Чи знаєте ви, що з звичайних кавунових кірок, від яких ми звикли позбавлятися відразу ж після поїдання кавуна, можна зробити смачні цукати ?
Ми підібрали для вас найпростіші і найбільш вдалі рецепти приготування цукатів з кавунових кірок. Слідуючи простим рекомендаціям, ви зможете знайти гідне застосування, здавалося б, абсолютно не потрібного сировини.
Ви неодмінно будете здивовані результатом, а ваші дітки будуть просто в захваті від солодкого ласощі, особливо якщо при приготуванні наповнити цукати різними ароматами і підфарбувати натуральними барвниками з фруктових і овочевих соків . Таким чином, ви отримуєте смачні натуральні цукерки або прекрасну добавку до випічки.
Як зробити цукати з кавунових кірок в домашніх умовах?
Інгредієнти: кавунові скоринки – 15 кг; цукровий пісок – 075-10 кг; фруктовий або ягідний сік насиченого кольору – 100 мл; есенція фруктова або ваніль – за смаком; цукрова пудра. Приготування Щоб приготувати цукати нам знадобляться кавунові скоринки без жорсткої верхньої шкірки, тому зріжемо її акуратно гострим ножем. Потім промиємо кірки гарненько, наріжемо брусочками бажаного розміру і складемо в підходящу каструлю. Пересыплем їх цукровим піском, перемішаємо і залишимо для відділення соку на кілька годин.
Можна приготувати цукати з чистим кавуновим смаком. Для цього до настоявшимся кіркам з цукровим піском додамо сто мілілітрів чистої води. Для приготування натуральних «цукерочок» вливаємо будь-фруктовий або ягідний сік, має інтенсивну яскраве забарвлення. Прекрасно підійде смородиновий, малиновий, чорничний сік або пюре. Потім кидаємо трохи ванілі або кілька крапель фруктової есенції і поміщаємо ємність з цукатами на плиту на середній вогонь. Прогріваємо масу до кипіння, помішуючи, і варимо до прозорості кірочок. Зазвичай для цього достатньо двадцяти-тридцяти хвилин.
Потім даємо цукатам охолонути, розкладаємо їх на деко, попередньо застеливши його папером для випічки, і визначаємо в сухе і тепле місце для просихання. Коли цукати досягнуть бажаної твердості, обсыплем їх цукровою пудрою і складемо в підходящу ємність для зберігання. Ідеальним варіантом буде вакуумний контейнер.
Цукати з кавунових кірок в мультиварці - швидкий рецепт
Інгредієнти: кавунові скоринки – 15 кг; цукровий пісок – 25 кг; вода – 15 л; лимонна кислота – 5 г; цукрова пудра. Приготування Для приготування цукатів з кавунових кірок акуратно зрізаємо з них грубий зовнішній шар, скориставшись гострим ножем.
Решту розрізаємо на шматочки потрібного розміру і форми і визначаємо їх у скляну або емальовану ємність. Заливаємо кірки холодною водою і залишаємо на три доби. Кожні сім, максимум дванадцять годин, водичку оновлюємо.
Після закінчення часу кірки зливаємо на друшляк, промиваємо хорошенечко і поміщаємо в чашу мультиварки. Заливаємо їх
холодною водою, так, щоб вона повністю покрила вміст, і налаштовуємо прилад на режим «Варка на пару». Через двадцять хвилин відкидаємо кавунові кірки на друшляк і відразу повертаємо в ємність пристрою, Додаємо цукровий пісок, вливаємо воду, додаємо лимонну кислоту, перемішуємо і перемикаємо мультиварку на режим «Плов». Після сигналу витягаємо кавунові скоринки з чаші і розкладаємо на блюді або деку в один шар. Просушуємо їх небагато, обсипаємо цукровою пудрою і складаємо в контейнер для зберігання.
Якщо в приміщенні прохолодно і кавунові кірки не сохнуть можна помістити їх в прогріту до сорока-п'ятдесяти градусів духовку на деякий час.