Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Коктейль «Космополітен»

Коктейль «Космополітен»

13-03-2015, 10:49
1 517
Коктейль «Космополітен»
Один з найпопулярніших коктейлів, незважаючи на свій юний вік (25 років), творець якого - наш з вами сучасник Тоббі Циццини. Тому рецепт приготування коктейлю, можна сказати, записаний з «перших вуст». Цей коктейль по праву займає місце в списку класичних коктейлів у IBA (міжнародна асоціація барменів).
У багатьох людей, що назва цього коктейлю на слуху, навіть якщо вони жодного разу його не пробували. Чому? Та тому, що дуже часто його назва звучить у голлівудських фільмах, про нього ходять легенди, за версією одного з яких авторкою коктейлю «Космополітен» була Шеріл Кук з Флориди. Вона, нібито хотіла, щоб коктейль не тільки вразив усіх своїм смаком, але захоплював і своїм виглядом. Так само вважалося, що горілка, що входить до складу коктейлю «Космополітен» - це «Абсолют Цитрон», хоча зараз його успішно готують з будь-якої іншої високоякісної горілкою. При виготовленні коктейлю Шеріл Кук використовувала лимонний сік і лікер «Тріпл сек», має аромат апельсина.
Тоббі Циццини трохи змінила рецепт коктейлю «Космополітен», взявши для його приготування високоякісний лікер «Куантро» і сік свіжого лайма.
Як зробити коктейль «Космополітен» за оригінальною рецептурою:

  • потрібно охолодити коктейльний келих за допомогою колотого льоду;

  • сік необхідно розмішувати, перед тим, як налити в коктейльний келих;

  • компоненти наливають у шейкер в наступній послідовності: горілка, лікер, сік;

  • прикрашають коктейльний келих часточкою лимона.


  • Коктейль «Космополітен» в домашніх умовах


    Інгредієнти:

  • горілка - 50 мл;

  • лікер «Куантро» або «Тріпл сек» - 25 мл;

  • журавлинний сік - 50 мл;

  • лимонний сік - 25 мл


  • Приготування
    Наповнюємо коктейльний келих колотим льодом. Так само охолоджуємо шейкер, в якому будемо збивати коктейль «Космополітен». Шейкер наповнюємо льодом на дві третини.
    Наливаємо на дно шейкера 50 мл охолодженої горілки, 25 мл охолодженого лікеру. Охолоджений сік розмішуємо і додаємо в шейкер, в кількості 50 мл Видавлюємо туди ж 25 мл соку лимона або лайма. Збиваємо коктейль в шейкері.
    Викидаємо лід з коктейльної келиха і переливаємо в нього готовий коктейль із шейкера - його у нас повинна вийти рівно одна порція.
    Прикрашаємо келих часточкою фрукта, який входить до складу коктейлю. В даному випадку це лимон або лайм.
    Як приготувати коктейль «Космополітен» - у кожного бармена існує свій рецепт, і свою думку. Головне, дотримуватися технологію приготування, а бажаний результат можна отримати шляхом підбору пропорцій і різних марок спиртних напоїв і соків:

  • сік вибирайте краще натуральний, без сторонніх домішок, неякісний сік зіпсує коктейль;

  • ніколи не замінюйте лимонний сік сиропами з лимонним смаком;

  • використовуйте тільки високоякісні спиртні напої.


  • Ну і кілька рецептів того, як робити коктейль «Космополітен».
    Голова асоціації барменів Великобританії, Сальваторе Калабрезе, вважає, що коктейль «Космополітен» слід готувати за таким рецептом:
    Інгредієнти:

  • горілка «Абсолют» - 50 мл;

  • нектар журавлинний - 10 мл;

  • сік лимона - 10 мл;

  • лікер «Куантро» - 10 мл


  • Приготування
    Коктейль «Космополітен»
    Повністю повторює приготування класичного варіанту.
    Причому, пити коктейль «Космополітен», приготований за цим рецептом рекомендується досить швидко, так як при нагріванні він смак його значно псується.
    Отже, тепер ви знаєте, як робити коктейль «Космополітен» і уявляєте, як можна змінювати пропорції для того, щоб від солодкого і, практично, безалкогольного, до горчащего і досить міцного. Готуйте коктейль «Космополітен» в своє задоволення.
    Поповнити коктейльне різноманітність на вашій вечірці також допоможуть рецепти "Пинаколади" і "Маргарити" .
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Коктейлі з Куантро
    Коктейлі з Куантро
    Французький лікер Куантро - прекрасна основа для безлічі смачних і вишуканих коктейлів, як класичних, так і сучасних. У нашій статті ми зібрали
    Коктейлі з шампанським
    Коктейлі з шампанським
    Коктейль з шампанським - дуже жіночний напій, який чудово підійде для посиденьок з подругами, або скромною домашній вечірці. Деякі рецепти цих
    Коктейлі з самбукою
    Коктейлі з самбукою
    Без коктейлів, алкогольних або без алкогольних не обходиться не одна вечірка. Але сьогодні ми хочемо поговорити про коктейлі з самбукою. Вони
    Коктейлі з джином
    Коктейлі з джином
    Джин - це міцне спиртне вино, яке має насичений смак ялівцю. Його рідко хто п'є в чистому вигляді. Тому сьогодні ми розповімо вам, як приготувати
    Коктейлі з текілою
    Коктейлі з текілою
    Як ми знаємо, жодна вечірка не обходиться без алкогольних коктейлів. Варіантів їх створення з різними інгредієнтами існує безліч: з горілкою, ромом,
    Літні легкі коктейлі
    Літні легкі коктейлі
    У спеку хочеться чогось прохолодного та легені. У нашій статті ми зібрали кілька найбільш цікавих варіантів створення легких літніх коктейлів. Вони