Безе є неймовірно смачним ласощами, яке в більшості випадків можна організувати спонтанно, при появі на кухні незатребуваного білка. Незважаючи на простий склад даного десерту, він досить примхливий і для одержання позитивного результату необхідно знати певні тонкощі приготування безе в домашніх умовах, про які ми розповімо нижче в наших рецептах.
Безе - рецепт в духовці в домашніх умовах
Інгредієнти: білки великі яєчні – 3 шт.; цукровий пісок – 290 г; вода фільтрована – 85 мл; сік лимонний – 20 мл; сіль – 1 невелика щіпка; Для прошарку:
масло вершкове – 125 г; пудра цукрова – за смаком. Приготування Приготування тістечка безе в домашніх умовах за даним рецептом починаємо з підготовки білків. Їх необхідно дуже акуратно відокремити від жовтків і додатково охолодити. Після цього збиваємо білкову масу з додаванням щіпки солі в густу щільну піну, як кажуть до гострих піків. Одночасно ставимо варитися цукровий сироп. Всипаємо в кухлик з товстим дном або в казан цукровий пісок, вливаємо воду очищену і сік лимонний. Прогріваємо вміст посуду на середньому вогні до розплавлення солодких кристалів, періодично нахиляючи її потроху в процесі, щоб нерасплавленный цукор смачивался утворився сиропом, але не заважаємо. Починаємо перемішувати вже рідкий сироп, щоб він не пригорів, і уварюють його ще кілька хвилин до густоти м'якою краплі, опущеною в холодну воду.
Тепер, продовжуючи збивати білки, вводимо в них тоненькою цівкою приготований сироп і збиваємо білкову вже солодку масу ще протягом п'яти-семи хвилин, додавши в процесі лимонний сік.
Залишилося тільки сформувати складові тістечок безе і довести їх до готовності в духовці. Для цього за допомогою кондитерського мішка відсаджуємо невеликі краплі пишною білкової маси на силіконовий килимок або промаслений лист і ставимо запікатися і подсушиваться в духовку, попередньо розігрівши її для цього до температури 110-120 градусів. Часу буде потрібно для цього від одного до півтора годин, в залежності від розміру заготовок і бажаного результату. Якщо запікати безе по мінімуму, то отримаємо тягучу карамель. При максимальній витримці виробів в духовці вони просихають повністю, утворюючи безе аж до серединки.
Охолоджені заготовки виймаємо з духовки, промазуємо основу кожного збитою з цукровою пудрою м'яким вершковим маслом і стуляємо їх попарно.
Як зробити безе в домашніх умовах швидко?
Інгредієнти: яєчні білки середнього розміру – 3 шт.; пудра цукрова або цукровий пісок – 185 г; сіль – 1 маленька щіпка; лимонна кислота – 1 маленька щіпка. Приготування Даний рецепт безе передбачає більш швидке приготування, так як у ньому відсутній етап варіння цукрового сиропу. Акуратно відокремлені від жовтків, охолоджені білки збиваємо з дрібкою солі до отримання щільних піків, після чого починаємо по одній столовій ложці всипати цукровий пісок, продовжуючи при цьому процедуру збивання. Коли солодкі кристали майже розчиняться, додаємо дрібку лимонної кислоти і ще трохи збиваємо. Можна доповнити смак безе ванільним ароматом, додавши в процесі збивання щіпку ваніліну.
Перекладаємо збиту солодку білкову масу в кондитерський мішок і видавлюємо на деко,
промазанный рослинним маслом або силіконовий килимок краплі діаметром приблизно п'ять сантиметрів.
Маємо заготовки в духовці, яку завчасно прогреем до температури 110-120 градусів. Запікаємо і підсушуємо безе при даних умовах від одного до півтора годин, після чого залишаємо в духовці після її вимикання до повного охолодження.
Можна, як і в попередньому рецепті, оформити безе як тістечка, стуливши їх попарно. В якості сполучного компонента може бути збите масло з цукровою пудрою, густа варена згущене молоко або будь-який інший густий в'язкий і невлажный крем.