Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » З чим п'ють мартіні?

З чим п'ють мартіні?

22-09-2016, 20:40
484
З чим п'ють мартіні?
Нюанси споживання мартіні зводяться не тільки до келихах і температурі подачі, але і до закуски, а також до сполученням з іншим алкоголем. Докладно і те з чим п'ють мартіні і як правильно вживати вермути, ми розповімо в цьому матеріалі.
Як правильно пити мартіні і чим закушувати?
Почнемо з загальних правил вживання мартіні, а потім перейдемо до деталей, розбираючи подачу головних різновидів цього напою.
Перед подачею пляшки з мартіні її неодмінно охолоджують до 10-15 градусів. Окремо готують спеціальні конусоподібні келихи на високій ніжці. Келихи можна замінити низькими склянками. Якщо хочете розбавити вермут і додатково охолодити його, то підготуйте лід.
Так як мартіні – неміцний напій, то його не обов'язково подавати з закускою, однак, гарним супроводом для вермутів завжди можуть стати фрукти, сир, білий хліб і оливки. Чому п'ють мартіні з оливкою? Все дуже просто: оливка – це делікатне прикраса і закуска, яка ідеально поєднується з сухими сортами вермутів.
Чистий мартіні або мартіні з льодом і лимоном п'ють невеликими ковтками. Вермути – відмінна основа для багатьох коктейлів, в тому числі й тих, що містять в основі фруктові соки. З яким соком п'ють мартіні? Мартіні ідеально поєднується з цитрусовими соками, соками з тропічних фруктів (ківі, ананас) або соком яблука і вишні. Популярна добавка до мартіні – тонік. Як соки, так і тонік, змішують з вермутом максимум в пропорції 1:1 або ж сік доливають по смаку в меншій кількості.
Як пити мартіні з горілкою?
Одним з найбільш популярних коктейлів з мартіні є коктейль з додаванням горілки, отримав всесвітню славу як улюблений напій Джеймса Бонда .
Інгредієнти:

  • горілка – 75 мл;

  • мартіні – 15 мл


  • Приготування
    Складові перемішуються разом з льодом протягом 7 секунд, а потім обережно переливаються через сито в охолоджений келих. Пара оливок і можна пробувати!
    З чим краще пити мартіні екстра драй?
    Саме мартіні екстра драй краще всього підходить для змішування з горілкою та іншим міцним алкоголем. Допустимі також поєднання горілки, соку і мартіні в рамках одного коктейлю в пропорції 1:2:2. Також, саме сухий мартіні прийнято подавати з оливками.
    Як правильно пити мартіні б'янко?
    Як і сухий мартіні, мартіні б'янко можна подати чистим або з льодом, супроводивши парою оливок. Саме цей сорт вермуту відмінно поєднується з різними фруктовими соками, особливо цитрусовими, тоніком і зеленим чаєм.
    Якщо хочете подати до б'янко закуску, то краще зупинитися на шматочках фруктів.
    Деякі любителі особливо екстремальних поєднань рекомендують покласти в келих мартіні б'янко шматочок цибулі і дати йому просочитися алкоголем 10 секунд, після чого закусити їм напій.
    З чим пити мартіні россо?
    Мартіні россо відрізняється від решти лінійки однойменних вермутів не тільки своїм яскраво-червоним кольором, але і досить різким гіркуватим присмаком. Якщо ви не любите гірко-солодкі поєднання, то влийте до мартіні безалкогольні добавки на зразок цитрусового (апельсинового) або вишневого соку. Цікавий коктейль вийде, якщо розбавити червоний вермут соком граната або зеленим чаєм.
    Якщо вам подобається натуральна гірчинка россо, то достатньо просто попередньо охолодити пляшку або подавати мартіні чистим, з парою кубиків льоду. Звичний лід з води можна замінити льодом з фруктових соків.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Коктейль Джеймса Бонда
    Коктейль Джеймса Бонда
    Найвідоміший коктейль, який детально описаний в бондіані - це «Веспер», про який далі поговоримо і розповімо його класичний спосіб приготування. А
    З яким соком п'ють мартіні?
    З яким соком п'ють мартіні?
    Мартіні - улюблений напій багатьох дівчат, найчастіше його додають в коктейлі або розбавляють соком. І часто виникає питання - з яким соком краще
    Як пити мартіні?
    Як пити мартіні?
    При слові «мартіні» перед очима відразу спливає вишукана жінка в елегантному платті з келихом вермуту в одній руці і оливкою на шпажці в інший. І
    Коктейлі з горілкою
    Коктейлі з горілкою
    Горілка - популярний алкогольний напій, який зазвичай п'ють в чистому вигляді з хорошою закускою. Але якщо ви хочете спробувати щось нове і вишукане,
    Коктейлі з мартіні
    Коктейлі з мартіні
    Для хорошої вечірки крім закусок ще потрібні алкогольні напої. Ми пропонуємо вам зробити коктейлі. Їх різновидів дуже багато як алкогольних, так і
    Коктейлі з джином
    Коктейлі з джином
    Джин - це міцне спиртне вино, яке має насичений смак ялівцю. Його рідко хто п'є в чистому вигляді. Тому сьогодні ми розповімо вам, як приготувати