Вернуться назад Распечатать

Соус з чорної смородини на зиму

Соус з чорної смородини на зиму
Соус з чорної смородини чудово доповнить і розкриє смак будь-якого основного блюда, шашлику, риби, курятини та інших. Приготуйте його та здивуйте гостей пікантним доповненням, яке вони точно не куплять ні в одному магазині.

Соус до м'яса з чорної смородини на зиму – рецепт


Інгредієнти:

  • вода – 275 мл;

  • смородина чорна (дуже стигла) – 525 г;

  • стручок гіркого перцю;

  • цукор – 110 г;

  • мелений коріандр, паприка – по 15 г;

  • горошини запашного перцю – 6 шт.


  • Приготування
    Стиглі, м'які ягоди добре промийте, видаліть хвостики. Помістіть їх в каструлю, влийте води, киньте перчик. Проваріть смородину чверть години, а потім перетріть через сито. У пюре додайте цукор, паприку, коріандр і нарізаний невеликими шматочками перець. Кип'ятіть соус 15 хвилин. За цей час він добре загусне. Розлийте його по банкам і укупоривайте.

    Рецепт приготування гострого соусу на зиму з чорної смородини з помідорами


    Інгредієнти:

  • чорна смородина – 375 г;

  • томати – 535 г;

  • зубці часнику – 5 шт.;

  • оливкова олія – 75 мл;

  • цукор – 75 г;

  • кухонна сіль – 25 г;

  • оцет бальзамічний – 25 мл;

  • горошини запашного перцю – 6 шт.;

  • крохмаль – 15 г;

  • сухий перець чилі (мелений) і чорний свіжозмелену – по 5 г;


  • Приготування
    Стиглі м'ясисті помідори промийте, розріжте на частини і укладіть в сотейник. Прогрійте масу до кипіння і проваріть хвилин десять, перетріть через сито, відокремлюючи насіння і шкірки. Смородину сполосніть, позбавте від хвостиків і на пару-трійку секунд відправте в СВЧ піч. Після цього відіжміть з ягід сік і вилийте його до томатного пюре. Ставте заготовку на вогонь і варіть при слабкому кипінні, помішуючи протягом півгодини. Тепер додайте сіль, цукор, всі види підготовлених перців, влийте олію і уваривайте соус ще хвилин двадцять. Після цього додайте очищені і пюрированные часникові зубці, влийте оцет, потримайте на вогні ще хвилину, а потім, при необхідності, введіть крохмаль. Його необхідно заздалегідь розвести в невеликій кількості води. Прогрівайте соус до бажаної консистенції і тут же розливайте по заздалегідь підготовленим стерильним ємкостей. Укупоривайте герметично і укутайте для повільного остигання.

    Соус з чорної смородини з часником на зиму


    Інгредієнти:

  • смородина чорна стигла – 975 г;

  • чорний мелений перець – 25 г;

  • горіх мускатний (порошок), паприка, базилік – по 15 г;

  • зелень кропу – 25 г;

  • часник – 8 зубчиків;

  • сіль.


  • Приготування
    Смородину промити і добре обсушити. Помістіть її в блендер, туди додайте подрібнений кріп і пюрированный часник. Туди ж відправте всі підготовлені спеції і сіль. Потім все це подрібніть. Проваріть соус хвилин 20 і розлийте по маленьким стерилізованим банкам, укупоривайте і прибирайте в холод.