» » Сирна запіканка з манкою в духовці

Сирна запіканка з манкою в духовці

Сирна запіканка з манкою в духовці
Сир — дивовижний продукт. Він ситний, корисний, смачний. А скільки всього цікавого з нього можна приготувати! Вареники, сирники , запіканки, пудинги він Підходить і в якості начинки, причому, смак можна істотно варіювати. З цукром з сиру вийде чудове солодке наповнення для пирогів, з сіллю — солоне, а з зеленню, перцем — пряне.
Сьогодні ми поговоримо про запіканки з цього продукту, тільки не звичайних, а без борошна. Її функції буде виконувати манна крупа. Крупа відмінно насичує і, звичайно ж, дарує нові смакові відчуття.
Почитайте, як приготувати сирну запіканку з манкою, і підберіть собі рецепти по душі. Для самого простого багато продуктів не знадобиться. Головне, мати сир, крупу, цукор, яйця. Загалом, досить традиційний набір для кожної господині.

Сирна запіканка з манкою в духовці


Інгредієнти:

  • крупа манна — 90 г;

  • сметана — 35 мл;

  • цукор — 90 г;

  • сир — 650 г;

  • цедра апельсина — 1 ст. ложка;

  • яйця — 3 шт.;

  • сода — 05 ч. ложки.


  • Приготування
    Збиваємо до пінного стану яйця з апельсиновою цедрою і цукром. Додаємо сир і соду, надаємо масі однорідність блендером. Всипаємо манну крупу. Помішуючи ложкою, домагаємося рівномірного розподілу її по тесту. Щоб манка стала м'якою, а маса пористої, чекаємо хвилин 20.
    Викладаємо її в форму, заливаємо сметаною і виделкою або паличкою малюємо візерунок. У духовці запіканка повинна провести хвилин 40. Готова запіканка чудово поєднується з різними солодкими соусами, згущеним молоком.

    Смачна сирна запіканка з манкою


    Інгредієнти:

  • згущене варене молоко — 8 ч. ложок;

  • манка — 70 г;

  • сир — 280 м;

  • сік лимонний — 1 ч. ложка;

  • цукор коричневий — 45 г;

  • йогурт — 70 мл;

  • яйця — 3 шт.;

  • кориця, ванілін.


  • Приготування
    Яйця перебиваємо з цукром і лимонним соком. Додаємо сир, вливаємо йогурт і заглибним блендером доводимо до однорідності. Вводимо корицю, ванілін, манку. Через 15 хвилин виливаємо половину маси у форму. Закриваємо шаром згущеного молока, а потім другою частиною тіста. Залишаємо в духовці 50 хвилин.

    Сирна запіканка без борошна з манкою


    Інгредієнти:

  • шоколадний пудинг — 1 пачка;

  • цукор — 120 г;

  • кисле молоко — 60 мл;

  • яйця — 1 шт.;

  • сир — 550 г;

  • манна крупа — 60 р.


  • Приготування
    Використовуючи занурювальний блендер, перетворюємо сир, цукор, яйця і кисле молоко в однорідну суміш. Вмішуємо шоколадний пудинг і крупу. Виливаємо у форму, прикривають серветкою і чекаємо 20 хвилин. Далі випікаємо 35 хвилин.

    Повітряна сирна запіканка з манкою


    Інгредієнти:

  • кефір — 130 мл;

  • манна крупа — 110 г;

  • сир — 450 г;

  • яйця — 3 шт.;

  • розпушувач — 025 ч. ложки;

  • цукор — 80 р.


  • Приготування
    Манну крупу висипаємо в кефір, залишаємо на 15 хвилин. Яйця перебиваємо з цукром. Вводимо в яйця кефірно-манну суміш, розпушувач і сир і обережно перемішуємо. Розподіляємо тісто в силіконовій формі, ложкою надаємо поверхні ребристість, ставимо в духовку. Рум'яна кірочка повідомить про готовність.

    Дитяча сирна запіканка з манкою


    Інгредієнти:

  • морожена вишня — 70 г;

  • сир — 650 г;

  • цукор — 220 г;

  • крупа манна — 60-75 г;

  • яйця — 3 шт.;

  • морська сіль;

  • сметана — 250 мл;
  • Сирна запіканка з манкою в духовці

  • кукурудзяний крохмаль — 25 г;

  • ванілін.


  • Приготування
    Сир розминаємо з сіллю і половиною цукру. Підмішуємо 2 яйця, манну крупу. Переносимо половину маси у форму, посипаємо вишнею, накриваємо другою половиною тіста і випікаємо 20 хвилин.
    З'єднуємо сметану, кукурудзяний крохмаль, ванілін, 1 яйце, цукор і блендером доводимо до однорідності. Відправляємо заливку на запіканку і продовжуємо теплову обробку ще 15 хвилин.
    Додав: admin | 8-11-2015, 15:04
    Переглядів: 1023