Як зробити безе в домашніх умовах?
Безе є неймовірно смачним ласощами, яке в більшості випадків можна організувати спонтанно, при появі на кухні незатребуваного білка. Незважаючи на простий склад даного десерту, він досить примхливий і для одержання позитивного результату необхідно знати певні тонкощі приготування безе в домашніх умовах, про які ми розповімо нижче в наших рецептах.
Інгредієнти:
білки великі яєчні – 3 шт.;
цукровий пісок – 290 г;
вода фільтрована – 85 мл;
сік лимонний – 20 мл;
сіль – 1 невелика щіпка;
Для прошарку:
масло вершкове – 125 г;
пудра цукрова – за смаком.
Приготування
Приготування тістечка безе в домашніх умовах за даним рецептом починаємо з підготовки білків. Їх необхідно дуже акуратно відокремити від жовтків і додатково охолодити. Після цього збиваємо білкову масу з додаванням щіпки солі в густу щільну піну, як кажуть до гострих піків. Одночасно ставимо варитися цукровий сироп. Всипаємо в кухлик з товстим дном або в казан цукровий пісок, вливаємо воду очищену і сік лимонний. Прогріваємо вміст посуду на середньому вогні до розплавлення солодких кристалів, періодично нахиляючи її потроху в процесі, щоб нерасплавленный цукор смачивался утворився сиропом, але не заважаємо. Починаємо перемішувати вже рідкий сироп, щоб він не пригорів, і уварюють його ще кілька хвилин до густоти м'якою краплі, опущеною в холодну воду.
Тепер, продовжуючи збивати білки, вводимо в них тоненькою цівкою приготований сироп і збиваємо білкову вже солодку масу ще протягом п'яти-семи хвилин, додавши в процесі лимонний сік.
Залишилося тільки сформувати складові тістечок безе і довести їх до готовності в духовці. Для цього за допомогою кондитерського мішка відсаджуємо невеликі краплі пишною білкової маси на силіконовий килимок або промаслений лист і ставимо запікатися і подсушиваться в духовку, попередньо розігрівши її для цього до температури 110-120 градусів. Часу буде потрібно для цього від одного до півтора годин, в залежності від розміру заготовок і бажаного результату. Якщо запікати безе по мінімуму, то отримаємо тягучу карамель. При максимальній витримці виробів в духовці вони просихають повністю, утворюючи безе аж до серединки.
Охолоджені заготовки виймаємо з духовки, промазуємо основу кожного збитою з цукровою пудрою м'яким вершковим маслом і стуляємо їх попарно.
Інгредієнти:
яєчні білки середнього розміру – 3 шт.;
пудра цукрова або цукровий пісок – 185 г;
сіль – 1 маленька щіпка;
лимонна кислота – 1 маленька щіпка.
Приготування
Даний рецепт безе передбачає більш швидке приготування, так як у ньому відсутній етап варіння цукрового сиропу. Акуратно відокремлені від жовтків, охолоджені білки збиваємо з дрібкою солі до отримання щільних піків, після чого починаємо по одній столовій ложці всипати цукровий пісок, продовжуючи при цьому процедуру збивання. Коли солодкі кристали майже розчиняться, додаємо дрібку лимонної кислоти і ще трохи збиваємо. Можна доповнити смак безе ванільним ароматом, додавши в процесі збивання щіпку ваніліну.
Перекладаємо збиту солодку білкову масу в кондитерський мішок і видавлюємо на деко, промазанный рослинним маслом або силіконовий килимок краплі діаметром приблизно п'ять сантиметрів.
Маємо заготовки в духовці, яку завчасно прогреем до температури 110-120 градусів. Запікаємо і підсушуємо безе при даних умовах від одного до півтора годин, після чого залишаємо в духовці після її вимикання до повного охолодження.
Можна, як і в попередньому рецепті, оформити безе як тістечка, стуливши їх попарно. В якості сполучного компонента може бути збите масло з цукровою пудрою, густа варена згущене молоко або будь-який інший густий в'язкий і невлажный крем.
Безе - рецепт в духовці в домашніх умовах
Інгредієнти:
Для прошарку:
Приготування
Приготування тістечка безе в домашніх умовах за даним рецептом починаємо з підготовки білків. Їх необхідно дуже акуратно відокремити від жовтків і додатково охолодити. Після цього збиваємо білкову масу з додаванням щіпки солі в густу щільну піну, як кажуть до гострих піків. Одночасно ставимо варитися цукровий сироп. Всипаємо в кухлик з товстим дном або в казан цукровий пісок, вливаємо воду очищену і сік лимонний. Прогріваємо вміст посуду на середньому вогні до розплавлення солодких кристалів, періодично нахиляючи її потроху в процесі, щоб нерасплавленный цукор смачивался утворився сиропом, але не заважаємо. Починаємо перемішувати вже рідкий сироп, щоб він не пригорів, і уварюють його ще кілька хвилин до густоти м'якою краплі, опущеною в холодну воду.
Тепер, продовжуючи збивати білки, вводимо в них тоненькою цівкою приготований сироп і збиваємо білкову вже солодку масу ще протягом п'яти-семи хвилин, додавши в процесі лимонний сік.
Залишилося тільки сформувати складові тістечок безе і довести їх до готовності в духовці. Для цього за допомогою кондитерського мішка відсаджуємо невеликі краплі пишною білкової маси на силіконовий килимок або промаслений лист і ставимо запікатися і подсушиваться в духовку, попередньо розігрівши її для цього до температури 110-120 градусів. Часу буде потрібно для цього від одного до півтора годин, в залежності від розміру заготовок і бажаного результату. Якщо запікати безе по мінімуму, то отримаємо тягучу карамель. При максимальній витримці виробів в духовці вони просихають повністю, утворюючи безе аж до серединки.
Охолоджені заготовки виймаємо з духовки, промазуємо основу кожного збитою з цукровою пудрою м'яким вершковим маслом і стуляємо їх попарно.
Як зробити безе в домашніх умовах швидко?
Інгредієнти:
Приготування
Даний рецепт безе передбачає більш швидке приготування, так як у ньому відсутній етап варіння цукрового сиропу. Акуратно відокремлені від жовтків, охолоджені білки збиваємо з дрібкою солі до отримання щільних піків, після чого починаємо по одній столовій ложці всипати цукровий пісок, продовжуючи при цьому процедуру збивання. Коли солодкі кристали майже розчиняться, додаємо дрібку лимонної кислоти і ще трохи збиваємо. Можна доповнити смак безе ванільним ароматом, додавши в процесі збивання щіпку ваніліну.
Перекладаємо збиту солодку білкову масу в кондитерський мішок і видавлюємо на деко, промазанный рослинним маслом або силіконовий килимок краплі діаметром приблизно п'ять сантиметрів.
Маємо заготовки в духовці, яку завчасно прогреем до температури 110-120 градусів. Запікаємо і підсушуємо безе при даних умовах від одного до півтора годин, після чого залишаємо в духовці після її вимикання до повного охолодження.
Можна, як і в попередньому рецепті, оформити безе як тістечка, стуливши їх попарно. В якості сполучного компонента може бути збите масло з цукровою пудрою, густа варена згущене молоко або будь-який інший густий в'язкий і невлажный крем.
Рекомендуємо добрі рецепти
Безе класичний рецепт
Дивовижне ласощі просто необхідного готувати вдома. Безе з запропонованим далі рецептами завжди виходить шалено смачним, ніжним і неодмінно
Класичний рецепт безе в духовці
Щоб приготувати справжнє, чудово ніжне безе існує кілька важливих правил, бездоганне дотримання яких і приведе вас до успіху, тобто рідні і гості
Рецепт меренги в домашніх умовах
Меренги нагадують усіма його улюблену хрустке безе зі збитих яєчних білків з додаванням цукрового піску або пудри. Щоб цей смачний десерт вийшов,
Безе в мультиварці
Повітряне безе, або меренги - одне з перевірених часом ласощів, яка не завдасть клопоту в приготуванні. Готувати безе можна в духовці, або
Безе в домашніх умовах - рецепт
Смачний і повітряний французький десерт безе приготувати в домашніх умовах досить нескладно, але це вимагає ретельного підходу. І сьогодні ми
Тістечко безе
Тістечко безе - улюблений багатьма з дитинства десерт, рецепт приготування якого протягом тривалого часу не змінюється. І сьогодні ми розповімо про