» » Як приготувати курячі крильця на сковороді?

Як приготувати курячі крильця на сковороді?

Як приготувати курячі крильця на сковороді?
Крильця – одна з найбільш ласих і улюблених частин курячої тушки. В даний час легко знайти в торгових мережах окремо фасоване крильця, з яких можна приготувати непогану порціонну закуску (так сказати, щоб було що погризти). Подібного роду страви чудово підходять для вечірок з друзями, пікніків або посиденьок з пивом.

Смажені на сковороді курячі крильця в соєвому соусі


Інгредієнти:

  • курячі крильця – 1 кг;

  • часник – 5 зубчиків;

  • мелені спеції (червоний пекучий і чорний перець, гвоздика, коріандр і ін);

  • гірчиця готова ;

  • вино біле міцне – 50 мл;

  • жир курячий;

  • масло кунжутне – 2 ст. ложки;

  • соєвий соус ;

  • лимон.


  • Приготування
    Приготуємо маринующий соус: видавимо з лимона сік і змішаємо його з тиском часником, гірчицею, соєвим соусом і спеціями у вільних пропорціях.
    Разрежем кожне куряче крильця з суглобовим сочленениям – окремі невеликі частини краще зажарятся. Крайні фаланги нам, напевно, не потрібні, має сенс пустити їх на приготування бульйону.
    Поміщаємо частини крилець в соус мінімум на 2 години (ще краще – на 4). Безпосередньо перед обсмажуванням треба акуратно і уважно обтерти частини крилець від соусу так, щоб на них не залишалося мікрочастинок часнику, які можуть пригорати перед обсмажуванням. Залишки соусу з'єднаємо з вином і процідимо в окрему миску через дрібне ситечко.

    Як смачно приготувати курячі крильця на сковороді?


    Спочатку будемо обсмажувати частини крилець в сковороді на сильному вогні, потім вже доведемо до повної готовності при мінімальній подачі.
    Курячий жир перетопим в сковороді і додати кунжутне масло – воно створить специфічний смак.
    Обсмажуємо частини крилець рівномірно до освіти красивого золотисто-коричневого відтінку.
    Рясно поливаємо соусом частини крилець, зменшуємо вогонь і далі готуємо під кришкою не менше 20 хвилин.
    Рум'яні смажені крильця виглядають дуже апетитно, подаємо цю чудову закуску зі світлим пивом.
    В альтернативному варіанті після того, як курячі крильця промариновались в соусі, їх можна посмажити на
    Як приготувати курячі крильця на сковороді?
    сковороді в паніровці і в клярі. Для панірування можна використовувати сухарі, а краще – кукурудзяне борошно тонкого помелу.
    Для приготування кляра використовуємо курячі яйця з додаванням крохмалю, процідженого соусу і/або пива в невеликих кількостях. Змішуємо кляр виделкою, сильно не збиваємо.
    Смажимо так: в плошці з кляром утапливаем частина крильця і обвалюємо в кукурудзяній муці, після чого поміщаємо обсмажуватися в жиру на добре розігрітій сковороді. Потім зменшуємо вогонь і доводимо, щоб все добре просмажене.
    Додав: admin | 14-03-2016, 19:54
    Переглядів: 273