» » Як приготувати сирну запіканку?

Як приготувати сирну запіканку?

Як приготувати сирну запіканку?
Запіканка – блюдо, в якому одним з необхідних зв'язуючих компонентів є яйце, в якості решти інгредієнтів використовують сир, м'ясний або рибний фарш, різні подрібнені овочі та деякі інші продукти (борошно, сухофрукти , горіхи). Також до складу запіканки часто включають різні спеції і зелень.
Сирна запіканка – чудовий варіант сніданку, ланчу або другого обідньої страви.
Приготувати сирну запіканку можна вогнетривкої формі, як у духовці, так і в мікрохвильовій печі (готується значно швидше по часу) або в сковороді на конфорці.
Також приготована за особливими рецептами сирна запіканка – одне з популярних здорових страв для дитячого харчування.
Нам знадобиться свіжий сир (краще середньої жирності) і яйця, звичайно ж, потрібно дещо ще. А ось, без цукру ми точно обійдемося.

Простий рецепт пишною сирної запіканки


Інгредієнти:

  • сир – близько 200 г;

  • куряче яйце – 2-3 шт.;

  • борошно пшеничне – 3-5 ст. ложок;

  • родзинки – 2 ст. ложки;

  • ваніль або кориця – 2 щіпки;

  • сода, погашена – 1 щіпка;

  • вода (краще газована) – 2 ч. ложки;

  • сметана або фруктове варення для подачі.


  • Приготування
    Включимо духовку прогріватися.
    У чашці запарим родзинки окропом хвилин на 10 потім воду зіллємо. Яйця з додаванням 2-х ч. ложок води і погашеної соком лимона щіпки соди взобьем міксером до стійкої піни.
    У робочій мисці розімніть сир виделкою, додати просіяне борошно, родзинки, ваніль або корицю (щось одне). З'єднаємо сирну суміш зі збитими яйцями і перемішати (краще міксером).
    Змастимо вогнетривку форму вершковим маслом (силіконові можна не змащувати, що дуже зручно) і заповнюємо приготованою сумішшю.
    Запікаємо в духовій шафі при температурі близько 200 градусів протягом 25-35 хвилин.
    Готову запіканку легко витягти, перевернувши форму на блюдо. Розрізаємо запіканку на порційні сегменти і подаємо зі сметаною або з фруктовим варенням.
    До сирній запіканці також добре подати чай або какао, чудовий сніданок або ланч вийде.
    В іншому варіанті можна виключити зі списку інгредієнтів родзинки і ваніль і додати посічену свіжу зелень або, наприклад, протерту м'якоть гарбуза, солодкий перець, деякі інші подрібнені овочі. Такий варіант сирної запіканки хороший для ланчу або як друга обідня страва. До неї можна також подати будь-який несолодкий соус (томатно-часниковий, наприклад).

    Як приготувати дитячу сирну запіканку з манкою?


    Інгредієнти:

  • сир – близько 150 г;

  • яйце куряче – 2 шт.;

  • крупа манна – 2 ст. ложки (або готова густа манна каша – 5 ст. ложок);

  • молоко або кефір – 05 склянки;

  • сода харчова – 1 щіпка;

  • борошно пшеничне – 1-2 ст. ложки;

  • родзинки, ваніль – за бажанням.


  • Приготування
    Заздалегідь заливаємо манну крупу теплим молоком або кефіром, нехай набухне. Розминаємо сир виделкою, змішуємо його з нахабною манкою, пшеничним борошном і
    Як приготувати сирну запіканку?
    збитими яйцями. За бажанням додаємо пропарений родзинки і ваніль або корицю. Заповнюємо масу в вогнетривку форму.
    Запікаємо в духовці протягом 25-35 хвилин при температурі близько 200 градусів.
    Подаємо дитячу запіканку зі сметаною чи густим йогуртом. Можна і трохи підсолодити: подати запіканку з вершковим або шоколадним не занадто солодким кремом, фруктовим варенням або сиропом.
    Слід зауважити: цукор-пісок в склад сирної маси, з якої ми готували дитячу запіканку, краще не включати. Не варто привчати дітей до споживання зайвої кількості цукру, він некорисний, особливо в чистому вигляді.
    Додав: admin | 2-11-2015, 00:04
    Переглядів: 304