Фаршировані яйця «Чашечки»
Останнім часом мені все частіше хочеться, щоб їжа була не тільки смачної, але і по можливості красивою. Навіть звичайну кашу з салатом я укладаю на тарілку по «фен-шую» :)
А недавній рецепт симпатичних « Сніговиків » Юлії Леби наштовхнув мене на ще одну думку: можна ж самі звичайні рецепти перетворити у щось оригинальненькое ;)
Я любитель експериментів, до того ж моя фантазія постійно підкидає идейки. Загалом, сьогодні в результаті у мене вийшли ось такі «чашечки» ;)
Готуються вони просто, і що для мене важливо - не вимагають ніяких екзотичних продуктів. Я б сказала, що це традиційний, знайомий всім салат з сиру і яєць, просто в незвичайному виконанні. Ну що, підемо готувати?
Складність - просто
Час приготування - близько 1 години
Для приготування фаршированих яєць нам знадобляться наступні продукти :
Яйця курячі - 6 штук
Сир твердий - 150 г
Часник - 2 зубчики
Майонез, сіль, перець за смаком
Морква - 1 шт.
Процес приготування
Яйця відварюємо, чистимо і зрізаємо «попки», щоб вийшов такий бочонок.
З одного боку дістаємо акуратненько жовток. Робимо це так, щоб наші майбутні чашечки не порвалися. Я робила це малесенькій кавовій ложкою.
Після того, як дістали жовтки, дрібно ріжемо їх разом з «попками» від яєць.
Потім натираємо сир на дрібній тертці.
Змішуємо сир з порізаними жовтками, майонезом і пропущеним через прес часником. Додаємо сіль і перець за смаком. Все, наш «фарш» готовий.
Тепер приготуємо блюдця і ручки до наших чашечках. Я використовувала для цього моркву, але, думаю, цілком згодиться і свіжий огірочок.
Ріжемо моркву товстенькими кільцями. Це блюдця.
Ручки робимо схожим способом - тільки колечка відрізаємо тонший, а потім частину відрізаємо ось так.
Потім вирізаємо серединку.
Тепер приступаємо до збірки.
Кінчиком ножа робимо 2 маленьких надрізу збоку, чітко за розміром наших «ручок», і вставляємо їх.
Фарш акуратно накладаємо в «чашечки». Підставляємо кругляшки моркви, тобто «блюдечка». А всю нашу галявину з «чашками» можна посипати тертим сиром. Ось і все, можна приступати до «чаювання» :)
Приємного апетиту!
А недавній рецепт симпатичних « Сніговиків » Юлії Леби наштовхнув мене на ще одну думку: можна ж самі звичайні рецепти перетворити у щось оригинальненькое ;)
Я любитель експериментів, до того ж моя фантазія постійно підкидає идейки. Загалом, сьогодні в результаті у мене вийшли ось такі «чашечки» ;)
Готуються вони просто, і що для мене важливо - не вимагають ніяких екзотичних продуктів. Я б сказала, що це традиційний, знайомий всім салат з сиру і яєць, просто в незвичайному виконанні. Ну що, підемо готувати?
Складність - просто
Час приготування - близько 1 години
Для приготування фаршированих яєць нам знадобляться наступні продукти :
Яйця курячі - 6 штук
Сир твердий - 150 г
Часник - 2 зубчики
Майонез, сіль, перець за смаком
Морква - 1 шт.
Процес приготування
Яйця відварюємо, чистимо і зрізаємо «попки», щоб вийшов такий бочонок.
З одного боку дістаємо акуратненько жовток. Робимо це так, щоб наші майбутні чашечки не порвалися. Я робила це малесенькій кавовій ложкою.
Після того, як дістали жовтки, дрібно ріжемо їх разом з «попками» від яєць.
Потім натираємо сир на дрібній тертці.
Змішуємо сир з порізаними жовтками, майонезом і пропущеним через прес часником. Додаємо сіль і перець за смаком. Все, наш «фарш» готовий.
Тепер приготуємо блюдця і ручки до наших чашечках. Я використовувала для цього моркву, але, думаю, цілком згодиться і свіжий огірочок.
Ріжемо моркву товстенькими кільцями. Це блюдця.
Ручки робимо схожим способом - тільки колечка відрізаємо тонший, а потім частину відрізаємо ось так.
Потім вирізаємо серединку.
Тепер приступаємо до збірки.
Кінчиком ножа робимо 2 маленьких надрізу збоку, чітко за розміром наших «ручок», і вставляємо їх.
Фарш акуратно накладаємо в «чашечки». Підставляємо кругляшки моркви, тобто «блюдечка». А всю нашу галявину з «чашками» можна посипати тертим сиром. Ось і все, можна приступати до «чаювання» :)
Приємного апетиту!
Рекомендуємо добрі рецепти

Салат з скумбрії
Скумбрія - досить популярна і доступна риба, яка регулярно з'являється на наших столах у свіжому, консервованому або запеченому вигляді. І сьогодні

Кальмаровий салат
Салати з морепродуктів завжди користуються великою популярністю, завдяки вишуканому смаку і своєї ситності. Чудово виходять такі салати з кальмарами.

Закуска з яєць
Закуски з яєць можна досить часто бачити на наших святкових столах. Це один з найпопулярніших видів їжі на фуршеті. Варіацій приготування цієї

Пиріг з яйцем і шпинатом «Мімоза»
Закусочний пиріг «Мімоза» Цей пиріг із серії закусочних. Його можна їсти з першими і другими стравами замість хліба, а також з чаєм, кавою, соком.