Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Мармелад з кавунових кірок

Мармелад з кавунових кірок

18-01-2015, 22:02
1 911
Мармелад з кавунових кірок
Кавуновий мармелад - саме те частування, яке приведе в захват і дітей і дорослих. А готувати його самостійно - одне задоволення. Мармелад з кавунових кірок готується досить довго, тому запасіться терпінням. Найкраще займатися нею на вихідних. Корисна солодкість доведеться до речі і вдома і на робочих перервах на обід. На відміну від магазинного мармеладу, домашній оснащений необхідними вітамінами, наділений багатим смаком. Також ви завжди можете варіювати кількість вхідних інгредієнтів і дозування цукру.

Класичний рецепт мармеладу з кавунових кірок


Інгредієнти:

  • кавунові скоринки - 1 кг;

  • цукор - 1 кг;

  • сода - 1 ч. л.;

  • лимонний сік - 10 мл;

  • кардамон - за смаком;

  • цукор для обсипання - 100 р.


  • Приготування
    Кавунові скоринки акуратно очищаємо від зеленої шкірки, нарізаємо їх невеликими шматочками. Далі робимо заливку содовим розчином (1 ч. л. соди на 1 літр води). І залишаємо доходити до потрібної кондиції мармеладну основу на 5 годин. По закінченні цього часу добре промиваємо скоринки під холодною водою і займаємося термообробкою. Заливаємо кавунові шматочки водою, додаємо пів кілограма цукру і кип'ятити протягом 20 хвилин. Потім знову залишаємо настоюватися на 5 годин. Повторюємо процедуру кип'ятіння і п'ятигодинного настоювання. В третій раз кип'ятіння додаємо ще пів кілограма цукру і кардамон. Після того, як цукор розчиниться, зціджуємо воду і обвалюємо мармеладкі в цукрі.

    Кавуновий мармелад з динею


    Інгредієнти:

  • диня - 1 кг;

  • кавунові скоринки - 1 кг;

  • цукор - 2 склянки;

  • цукор для посипання - 300 г;

  • лимонний сік - 3 ст. л.;

  • вода - 4 склянки.


  • Приготування
    Кавунові кірки очищаємо від зеленої частини, диню очищаємо від насіння і м'якоті. Скоринки обох видів нарізаємо невеликими шматочками, бланшируем в киплячій воді протягом 5 хвилин, потім охолоджуємо в холодній воді. Готуємо гарячий цукровий сироп, опускаємо в нього наші фруктові шматочки. Знімаємо з вогню майже готовий десерт і залишаємо настоюватися на 6 годин. Після чого варимо ще протягом 5 хвилин, додаємо лимонний сік. Проціджуємо мармелад від солодкої води, підсушуємо протягом 3 годин і посипаємо цукром.
    Тепер ми знаємо, як приготувати кавуновий мармелад, тому можемо створити справжнє асорті, додавши трохи стиглої груші.

    Кавуновий мармелад з грушею


    Інгредієнти:

  • кавунові скоринки - 1 кг;

  • груші - 1 кг;

  • цукор - 2 склянки;

  • цукор для посипання - 300 г;

  • вода - 5 склянок;

  • лимонна кислота - 5 р.


  • Приготування
    Заздалегідь готуємо цукровий сироп. Кавунові скоринки відокремлюємо від шкірки, груші промиваємо, очищаємо від кісточок і серцевини. Далі нарізаємо всі невеликими шматочками і бланшируем в киплячій воді близько 7 хвилин і швидко охолоджуємо. Потім поміщаємо легкий десерт у киплячий цукровий сироп, залишаємо на 6 годин. Нарешті кип'ятимо фрукти протягом 10 хвилин, додаємо лимонну кислоту. Тепер відстоювати цукати потрібно не менше 10 годин. Повторюємо всі процедури до тих пір, поки груші і кавун не стануть прозорими. Можна трохи підсушити мармелад в духовці при температурі 60 градусів.
    Рецепт дієтичного мармеладу
    Інгредієнти:

  • грейпфрути - 1 кг;

  • кавунові кірки - 1 кг;

  • апельсини - 05 кг;

  • лимонний сік - 100 мл;

  • цукор - 1 кг;

  • Мармелад з кавунових кірок

  • кориця - 1 ч. л.


  • Приготування
    Від шкірки, шкірки і кісточок очищаємо апельсини і грейпфрути. Кавунові скоринки нарізаємо маленькими шматочками. Подрібнюємо всі інгредієнти до стану пюре за допомогою блендера, засипаємо цукром. Заливаємо отриману кашку водою, додаємо лимонний сік і корицю, доводимо до кипіння. Одержаний мармелад остуджуємо, нарізаємо шматочками і посипаємо цукром. Прикрасити страву можна листочками м'яти. При бажанні цукор замінюємо медом. Апельсиновий мармелад з кавуновими кірками готовий!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Яблучний мармелад на зиму
    Яблучний мармелад на зиму
    Мармелад - це фруктове або ягідне варення, уварене до стану загустіння, при якому його можна різати ножем. У нашій статті ми пропонуємо вашій увазі
    Мармелад з винограду - рецепт
    Мармелад з винограду - рецепт
    Мармелад з винограду - це чудове ласощі до чашки чаю або кави в компанії друзів. Також його можна використовувати у створенні різної випічки.
    Варення з кавунових кірок
    Варення з кавунових кірок
    Дбайлива господиня не допустить того, щоб продукти на її кухні викидалися. Спеціально для таких хазяєчок ми наводимо рецепт варення з кавунових кірок
    Апельсиновий мармелад
    Апельсиновий мармелад
    Мармелад - це улюблені ласощі дітей, так і дорослі навряд чи відмовлять собі в задоволенні з'їсти шматочок. Приготувати його в домашніх умовах досить
    Мармелад з груш
    Мармелад з груш
    Мармелад - це смачне ласощі з ягід або фруктів з додаванням цукру і желатину. І сьогодні ми поділимося простими рецептами створення мармеладу з груш
    Мармелад з гарбуза
    Мармелад з гарбуза
    Натуральний домашній мармелад - це будь ласощі дітей, та й дорослих теж. Його можна зробити з різних ягід і фруктів. Але ми з вами підемо далі і