Соус з чорної смородини чудово доповнить і розкриє смак будь-якого основного блюда, шашлику, риби, курятини та інших. Приготуйте його та здивуйте гостей пікантним доповненням, яке вони точно не куплять ні в одному магазині.
Соус до м'яса з чорної смородини на зиму – рецепт
Інгредієнти: вода – 275 мл; смородина чорна (дуже стигла) – 525 г; стручок гіркого перцю; цукор – 110 г; мелений коріандр, паприка – по 15 г; горошини запашного перцю – 6 шт. Приготування Стиглі, м'які ягоди добре промийте, видаліть хвостики. Помістіть їх в каструлю, влийте води, киньте перчик. Проваріть смородину чверть години, а потім перетріть через сито. У пюре додайте цукор, паприку, коріандр і нарізаний невеликими шматочками перець. Кип'ятіть соус 15 хвилин. За цей час він добре загусне. Розлийте його по банкам і укупоривайте.
Рецепт приготування гострого соусу на зиму з чорної смородини з помідорами
Інгредієнти: чорна смородина – 375 г; томати – 535 г; зубці часнику – 5 шт.; оливкова олія – 75 мл; цукор – 75 г; кухонна сіль – 25 г; оцет бальзамічний – 25 мл; горошини запашного перцю – 6 шт.; крохмаль – 15 г; сухий перець чилі (мелений) і чорний свіжозмелену – по 5 г; Приготування Стиглі м'ясисті помідори промийте, розріжте на частини і укладіть в сотейник. Прогрійте масу до кипіння і проваріть хвилин десять, перетріть через сито, відокремлюючи насіння і шкірки. Смородину сполосніть, позбавте від хвостиків і на пару-трійку секунд відправте в СВЧ піч. Після цього відіжміть з ягід сік і вилийте його до томатного пюре. Ставте заготовку на вогонь і варіть при слабкому кипінні, помішуючи протягом півгодини. Тепер додайте сіль, цукор, всі види підготовлених перців, влийте олію і уваривайте соус ще хвилин двадцять. Після цього додайте очищені і пюрированные часникові зубці, влийте оцет, потримайте на вогні ще хвилину, а потім, при необхідності, введіть крохмаль. Його необхідно заздалегідь розвести в невеликій кількості води. Прогрівайте соус до бажаної консистенції і тут же розливайте по заздалегідь підготовленим стерильним ємкостей. Укупоривайте герметично і укутайте для повільного остигання.
Соус з чорної смородини з часником на зиму
Інгредієнти: смородина чорна стигла – 975 г; чорний мелений перець – 25 г; горіх мускатний (порошок), паприка, базилік – по 15 г; зелень кропу – 25 г; часник – 8 зубчиків; сіль. Приготування Смородину промити і добре обсушити. Помістіть її в блендер, туди додайте подрібнений кріп і пюрированный часник. Туди ж відправте всі підготовлені спеції і сіль. Потім все це подрібніть. Проваріть соус хвилин 20 і розлийте по маленьким стерилізованим банкам, укупоривайте і прибирайте в холод.