Соус з чорної смородини на зиму
Соус з чорної смородини чудово доповнить і розкриє смак будь-якого основного блюда, шашлику, риби, курятини та інших. Приготуйте його та здивуйте гостей пікантним доповненням, яке вони точно не куплять ні в одному магазині.
Інгредієнти:
вода – 275 мл;
смородина чорна (дуже стигла) – 525 г;
стручок гіркого перцю;
цукор – 110 г;
мелений коріандр, паприка – по 15 г;
горошини запашного перцю – 6 шт.
Приготування
Стиглі, м'які ягоди добре промийте, видаліть хвостики. Помістіть їх в каструлю, влийте води, киньте перчик. Проваріть смородину чверть години, а потім перетріть через сито. У пюре додайте цукор, паприку, коріандр і нарізаний невеликими шматочками перець. Кип'ятіть соус 15 хвилин. За цей час він добре загусне. Розлийте його по банкам і укупоривайте.
Інгредієнти:
чорна смородина – 375 г;
томати – 535 г;
зубці часнику – 5 шт.;
оливкова олія – 75 мл;
цукор – 75 г;
кухонна сіль – 25 г;
оцет бальзамічний – 25 мл;
горошини запашного перцю – 6 шт.;
крохмаль – 15 г;
сухий перець чилі (мелений) і чорний свіжозмелену – по 5 г;
Приготування
Стиглі м'ясисті помідори промийте, розріжте на частини і укладіть в сотейник. Прогрійте масу до кипіння і проваріть хвилин десять, перетріть через сито, відокремлюючи насіння і шкірки. Смородину сполосніть, позбавте від хвостиків і на пару-трійку секунд відправте в СВЧ піч. Після цього відіжміть з ягід сік і вилийте його до томатного пюре. Ставте заготовку на вогонь і варіть при слабкому кипінні, помішуючи протягом півгодини. Тепер додайте сіль, цукор, всі види підготовлених перців, влийте олію і уваривайте соус ще хвилин двадцять. Після цього додайте очищені і пюрированные часникові зубці, влийте оцет, потримайте на вогні ще хвилину, а потім, при необхідності, введіть крохмаль. Його необхідно заздалегідь розвести в невеликій кількості води. Прогрівайте соус до бажаної консистенції і тут же розливайте по заздалегідь підготовленим стерильним ємкостей. Укупоривайте герметично і укутайте для повільного остигання.
Інгредієнти:
смородина чорна стигла – 975 г;
чорний мелений перець – 25 г;
горіх мускатний (порошок), паприка, базилік – по 15 г;
зелень кропу – 25 г;
часник – 8 зубчиків;
сіль.
Приготування
Смородину промити і добре обсушити. Помістіть її в блендер, туди додайте подрібнений кріп і пюрированный часник. Туди ж відправте всі підготовлені спеції і сіль. Потім все це подрібніть. Проваріть соус хвилин 20 і розлийте по маленьким стерилізованим банкам, укупоривайте і прибирайте в холод.
Соус до м'яса з чорної смородини на зиму – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Стиглі, м'які ягоди добре промийте, видаліть хвостики. Помістіть їх в каструлю, влийте води, киньте перчик. Проваріть смородину чверть години, а потім перетріть через сито. У пюре додайте цукор, паприку, коріандр і нарізаний невеликими шматочками перець. Кип'ятіть соус 15 хвилин. За цей час він добре загусне. Розлийте його по банкам і укупоривайте.
Рецепт приготування гострого соусу на зиму з чорної смородини з помідорами
Інгредієнти:
Приготування
Стиглі м'ясисті помідори промийте, розріжте на частини і укладіть в сотейник. Прогрійте масу до кипіння і проваріть хвилин десять, перетріть через сито, відокремлюючи насіння і шкірки. Смородину сполосніть, позбавте від хвостиків і на пару-трійку секунд відправте в СВЧ піч. Після цього відіжміть з ягід сік і вилийте його до томатного пюре. Ставте заготовку на вогонь і варіть при слабкому кипінні, помішуючи протягом півгодини. Тепер додайте сіль, цукор, всі види підготовлених перців, влийте олію і уваривайте соус ще хвилин двадцять. Після цього додайте очищені і пюрированные часникові зубці, влийте оцет, потримайте на вогні ще хвилину, а потім, при необхідності, введіть крохмаль. Його необхідно заздалегідь розвести в невеликій кількості води. Прогрівайте соус до бажаної консистенції і тут же розливайте по заздалегідь підготовленим стерильним ємкостей. Укупоривайте герметично і укутайте для повільного остигання.
Соус з чорної смородини з часником на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Смородину промити і добре обсушити. Помістіть її в блендер, туди додайте подрібнений кріп і пюрированный часник. Туди ж відправте всі підготовлені спеції і сіль. Потім все це подрібніть. Проваріть соус хвилин 20 і розлийте по маленьким стерилізованим банкам, укупоривайте і прибирайте в холод.
Рекомендуємо добрі рецепти
Сорбет з чорної смородини – рецепт
Цей холодний десерт повний вітамінів і антиоксидантів і не містить жиру, на відміну від звичного вершкового морозива. Далі із наведених рецептів ви
Соус з червоної смородини на зиму
Поєднання компонентів у даному рецепті багатьом здасться дивним, проте його неодмінно варто спробувати. Така приправа, приготовлена з червоної
Ткемалі з терну на зиму - рецепти
Чудовий грузинський соус сьогодні роблять з абсолютно різних фруктів і ягід, але самий справжній ткемалі все ж готується тільки із слив або аличі.
Соус з чорної смородини
Сьогодні часто готують різноманітні пікантні приправи до основних страв з різноманітних ягід. Цей матеріал присвячений рецептами чудового
Пастила з чорної смородини
Найчастіше такі ласощі, як пастила, готують з груш, яблук, айви. Але її можна робити не тільки з фруктів, але і з ягід. У даній статті ми розглянемо
Кисіль з чорної смородини
Чорна смородина - корисна ягода, в якій міститься багато вітаміну С. З неї варять варення, джеми, компоти і т. д. В нашій сьогоднішній статті мова