Суп з маслюків
Грибні легкі супи користуються особливою популярністю в будь-яких сім'ях. Найголовніше – мати у себе в запасі трохи сухих, свіжих або заморожених грибів. Сьогодні ми розглянемо з вами, як приготувати супчик з маслюками різними способами і урізноманітнити ваше повсякденне меню.
Інгредієнти:
маслюки свіжі – 310 г;
вода – 2 л;
картопля – 650 г;
цибулина – 55 г;
спеції.
Приготування
Маслюки промиваємо, чистимо і нарізаємо великими шматочками, відокремивши капелюшки від ніжок. Картопля рубаємо соломкою і заливаємо водою на час. В супову каструлю наливаємо питну воду, кип'ятимо її і кидаємо гриби. Проварюємо їх хвилин 30 підсолюємо за смаком, а потім акуратно опускаємо картоплю. Цибуля обробляємо, шаткуємо, підрум'янюємо на рослинному масло і викладаємо в суп. Приправляємо блюдо спеціями, доводимо до готовності, а потім накриваємо кришкою і наполягаємо коло години. Після цього розливаємо грибний суп з маслюків по тарілках, заправляємо сметаною і подаємо до столу!
Інгредієнти:
маслюки свіжі – 105 г;
корінь селери – 145 г;
морква – 55 г;
цибуля ріпчаста – 45 г;
часник – 5 р;
молоко пастеризоване – 110 мл;
олія рослинна;
кінза – за бажанням;
спеції.
Приготування
Перед тим, як почати варити суп, свіжі маслюки обробляємо, промиваємо і шаткуємо невеликими скибочками. Заливаємо їх невеликою кількістю кип'яченої води і пропарюють близько 20 хвилин.
Моркву, цибулю і часник чистимо, подрібнюємо овочі і пасеруємо 10 хвилин на розпеченому рослинному маслечко. Корінь селери очистити і рубаємо маленькими кубиками. Відправляємо його і обжарку в суп, перемішуємо і проварюємо півгодини на невеликому вогні, підсолюємо за смаком. Потім збиваємо вміст каструлі блендером до однорідного стану, вливаємо коли молоко закипить і тушкуємо 5 хвилин. Готовий грибний супчик розливаємо по глибоких тарілках і прикрашаємо зеленню.
Інгредієнти:
морква – 65 г;
маслюки свіжі – 310 г;
часник – 5 р;
картопля – 230 г;
спеції;
цибулина – 90 г;
вода;
гвоздика, лавровий сухий лист.
Приготування
Гриби добре промиваємо і шаткуємо великими скибочками. Після цього відправляємо маслюки в чашу мультиварки. Моркву очищаємо і подрібнюємо на крупній терочке, цибулину рубаємо тонкими півкільцями, а картопля рубаємо соломкою. Далі всі овочі додаємо до грибів, заливаємо до позначки фільтровану воду, подсаливая за смаком. Кидаємо лавровий листочок, кілька квіточок гвоздики і зубчик часничку. Закриваємо прилад кришкою, вибираємо «Гасіння» і засікаємо 40 хвилин. Після звукового сигналу, духмяний і смачний супчик готовий! Розливаємо його по тарілках, додаємо подрібнений кріп і кладемо сметану.
Інгредієнти:
сушені маслюки – 45 г;
картопля – 125 г;
ріпчаста цибуля – 55 г;
масло вершкове – 25 г;
морква середня – 55 г;
спеції і лавровий сухий лист – за смаком;
зелень петрушки, сметана для подачі.
Приготування
Гриби ретельно промиваємо і замочуємо на 3 години. Після рідину зливаємо, а маслюки перекладаємо в каструлю з водою і варимо хвилин 30. Картоплю чистимо, шаткуємо соломкою, а цибулю обробляємо і рубаємо кубиками. Моркву натираємо і підрум'янюємо разом з цибулькою на розтопленому маслечко, до золотистого відтінку. Коли гриби зваряться, виймаємо їх обережно шумівкою, а в бульйон кидаємо підготовлений картопля. Через 10 хвилин акуратно викладаємо овочеву обжарку, маслюки, приправляємо спеціями, кладемо лавровий лист і варимо до повного приготування. Грибний суп розливаємо по тарілках, додаємо нежирну сметану і присипаємо зеленню петрушки.
Рецепт супу з маслюків
Інгредієнти:
Приготування
Маслюки промиваємо, чистимо і нарізаємо великими шматочками, відокремивши капелюшки від ніжок. Картопля рубаємо соломкою і заливаємо водою на час. В супову каструлю наливаємо питну воду, кип'ятимо її і кидаємо гриби. Проварюємо їх хвилин 30 підсолюємо за смаком, а потім акуратно опускаємо картоплю. Цибуля обробляємо, шаткуємо, підрум'янюємо на рослинному масло і викладаємо в суп. Приправляємо блюдо спеціями, доводимо до готовності, а потім накриваємо кришкою і наполягаємо коло години. Після цього розливаємо грибний суп з маслюків по тарілках, заправляємо сметаною і подаємо до столу!
Суп-пюре з маслюків
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як почати варити суп, свіжі маслюки обробляємо, промиваємо і шаткуємо невеликими скибочками. Заливаємо їх невеликою кількістю кип'яченої води і пропарюють близько 20 хвилин.
Моркву, цибулю і часник чистимо, подрібнюємо овочі і пасеруємо 10 хвилин на розпеченому рослинному маслечко. Корінь селери очистити і рубаємо маленькими кубиками. Відправляємо його і обжарку в суп, перемішуємо і проварюємо півгодини на невеликому вогні, підсолюємо за смаком. Потім збиваємо вміст каструлі блендером до однорідного стану, вливаємо коли молоко закипить і тушкуємо 5 хвилин. Готовий грибний супчик розливаємо по глибоких тарілках і прикрашаємо зеленню.
Суп з маслюків в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Гриби добре промиваємо і шаткуємо великими скибочками. Після цього відправляємо маслюки в чашу мультиварки. Моркву очищаємо і подрібнюємо на крупній терочке, цибулину рубаємо тонкими півкільцями, а картопля рубаємо соломкою. Далі всі овочі додаємо до грибів, заливаємо до позначки фільтровану воду, подсаливая за смаком. Кидаємо лавровий листочок, кілька квіточок гвоздики і зубчик часничку. Закриваємо прилад кришкою, вибираємо «Гасіння» і засікаємо 40 хвилин. Після звукового сигналу, духмяний і смачний супчик готовий! Розливаємо його по тарілках, додаємо подрібнений кріп і кладемо сметану.
Рецепт супу з сушених маслюків
Інгредієнти:
Приготування
Гриби ретельно промиваємо і замочуємо на 3 години. Після рідину зливаємо, а маслюки перекладаємо в каструлю з водою і варимо хвилин 30. Картоплю чистимо, шаткуємо соломкою, а цибулю обробляємо і рубаємо кубиками. Моркву натираємо і підрум'янюємо разом з цибулькою на розтопленому маслечко, до золотистого відтінку. Коли гриби зваряться, виймаємо їх обережно шумівкою, а в бульйон кидаємо підготовлений картопля. Через 10 хвилин акуратно викладаємо овочеву обжарку, маслюки, приправляємо спеціями, кладемо лавровий лист і варимо до повного приготування. Грибний суп розливаємо по тарілках, додаємо нежирну сметану і присипаємо зеленню петрушки.
Рекомендуємо добрі рецепти
Рецепт маринованих маслюків на зиму
Маслюки – смачні грибочки, з яких можна зробити багато цікавих страв. А сьогодні мова піде про маринованих маслюках на зиму. Вийде оригінальна і
Суп з білих грибів
Гриби - це корисний і смачний продукт. Різновидів їх дуже багато: печериці, опеньки, лисички, грузді, гливи і т. д. А сьогодні ми вам підкажемо
Грибний суп з маслюків
Грибні супи відрізняються своїм чарівним ароматом і чудовим яскравим смаком. Особливо, якщо суп приготований з справжніх лісових грибів, наприклад, з
Смажені маслюки
Маслюки - смачні їстівні гриби, які додають в супи, салати, а також використовують для створення гарнірів і соусів. Але найпростіший спосіб їх
Страви з маслюків
Якщо ви коли-небудь пробували страви з маслюків, то ніколи не забудете їх чудовий смак і аромат! Що ж, можна самим зайнятися "тихим полюванням" або
Маслюки - рецепти
Маслюки - смачні грибочки, з яких можна зробити безліч цікавих страв. Давайте з вами розглянемо докладно, як приготувати ікру з них, замаринувати,