Сир — дивовижний продукт. Він ситний, корисний, смачний. А скільки всього цікавого з нього можна приготувати! Вареники, сирники , запіканки, пудинги він Підходить і в якості начинки, причому, смак можна істотно варіювати. З цукром з сиру вийде чудове солодке наповнення для пирогів, з сіллю — солоне, а з зеленню, перцем — пряне.
Сьогодні ми поговоримо про запіканки з цього продукту, тільки не звичайних, а без борошна. Її функції буде виконувати манна крупа. Крупа відмінно насичує і, звичайно ж, дарує нові смакові відчуття.
Почитайте, як приготувати сирну запіканку з манкою, і підберіть собі рецепти по душі. Для самого простого багато продуктів не знадобиться. Головне, мати сир, крупу, цукор, яйця. Загалом, досить традиційний набір для кожної господині.
Сирна запіканка з манкою в духовці
Інгредієнти: крупа манна — 90 г; сметана — 35 мл; цукор — 90 г; сир — 650 г; цедра апельсина — 1 ст. ложка; яйця — 3 шт.; сода — 05 ч. ложки. Приготування Збиваємо до пінного стану яйця з апельсиновою цедрою і цукром. Додаємо сир і соду, надаємо масі однорідність блендером. Всипаємо манну крупу. Помішуючи ложкою, домагаємося рівномірного розподілу її по тесту. Щоб манка стала м'якою, а маса пористої, чекаємо хвилин 20.
Викладаємо її в форму, заливаємо сметаною і виделкою або паличкою малюємо візерунок. У духовці запіканка повинна провести хвилин 40. Готова запіканка чудово поєднується з різними солодкими соусами, згущеним молоком.
Смачна сирна запіканка з манкою
Інгредієнти: згущене варене молоко — 8 ч. ложок; манка — 70 г; сир — 280 м; сік лимонний — 1 ч. ложка; цукор коричневий — 45 г; йогурт — 70 мл; яйця — 3 шт.; кориця, ванілін. Приготування Яйця перебиваємо з цукром і лимонним соком. Додаємо сир, вливаємо йогурт і заглибним блендером доводимо до однорідності. Вводимо корицю, ванілін, манку. Через 15 хвилин виливаємо половину маси у форму. Закриваємо шаром згущеного молока, а потім другою частиною тіста. Залишаємо в духовці 50 хвилин.
Сирна запіканка без борошна з манкою
Інгредієнти: шоколадний пудинг — 1 пачка; цукор — 120 г; кисле молоко — 60 мл; яйця — 1 шт.; сир — 550 г; манна крупа — 60 р. Приготування Використовуючи занурювальний блендер, перетворюємо сир, цукор, яйця і кисле молоко в однорідну суміш. Вмішуємо шоколадний пудинг і крупу. Виливаємо у форму, прикривають серветкою і чекаємо 20 хвилин. Далі випікаємо 35 хвилин.
Повітряна сирна запіканка з манкою
Інгредієнти: кефір — 130 мл; манна крупа — 110 г; сир — 450 г; яйця — 3 шт.; розпушувач — 025 ч. ложки; цукор — 80 р. Приготування Манну крупу висипаємо в кефір, залишаємо на 15 хвилин. Яйця перебиваємо з цукром. Вводимо в яйця кефірно-манну суміш, розпушувач і сир і обережно перемішуємо. Розподіляємо тісто в силіконовій формі, ложкою надаємо поверхні ребристість, ставимо в духовку. Рум'яна кірочка повідомить про готовність.
Дитяча сирна запіканка з манкою
Інгредієнти: морожена вишня — 70 г; сир — 650 г; цукор — 220 г; крупа манна — 60-75 г; яйця — 3 шт.; морська сіль; сметана — 250 мл; кукурудзяний крохмаль — 25 г; ванілін. Приготування Сир розминаємо з сіллю і половиною цукру. Підмішуємо 2 яйця, манну крупу. Переносимо половину маси у форму, посипаємо вишнею, накриваємо другою половиною тіста і випікаємо 20 хвилин.
З'єднуємо сметану, кукурудзяний крохмаль, ванілін, 1 яйце, цукор і блендером доводимо до однорідності. Відправляємо заливку на запіканку і продовжуємо теплову обробку ще 15 хвилин.