» » Суп з курячих сердечок

Суп з курячих сердечок

Суп з курячих сердечок
Курячі сердечка – недорогий м'ясної субпродукт, в даний час їх можна придбати окремо, що дуже зручно. З курячих сердечок можна готувати різні страви, наприклад супи. Куряче серце – нежирний низькокалорійний продукт, тому супи з нього виходять легкими і добре засвоюються, їх навіть можна рекомендувати для дієтичного харчування. Такі супи – хороший варіант першого страви для домашнього обіду.

Смачний суп з курячих сердець з грибами – рецепт


Інгредієнти:

  • курячі сердечка – 300 р;

  • сухі спеції не мелені (лавровий лист, перець горошком запашний, гвоздика);

  • свіжі печериці – 200 г;

  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;

  • картопля – 3 шт.;

  • зелень свіжа (молода цибулька і ін);

  • часник – 2 зубчики;

  • сметана – близько 150 мл.


  • Приготування
    Курячі сердечка розрізаємо навпіл уздовж кожне, видаляємо плівки і залишки судин, ретельно промиваємо холодною водою. Заливаємо сердечка в каструльці невеликою кількістю води. Варимо з цибулею і спеціями для бульйону протягом 20 хвилин (не забуваємо знімати жир і шум), потім цибулину викидаємо. Додаємо в каструлю гриби і картоплю, нарізані середніми або дрібними скибочками. Варимо ще 15 хвилин, прикривши кришкою. Після вимкнення вогню нехай суп настоїться протягом 5-8 хвилин. За цей час ми встигаємо нарубати зелень і заправити сметану продавлений часником. Готовий суп розливаємо в порційний посуд, індивідуально заправляємо сметаною і присипаємо зеленню.
    Щоб підвищити ситність такого супу, можна в нього додати 2 ст. ложки промитого рису, гречаної або пшоняної крупи (крупи закладаємо разом із картоплею).

    Легкий суп з курячих сердечок з овочами – рецепт для стройнеющих


    Інгредієнти:

  • сердечка курячі – близько 400 м;

  • спеції для бульйону (див. вище);

  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;

  • брокколі – 200 г;

  • квасоля молода стручкова (заморожена) – 200 г;

  • м'якоть гарбуза мускатного – 200 г;

  • томат-паста – 2 ст. ложки;

  • червоний пекучий перець та інші спеції за смаком;

  • зелень свіжа (черемша, лемонграс);

  • часник.


  • Приготування
    Курячі сердечка розрізаємо навпіл уздовж кожне, видаляємо залишки судин і плівки, ретельно промиваємо. Варимо сердечка з цибулею і спеціями протягом півгодини. Викидаємо цибулину і закладаємо в каструлю розібрану на качанчики брокколі, стручкову квасолю і м'якоть гарбуза у вигляді дрібних шматочків. Проварюємо овочі в супі протягом 10 хвилин. Заправляємо томат-пастою, додаємо мелені спеції. Готовий суп нехай настоїться 8 хвилин під кришкою. Розливаємо суп в порційний посуд, присипаємо зеленню, додаємо часник. Для більшої ситності в такий суп можна додати 2-3 ложки промитого рису або пшона (закладаємо разом з овочами). За бажанням можна пюрировать суп у блендері.

    Суп з курячих сердечок з локшиною – рецепт в паназиатском стилі


    Інгредієнти:

  • курячі сердечка – 300 г;

  • локшина – на 3 порції;

  • цибуля-порей – 1 шт.;

  • баклажан – 1 шт.;

  • перець солодкий – 1 шт.;

  • плід фенхеля – 1 шт.;

  • олія кунжутна;

  • соєвий соус;

  • часник;

  • зелень;

  • пекучий червоний перець;

  • лайм.


  • Приготування
    Спочатку нарізаємо баклажани дрібними кубиками або брусочками і закладаємо її в миску з підсоленою холодною водою хвилин на 10 щоб вивести отруту (потім перемістимо баклажан у друшляк або сито).
    Готуємо сердечка до подальшого приготування (див. вище, 2 попередніх рецепта), можна нарізати їх дрібніше. Нарізаємо цибулю-порей напівкружечками, плід фенхеля і солодкий перець – соломкою.
    Суп з курячих сердечок

    Наливаємо в сковороду кунжутне масло і добре розігріваємо. Шматочки сердечок і овочів (цибуля, солодкий перець, баклажан, фенхель) обсмажуємо одночасно протягом 3-5 хвилин на сильному вогні, часто помішуємо і струшуємо сковороду. Підливаємо трохи води і тушкуємо ще протягом 20 хвилин на малому вогні під кришкою.
    Локшину варимо окремо і розкладаємо в порційні супові чашки, додаємо тушковані з овочами сердечками і бажане кількість окропу або бульйону. Перемішуємо. Приправляємо суп соусом, складеним з соку лайма, соєвого соусу, часнику та червоного пекучого перцю.
    Додав: admin | 21-06-2015, 15:35
    Переглядів: 1463