зиму, тим більше, що всіма улюблена закуска за святковий столом – мариновані гриби.
![Засолювання красноголовців](/uploads/posts/2016-11/thumbs/zasolyuvannya-krasnogolovcv_471.jpeg)
Засолювання красноголовців
Встигніть заготовити кілька баночок дивовижною грибний консервації. Ця закуска вас виручить, якщо з'явиться проблема заповнення урочистого меню, так
![Смажені підосичники](/uploads/posts/2016-11/thumbs/smazhen-pdosichniki_791.jpeg)
Смажені підосичники
Не думайте, що з грибів можна готувати тільки складні страви, що вимагають особливих навичок. Смажені підосичники – прекрасне рішення для обіду або
![Підосичники - рецепти приготування](/uploads/posts/2016-10/thumbs/pdosichniki-recepti-prigotuvannya_621.jpeg)
Підосичники - рецепти приготування
Поки грибна пора в розпалі і якщо врожай порадував вас достатком красноголовців, у нас є прекрасна добірка рецептів, завдяки яким гриби можна відразу