Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Найсмачніший лимонний пиріг

Найсмачніший лимонний пиріг

25-12-2015, 13:25
650
Найсмачніший лимонний пиріг
Сьогодні ми розповімо вам, як швидко приготувати дуже смачний лимонний пиріг. Крім приголомшливого смаку і аромату цей десерт славиться також безсумнівною користю, завдяки високому вмісту вітамінів у використовуваних для його приготування лимонах.

Найсмачніший лимонний пиріг з пісочного тіста з безе - рецепт


Інгредієнти:
Для тіста:

  • борошно – 260 г;

  • пудра цукрова – 100 г;

  • сметана – 75 г;

  • вершкове масло – 125 г;

  • яйце – 1 шт.;


  • Для заливки:

  • вода фільтрована – 250 мл;

  • цукровий пісок – 160 г;

  • сік лимона – 55 мл;

  • цедра одного лимона;

  • вершкове масло – 25 г;

  • кукурудзяний крохмаль – 90 г;

  • яєчні жовтки – 3 шт.;


  • Для безе:

  • сіль – щіпка;

  • цукровий пісок – 80 г;

  • яєчні білки – 3 шт.


  • Приготування
    У миску просіваємо борошно пшеничне, додаємо м'яке вершкове масло, цукрову пудру, яйце, сметану і швидко замішуємо тісто. Розподіляємо його по дну промасленим рознімної форми для випічки діаметром двадцять два сантиметри, формуючи бортики висотою приблизно чотири сантиметри. Робимо за допомогою вилки проколи по всьому периметру і поміщаємо на двадцять-тридцять хвилин у холодильник.
    Тим часом приготуємо заливку для пирога. В каструлю або сотейник з товстим дном вливаємо двісті мілілітрів фільтрованої води, додаємо сік і цедру лимона, цукровий пісок, вершкове масло, ставимо ємність на вогонь і прогріваємо суміш до кипіння, безперервно помішуючи. В окремій мисочці розчиняємо решти водичці кукурудзяний крохмаль і водимо в киплячу масу. Далі трохи збиваємо яєчні жовтки, вливаємо до них половину гарячої суміші і розмішуємо. Тепер виливаємо масу назад в каструлю вже з жовтками. Не припиняючи помішування, витримуємо суміш на самому мінімальному вогні до загусання, потім вимикаємо плиту і даємо трохи охолонути при кімнатній температурі.
    Охолоджене тісто у формі прикриваємо листом фольги, висипаємо на неї склянку горохової крупи або квасолі і ставимо на десять хвилин в прогріту до 220 градусів духовку. Після сигналу витягаємо фольгу з крупою, а тісто відправляємо в духовку ще на десять хвилин для зарум'янювання при тій же температурі.
    Поки тісто печеться, збиваємо яєчні білки з дрібкою солі до піни, а потім всипаємо цукор-пісок і продовжуємо процедуру збивання до отримання стійких піків.
    Далі виливаємо приготовлену і трохи остигнула заливку на тісто у форму, зверху акуратно розподіляємо за допомогою лопатки збиті білки, ставимо пиріг в прогріту до 160 градусів духовку і витримуємо в такому режимі протягом п'ятнадцяти хвилин.
    По готовності даємо дуже смачного лимонного пирога повністю охолонути і вистоятися при кімнатній температурі кілька годин, і тільки тоді розрізаємо і подаємо до столу. Приємного апетиту!

    Самий смачний лимонний пиріг - простий рецепт


    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • вершковий маргарин – 250 г;

  • сметана – 50 г;

  • цукровий пісок – 190 г;

  • розпушувач – 25 г;

  • борошно пшеничне – 650-700 г;

  • яйця – 2 шт.;


  • Для начинки:

  • лимони – 2 шт.;

  • цукровий пісок – 200 г;

  • крохмаль – 35 р.


  • Приготування
    М'який вершковий маргарин перетираємо з цукровим піском, додаємо яйце, сметану і просіяне з розпушувачем борошно пшеничне. Замішуємо пластичне тісто, ділимо його на дві частини. Одну з них поміщаємо в
    Найсмачніший лимонний пиріг
    морозильну камеру, а другу розподіляємо в промасленим формі, формуючи досить високі бортики.
    Лимони ошпарюємо окропом, розрізаємо на шматочки, виймаємо кісточки і перемелюємо в чаші блендера до стану пюре. Додаємо до лимонної масі цукровий пісок і крохмаль, гарненько перемішуємо і викладаємо на тісто у форму.
    Злегка підморожене тісто дістаємо з морозильної камери, натираємо на тертці і розподіляємо поверх лимонного наповнювача. Розміщуємо форму з пирогом в попередньо прогрітій до 180 градусів духовці і печемо протягом п'ятдесяти хвилин.
    Готового пирога даємо повністю охолонути і можемо подавати.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Відкритий пиріг з варенням
    Відкритий пиріг з варенням
    Будь-які відкриті пироги завжди виглядають красиво і виходять неймовірно смачними, адже часто кількість наповнення перевершує основу. Далі
    Пісочний пиріг з абрикосами
    Пісочний пиріг з абрикосами
    Найпростіший спосіб пригостити смачненьким несподіваних гостей - це приготувати найпростіший пісочний пиріг. Для начинки або доповнення пропонуємо
    Пиріг з консервованими персиками
    Пиріг з консервованими персиками
    Прекрасне поєднання бісквітного або пісочного тіста з вишуканим смаком соковитого консервованого персика не залишить байдужим навіть найвибагливіших
    Пиріг з замороженої смородини
    Пиріг з замороженої смородини
    Приготований вами пиріг з замороженої смородини нікого не залишить байдужим. Поєднання м'якої і ніжної основи пирога з кисленькой ягодою залишає
    Яблучний пиріг з безе
    Яблучний пиріг з безе
    З приготуванням яблучного пирога з безе без праці впорається будь-яка господиня. Це улюблене ласощі виходить дуже соковитим і смачним і прекрасно
    Лимонна меренга
    Лимонна меренга
    Лимонна меренга - смачне французькі ласощі, повз якого складно пройти повз. Саме тому багато господинь вчаться готувати цей десерт будинку. Хочете і