Лимонне парфе
![Лимонне парфе Лимонне парфе](/uploads/posts/2015-07/limonne-parfe_261.jpeg)
Парфе – легкий десерт, який представляє собою шари крему, які можуть чергуватися з соусом, шматочками фруктів і ягід, бісквітом, крихтами печива або гранолы та іншими добавками. Простий у приготуванні десерт ідеально підійде для завершення як розкішної трапези, так і легкого сімейного вечері.
Рецепт лимонного парфе
Інгредієнти:
Для шару крихти:
Для ванільного шару:
Для лимонного шару:
Крихту з пісочного печива змішуємо з цукром і розтопленим маслом. Вершки збиваємо з цукровою пудрою і ваніліном до утворення твердих піків.
Змішуємо цукор з лимонною цедрою і збиваємо за допомогою блендера або кавомолки близько хвилини. Збиваємо цукрову суміш з яйцями і жовтками протягом 20-30 секунд на водяній бані. Поступово вливаємо до яєць сік лимона і лайма, прибираємо посуд з вогню.
Остиглу лимонну суміш збиваємо з м'яким вершковим маслом.
Викладаємо всі компоненти десерту шарами в креманки або високі склянки.
Подавати лимонне парфе можна з соусом з ягід або свіжим фруктовим салатом.
Торт-парфе "Лимонне задоволення"
Інгредієнти:
Приготування
Почнемо з безе: 200 г цукру збиваємо з білками до твердих піків, додаємо просіяне цукрову пудру, вимішуємо і з допомогою кондитерського шприца видавлюємо на деко два диска (основа і верхівка торта по 20 см), а також невеликі палички (6 см), якими ми будемо прикрашати боки десерту. Випікаємо безе півтори години при 120°С.
![Лимонне парфе Лимонне парфе](/uploads/posts/2015-07/limonne-parfe_912.jpeg)
З лимонів вичавлюємо сік з одного лимона знімаємо цедру і додаємо її в сік. Змішуємо сік з цукром і ставимо все на плиту. Як тільки цукор розчиниться, додати яєчні жовтки і вимішуємо все до однорідності. Збиваємо вершки і змішати з остиглої лимонної сумішшю. Викладаємо крем на основу безе (попередньо вміщену у форму), накриваємо другим коржем зверху. Ставимо торт в морозильник на 3-4 години, а потім дістаємо і прикрашаємо паличками з безе з боків.
У суміш для крему ви можете додати чайну ложку какао-порошку, якщо хочете приготувати лимонно-шоколадне парфе.
Рекомендуємо добрі рецепти
![Парфе з печінки](/uploads/posts/2015-03/parfe-z-pechnki_401.jpeg)
Парфе з печінки
Парфе - це страва французької кухні, холодний десерт. А ми пропонуємо вам рецепти парфе з печінки. Ніжна закуска, з тонким смаком стане неповторним
![Торт з безе](/uploads/posts/2015-01/tort-z-beze_481.jpeg)
Торт з безе
Безе - це така повітряна основа з яєць і цукру, яку використовують в приготуванні різних десертів, в тому числі і тортів. Давайте з вами розглянемо
![Лимонний торт](/uploads/posts/2015-01/limonniy-tort_521.jpeg)
Лимонний торт
Любите лимони? Тоді у нас є для вас оригінальне рішення - лимонний торт для святкового торжества. Таке ласощі, без сумніву нікого не залишить
![Малинове парфе](/uploads/posts/2015-01/malinove-parfe_601.jpeg)
Малинове парфе
Парфе - французький вишуканий десерт, який стане прекрасним завершенням святкової трапези. Давайте сьогодні приготуємо малинове парфе з додаванням
![Шоколадне парфе](/uploads/posts/2015-01/shokoladne-parfe_401.jpeg)
Шоколадне парфе
Парфе - це популярна страва французької кухні, головним компонентом якого є збиті вершки. І сьогодні ми розповімо, як зробити дивовижне шоколадне
![Парфе з гранатом](/uploads/posts/2015-01/parfe-z-granatom_961.jpeg)
Парфе з гранатом
Парфе - популярний французький десерт, який являє собою повітряну вершкову суміш, змішану з ягодами. І сьогодні ми підкажемо вам кілька рецептиков,