Соус зі смородини до м'яса
Поєднання кисло-солодкого фруктового соусу і ароматного смаженого або запеченого м'яса нікого не залишить байдужим. До того ж смородина – джерело вітамінів і антиоксидантів, отже, соус з смородини до м'яса зробить їжу більш корисною.
Соус без термічної обробки
Соус до м'яса з чорної смородини можна готувати по-різному, рецепти залежать від вашого натхнення, наявності інгредієнтів і часу. Пропонуємо дуже простий рецепт соусу до телятини.
Інгредієнти:
перебрані ягоди без гілочок і листя – 1 склянка;
часник – 1 зубчик (велика);
петрушка, кріп, кінза – 1 середній пучок;
перець чорний змелений в млинку – за смаком;
коричневий цукор – 1 ч. ложка;
червоне кріплене вино, наприклад, Кагор – 2 ст. ложки.
Приготування
Ретельно миємо й перебираємо ягоди, щоб не попалися перестиглі та пошкоджені. Обсушуємо і кладемо з сіллю, цукром, нарізаною зеленню і часником в блендер. Пробиваємо масу до отримання однорідного пюре. Приправляємо свежесмолотым перчиком і вином (без нього можна, в принципі, обійтися, якщо ви не вживаєте алкоголь). Перемішуємо і викладемо в розетку. Соус зі смородини до м'яса готовий, рецепт сподобається любителям незвичайної кулінарії.
Консервуємо
Якщо смородини багато, можна зварити соус зі смородини до м'яса і загорнути його на зиму.
Інгредієнти:
смородина червона стигла – 3 кг;
білий вітчизняний цукор – 3-4 склянки без гірки;
перець чорний і запашний змелений на млинку – 1/4 ч. ложки;
оцет 9% білий або яблучний – 100 мл;
сіль поварена без добавок або йодована – 1 ст. ложка;
кориця мелена (порошок) – 1 ч. ложка;
гвоздика – за смаком.
Приготування
Соус з червоної смородини до м'яса готуємо інакше, рецепт передбачає варіння, що дещо зменшує корисність готового продукту, але на зиму соус інакше не закатаете. Отже, промиту і обсушену смородину пропускаємо через м'ясорубку, або тиснемо калаталом для приготування пюре, або обробляємо блендером, протираємо через сито, так як кісточки нам не потрібні. Додаємо оцет, перець, цукор, корицю і гвоздику, змелене в ступці з сіллю. Варимо, помішуючи, приблизно півгодини – за цей час соус загусне. Розкладаємо в стерилізовані банки і закатуємо.
Соус без термічної обробки
Соус до м'яса з чорної смородини можна готувати по-різному, рецепти залежать від вашого натхнення, наявності інгредієнтів і часу. Пропонуємо дуже простий рецепт соусу до телятини.
Інгредієнти:
Приготування
Ретельно миємо й перебираємо ягоди, щоб не попалися перестиглі та пошкоджені. Обсушуємо і кладемо з сіллю, цукром, нарізаною зеленню і часником в блендер. Пробиваємо масу до отримання однорідного пюре. Приправляємо свежесмолотым перчиком і вином (без нього можна, в принципі, обійтися, якщо ви не вживаєте алкоголь). Перемішуємо і викладемо в розетку. Соус зі смородини до м'яса готовий, рецепт сподобається любителям незвичайної кулінарії.
Консервуємо
Якщо смородини багато, можна зварити соус зі смородини до м'яса і загорнути його на зиму.
Інгредієнти:
Приготування
Соус з червоної смородини до м'яса готуємо інакше, рецепт передбачає варіння, що дещо зменшує корисність готового продукту, але на зиму соус інакше не закатаете. Отже, промиту і обсушену смородину пропускаємо через м'ясорубку, або тиснемо калаталом для приготування пюре, або обробляємо блендером, протираємо через сито, так як кісточки нам не потрібні. Додаємо оцет, перець, цукор, корицю і гвоздику, змелене в ступці з сіллю. Варимо, помішуючи, приблизно півгодини – за цей час соус загусне. Розкладаємо в стерилізовані банки і закатуємо.
Рекомендуємо добрі рецепти
Соус з чорної смородини на зиму
Не тільки прекрасні варення і компоти виходять з чорної смородини, але з неї можна зробити напрочуд смачний, пряний, трохи гострий соус, який чудово
Соус з червоної смородини до м'яса
Підкреслити смак м'ясної страви або приховати деякі недоліки допоможе дивно смачний, густий соус. Далі підкажемо, як зробити шалено смачну добавку до
Пастила з чорної смородини
Найчастіше такі ласощі, як пастила, готують з груш, яблук, айви. Але її можна робити не тільки з фруктів, але і з ягід. У даній статті ми розглянемо
Рецепт варення з червоної смородини
Червона смородина - смачна ягода, яку обожнюють і дорослі, і діти. І сьогодні ми поділимося з вами цікавими рецептами створення чудового варення з
Варення з смородини без варіння
Варення з смородини як чорної, так і з червоною - корисний джерело вітамінів, особливо в зиязикай час. Воно добре допомагає при простудних
Лікер з чорної смородини
Чорна смородина є досить корисною ягодою, в якій міститься велика кількість вітаміну С. В кулінарії вона застосовується досить широко: варення,