Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Рецепт лаваша в домашніх умовах

Рецепт лаваша в домашніх умовах

5-07-2015, 21:46
893
Рецепт лаваша в домашніх умовах
Лаваш традиційно буває двох видів: вірменський тонкий і товстий і пишний грузинський. Готують їх зазвичай в спеціальній печі, яка називається тандир, але ми з вами спробуємо сьогодні зробити смачний лаваш у домашніх умовах.

Вірменський лаваш в домашніх умовах


Випікати його можна, звичайно, в духовій шафі, але краще всього для цього використовувати сковорідку – виходить набагато простіше, швидше і легше.
Інгредієнти:

  • борошно – 3 ст.;

  • вода фільтрована – 1 ст.;

  • сіль велика – 05 ч. ложки.


  • Приготування
    Отже, щоб приготувати лаваш в домашніх умовах гарячу воду з'єднайте з сіллю. Борошно сіємо на стіл гіркою, робимо в середині невелику виїмку і поступово вливаємо холодну воду. Замішуємо швиденько тісто до однорідності, так, щоб воно відставало від рук. Тепер скачуємо його в кульку й загортаємо у вологий рушник. Даємо йому даємо настоятися хвилин 30. Сковорідку злегка промазуємо рослинним маслом і нагріваємо на невеликому вогні. Від тесту відриваємо невеликі шматочки, розкачуємо кожен в дуже тоненький пласт і смажимо на сковороді, поки на поверхні не з'являться темнуваті плями і бульбашки. Після цього звертаємо лаваш акуратно на іншу сторону і готуємо ще півхвилини. Гарячий корж перекладаємо на суху обробну дошку і злегка скроплюємо крижаною водою. Точно також випікаємо наступний лаваш і складаємо їх стопкою один на одного, як млинці. Лаваші виходять дуже тоненькими і еластичними, тому їх можна використовувати для приготування різних рулетиків з начинкою.

    Рецепт лаваша в домашніх умовах на кефірі


    Інгредієнти:

  • кефір – 1 склянка;

  • борошно – 25 склянки;

  • сіль – щіпка;

  • масло рослинне – 1 ст. ложка;

  • сода.


  • Приготування
    Щоб виготовити лаваш в домашніх умовах наливаємо кефір в глибоку миску, додаємо дрібку соди, сіль і вливаємо трохи рослинного масла. Потім порціями всипаємо просіяне заздалегідь борошно і замішуємо щільне тісто. Після цього формуємо з нього кульку, загортаємо в рушник, і даємо постояти в теплі хвилин 30. Піднялося тісто обминаємо гарненько руками і розрізаємо на шматочки невеликих розмірів. З кожного розкачуємо тоненький коржик, товщиною близько 1 мм На плиті розігріваємо суху сковорідку і випікаємо лаваші за 15 секунд з кожної сторони. Готову страву добре підійде для фарширування різними начинками з подальшим запіканням в духовій шафі.

    Грузинський лаваш в домашніх умовах


    Інгредієнти:

  • масло рослинне – 3 ст. ложки;

  • сухі швидкорозчинні дріжджі – 1 ст. ложка;

  • пшеничне борошно – 600 г;

  • вода фільтрована – 350 мл;

  • сіль – 1 ч. ложка;

  • цукровий пісок – 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Сухі дріжджі розводимо в тепленькій воді, додаємо сіль і трохи цукрового піску. Потім поступово додаємо просіяне борошно і замішуємо крутоватое тісто. Накриваємо його харчовою плівкою, прибираємо в тепле місце і залишаємо приблизно на 40 хвилин.
    Рецепт лаваша в домашніх умовах
    Після цього змочуємо руки в рослинному маслечко, вимішуємо тісто руками ще хвилин 5-7 і знову прибираємо його в тепло ще хвилин на 20. Деко гарненько промазуємо рослинним маслом, беремо тісто, добре змащуємо його з усіх боків у маслі і скачуємо колобочек, підминаючи тісто акуратно вниз. Потім злегка розплющуємо його, надаючи форму лаваша, і формуємо бортики. Залишаємо «відпочити» на пару хвилин, а потім збризкуємо поверхню водою і відправляємо в духовку, розігріту до 200°С. Випікаємо товстий лаваш в домашніх умовах близько півгодини до золотистої скоринки. Він виходить неймовірно ніжним, смачним м'якушкою та хрусткою скоринкою.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Лаваш з бринзою і зеленню
    Лаваш з бринзою і зеленню
    Якщо до вас несподівано нагрянули гості, і необхідно що-небудь приготувати на швидку руку - зробіть рулетики з лаваша з бринзою. Це проста і швидка
    Лаваш з ковбасою
    Лаваш з ковбасою
    Не знаєте чим пригостити гостей, які до вас несподівано завітали? У нас є для вас рішення - зробіть лаваш з ковбасою. Приготувати таку просту закуску
    Узбецький коржик
    Узбецький коржик
    Любите страви узбецької кухні? Тоді ви напевно чули про узбецьких коржиках. Хочете влаштувати сім'ї смачний узбецький вечерю? Можна приготувати плов,
    Як приготувати хичини?
    Як приготувати хичини?
    Хичини - страва дуже незвичайне і неймовірно смачне. Його готують по-різному. Ми вже розповідали про хичинах з мисом, сиром, а сьогодні вирішили
    Хачапурі на кефірі
    Хачапурі на кефірі
    Хачапурі - це популярний грузинське блюдо, яке представляє собою розпашіле сирне частування. І сьогодні ми пропонуємо вам кілька рецептів, як його
    Вірменський лаваш - рецепт
    Вірменський лаваш - рецепт
    Вірменський лаваш - це не тільки відмінна заміна хліба, але і чудова основа для багатьох закусок і повноцінних страв. Саме з цієї причини варто