Як зварити сироп?
Цукровий сироп – прозора в'язка рідина, був придуманий і вперше почав використовуватися арабами. Сироп представляє собою концентрований цукрово-водний розчин, або розчин натурального фруктового соку з цукрами (сахарозою, глюкозою, фруктозою , мальтозою), або чистий уварений солодкий рослинний сік. Природно, сиропи з рослинної сировини мають аромати і смаки вихідних плодів. Вміст цукрів в сиропі зазвичай становить від 40 до 80% (в домашньому приготуванні найчастіше використовуються сиропи, цукристість яких становить 30-60%).
Сиропи широко використовуються в процесі приготування різних кондитерських виробів: варений, конфітюрів, цукатів та інших солодощів –для консервування фруктів, овочів і деяких інших продуктів, для загущення рідких продуктів, приготування різних напоїв: компотів, наливок і лікерів. Сиропи також широко використовуються в фармакології для приготування, стабілізації та консервації рідких лікарських сумішей.
Розповімо, як зварити цукровий сироп для приготування варення.
Варимо сироп з води і цукру
У більшості рецептів приготування варення є момент, коли ягоди або фрукти заливають цукровим сиропом, ось таким, наприклад.
Інгредієнти:
вода;
цукор-пісок вітчизняного виробництва.
Приготування
Виберіть бажане для варення вміст цукру з урахуванням цукристості, кислотності і соковитості вихідних фруктів-ягід (при більшої м'якості і соковитості потрібна велика цукристість сиропу). Найбільш універсальний варіант для варення 40-50% розчин. Це означає що на 04-05 літра води піде від 400 до 600 г цукру.
Доведіть воду до кипіння і засипте цукор. Помішуйте до повного розчинення при слабкому кипінні. Після повного розчинення цукру проваримо сироп протягом 3-5 хвилин. Якщо розчин вийшов мутнуватим, його можна процідити через фільтр із складеною в кілька шарів чистою медичної марлі. Якщо сироп процедили, доведіть його до кипіння ще раз, прокип'ятіть протягом 1-2-х хвилин, і він готовий для подальшого використання.
Тепер розповімо, як зварити сироп з ягід, наприклад,смородини та/або вишні для приготування напоїв, десертів і кондитерських виробів.
Якщо ви готуєте сироп на основі чистого свіжовичавленого фруктового соку, краще робити це на «водяній бані»– при такому способі приготування збережеться максимум вітамінів та інших корисних речовин, що містяться в плодах.
Приготування
Прогрійте сік на «водяній бані» і розчиніть у ньому цукор (повністю) помішуючи ложкою (потрібні пропорції див. вище).
Трохи інакше можна діяти, якщо ви готуєте сироп із суміші соку з водою.
Приготування
Розчиніть повністю цукор в киплячій воді (або при температурі 75-80°С, є чайники з контролем підігріву до потрібної температури). Вимкніть вогонь, почекайте 5-8 хвилин, влийте сік і перемішайте, ось сироп і готовий.
Сиропи широко використовуються в процесі приготування різних кондитерських виробів: варений, конфітюрів, цукатів та інших солодощів –для консервування фруктів, овочів і деяких інших продуктів, для загущення рідких продуктів, приготування різних напоїв: компотів, наливок і лікерів. Сиропи також широко використовуються в фармакології для приготування, стабілізації та консервації рідких лікарських сумішей.
Розповімо, як зварити цукровий сироп для приготування варення.
Варимо сироп з води і цукру
У більшості рецептів приготування варення є момент, коли ягоди або фрукти заливають цукровим сиропом, ось таким, наприклад.
Інгредієнти:
Приготування
Виберіть бажане для варення вміст цукру з урахуванням цукристості, кислотності і соковитості вихідних фруктів-ягід (при більшої м'якості і соковитості потрібна велика цукристість сиропу). Найбільш універсальний варіант для варення 40-50% розчин. Це означає що на 04-05 літра води піде від 400 до 600 г цукру.
Доведіть воду до кипіння і засипте цукор. Помішуйте до повного розчинення при слабкому кипінні. Після повного розчинення цукру проваримо сироп протягом 3-5 хвилин. Якщо розчин вийшов мутнуватим, його можна процідити через фільтр із складеною в кілька шарів чистою медичної марлі. Якщо сироп процедили, доведіть його до кипіння ще раз, прокип'ятіть протягом 1-2-х хвилин, і він готовий для подальшого використання.
Тепер розповімо, як зварити сироп з ягід, наприклад,смородини та/або вишні для приготування напоїв, десертів і кондитерських виробів.
Якщо ви готуєте сироп на основі чистого свіжовичавленого фруктового соку, краще робити це на «водяній бані»– при такому способі приготування збережеться максимум вітамінів та інших корисних речовин, що містяться в плодах.
Приготування
Прогрійте сік на «водяній бані» і розчиніть у ньому цукор (повністю) помішуючи ложкою (потрібні пропорції див. вище).
Трохи інакше можна діяти, якщо ви готуєте сироп із суміші соку з водою.
Приготування
Розчиніть повністю цукор в киплячій воді (або при температурі 75-80°С, є чайники з контролем підігріву до потрібної температури). Вимкніть вогонь, почекайте 5-8 хвилин, влийте сік і перемішайте, ось сироп і готовий.
Рекомендуємо добрі рецепти
Варення з обліпихи
Всім відомо, про дивовижні властивості ягід обліпихи, так вони дуже часто використовуються в косметичних і медичних цілях. У цій статті ви дізнаєтеся
Варення з чорниці
На сьогоднішній день нечасто можна зустріти любителів збирати в лісі ягоди, а потім варити з них варення. Тим не менш, це не належить до
Варення з чорноплідної горобини
Варення з горобини варили ще наші прабабусі, адже здавна було відомо, що червона, а особливо чорна горобина володіє дивовижними властивостями, які не
Варення з червоної горобини
Багато господині роблять варення з чорноплідної горобини, а про червону чомусь часто незаслужено забувають. Між тим, ця ягода дуже корисна і зимові
Джем з малини - рецепт
Малина - дивовижно смачна і дуже корисна ягода. В ній містяться вітаміни А, С, органічні фруктові кислоти і т. д. Її можна заготовлювати різними
Сиропи для коктейлів
Всі ми з дитинства любимо коктейлі. Їх готують з різноманітними інгредієнтами. Сьогодні ми хочемо розповісти вам, як зробити оригінальні сиропи для