Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Цукати з кавунових кірок в домашніх умовах

Цукати з кавунових кірок в домашніх умовах

18-09-2015, 21:21
604
Цукати з кавунових кірок в домашніх умовах
Чи знаєте ви, що з звичайних кавунових кірок, від яких ми звикли позбавлятися відразу ж після поїдання кавуна, можна зробити смачні цукати ?
Ми підібрали для вас найпростіші і найбільш вдалі рецепти приготування цукатів з кавунових кірок. Слідуючи простим рекомендаціям, ви зможете знайти гідне застосування, здавалося б, абсолютно не потрібного сировини.
Ви неодмінно будете здивовані результатом, а ваші дітки будуть просто в захваті від солодкого ласощі, особливо якщо при приготуванні наповнити цукати різними ароматами і підфарбувати натуральними барвниками з фруктових і овочевих соків . Таким чином, ви отримуєте смачні натуральні цукерки або прекрасну добавку до випічки.

Як зробити цукати з кавунових кірок в домашніх умовах?


Інгредієнти:

  • кавунові скоринки – 15 кг;

  • цукровий пісок – 075-10 кг;

  • фруктовий або ягідний сік насиченого кольору – 100 мл;

  • есенція фруктова або ваніль – за смаком;

  • цукрова пудра.


  • Приготування
    Щоб приготувати цукати нам знадобляться кавунові скоринки без жорсткої верхньої шкірки, тому зріжемо її акуратно гострим ножем. Потім промиємо кірки гарненько, наріжемо брусочками бажаного розміру і складемо в підходящу каструлю. Пересыплем їх цукровим піском, перемішаємо і залишимо для відділення соку на кілька годин.
    Можна приготувати цукати з чистим кавуновим смаком. Для цього до настоявшимся кіркам з цукровим піском додамо сто мілілітрів чистої води. Для приготування натуральних «цукерочок» вливаємо будь-фруктовий або ягідний сік, має інтенсивну яскраве забарвлення. Прекрасно підійде смородиновий, малиновий, чорничний сік або пюре. Потім кидаємо трохи ванілі або кілька крапель фруктової есенції і поміщаємо ємність з цукатами на плиту на середній вогонь. Прогріваємо масу до кипіння, помішуючи, і варимо до прозорості кірочок. Зазвичай для цього достатньо двадцяти-тридцяти хвилин.
    Потім даємо цукатам охолонути, розкладаємо їх на деко, попередньо застеливши його папером для випічки, і визначаємо в сухе і тепле місце для просихання. Коли цукати досягнуть бажаної твердості, обсыплем їх цукровою пудрою і складемо в підходящу ємність для зберігання. Ідеальним варіантом буде вакуумний контейнер.

    Цукати з кавунових кірок в мультиварці - швидкий рецепт


    Інгредієнти:

  • кавунові скоринки – 15 кг;

  • цукровий пісок – 25 кг;

  • вода – 15 л;

  • лимонна кислота – 5 г;

  • цукрова пудра.


  • Приготування
    Для приготування цукатів з кавунових кірок акуратно зрізаємо з них грубий зовнішній шар, скориставшись гострим ножем.
    Решту розрізаємо на шматочки потрібного розміру і форми і визначаємо їх у скляну або емальовану ємність. Заливаємо кірки холодною водою і залишаємо на три доби. Кожні сім, максимум дванадцять годин, водичку оновлюємо.
    Після закінчення часу кірки зливаємо на друшляк, промиваємо хорошенечко і поміщаємо в чашу мультиварки. Заливаємо їх
    Цукати з кавунових кірок в домашніх умовах
    холодною водою, так, щоб вона повністю покрила вміст, і налаштовуємо прилад на режим «Варка на пару». Через двадцять хвилин відкидаємо кавунові кірки на друшляк і відразу повертаємо в ємність пристрою, Додаємо цукровий пісок, вливаємо воду, додаємо лимонну кислоту, перемішуємо і перемикаємо мультиварку на режим «Плов». Після сигналу витягаємо кавунові скоринки з чаші і розкладаємо на блюді або деку в один шар. Просушуємо їх небагато, обсипаємо цукровою пудрою і складаємо в контейнер для зберігання.
    Якщо в приміщенні прохолодно і кавунові кірки не сохнуть можна помістити їх в прогріту до сорока-п'ятдесяти градусів духовку на деякий час.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Варення з кавунових кірок в мультиварці
    Варення з кавунових кірок в мультиварці
    Напевно, всі люблять кавун і з задоволенням їдять його соковиту червону м'якоть. Однак, не всі знають, що з кірочок, які зазвичай йдуть в сміття,
    Найпростіший рецепт варення з кавунових кірок
    Найпростіший рецепт варення з кавунових кірок
    Купуючи в кінці літа кавун і з'ївши всю його смачну і солодку м'якоть, багато нещадно викидають шкірку. Але адже з неї можна робити чудове ласощі на
    Варення з кавунових кірок на зиму
    Варення з кавунових кірок на зиму
    Насолоджуючись чудовим смаком річного плода кавуна, не поспішайте викидати шкірку. Адже з неї вийде неперевершене, ароматне варення. Розповімо, як
    Найпростіший рецепт цукатів з кавунових кірок
    Найпростіший рецепт цукатів з кавунових кірок
    В кінці літа всі намагаються вдосталь насолодитися свіжими фруктами, особливо кавунами. Але не поспішайте викидати кавунову шкірку. Адже з неї можна
    Варення з кавунових кірок
    Варення з кавунових кірок
    Дбайлива господиня не допустить того, щоб продукти на її кухні викидалися. Спеціально для таких хазяєчок ми наводимо рецепт варення з кавунових кірок
    Мармелад з кавунових кірок
    Мармелад з кавунових кірок
    Кавуновий мармелад - це смачне частування, яке приведе в захват і дорослих і дітей. А приготований в домашніх умовах, він ще і корисний. У нашій