» » Лимонний кекс класичний в духовці, в хлібопічці і в мультиварці - рецепти з цедрою, соком і просоченням

Лимонний кекс класичний в духовці, в хлібопічці і в мультиварці - рецепти з цедрою, соком і просоченням

Лимонний кекс класичний в духовці, в хлібопічці і в мультиварці - рецепти з цедрою, соком і просоченням
Смачний і освіжаючий лимонний кекс скрасить нудне домашнє чаювання, а красиво оформлена випічка успішно доповнить урочисте меню. Готувати яскраве і чудово ароматне ласощі можна різними способами, результатом завжди буде пишний пиріг з рум'яною поверхнею і жовтим повітряним м'якушкою.

Як приготувати лимонний кекс?


Повітряний лимонний кекс можна готувати по кожному перевіреному рецептом, до складу тесту ввести цедру, сік цитрусових і отримати в результаті відмінне смачне частування. Основу випічки успішно доповнюють цукатами, ізюмом, горіхами, прикрашають глазур'ю і просочують сиропом.

  • Рецепт лимонного кексу в духовці можна адаптувати під можливості інший кухонної техніки: мультиварки, хлібопічки. Для другої не потрібно нічого вигадувати, адже прилад оснащений режимом «Кекс» або «Солодкий хліб». В мультиварці готують на «Випікання», в режимі «Суп» або «Мультиповар».

  • Смачний лимонний кекс випікають у вигляді одного пирога або ділять тісто по формочках. В останній час випікання скорочується до 20 хвилин.

  • Традиційне тісто не сприймає доповнення кисломолочних продуктів і замішується на маслі і лимонному соці. У сучасних версіях випічку готують на кефірі, сметані, йогурті і кисляку.


  • Лимонний кекс - класичний рецепт

    Лимонний кекс класичний в духовці, в хлібопічці і в мультиварці - рецепти з цедрою, соком і просоченням

    Класичний лимонний кекс готується з невеликого набору інгредієнтів і в готовому вигляді просочується цитрусової глазур'ю, яку роблять із соку цукрової пудри, розтирають до гладкої і білої маси. Пиріг вийде пишним і одночасно щільним, мелкопористым, довго збереже свіжість, навіть на наступний день він залишиться м'яким.
    Інгредієнти:

  • цукор – 1 ст.;

  • яйця – 3 шт.;

  • борошно – 200 г;

  • ванілін і розпушувач;

  • м'яке масло – 150 г;

  • лимонний сік – 50 мл;

  • цедра – 1 ст. л.;

  • лимонно-цукрова глазур – 100 р.


  • Приготування

  • Розтерти масло з цукром.

  • Влити сік, додати цедру, ваніль і розпушувач.

  • Збивати міксером, додаючи по одному яйця.

  • Ввести борошно, замішуючи рідкувате, гладке тісто.

  • Вилити у форму, випікати лимонний кекс 30 хвилин при 180 градусах.

  • Ще гарячий пиріг полити цукрово-лимонною глазур'ю.


  • Лимонний кекс на кефірі


    Лимонний кекс класичний в духовці, в хлібопічці і в мультиварці - рецепти з цедрою, соком і просоченням

    Готується цей кекс з лимонною цедрою, сік в тісто можна не додавати, кефіру вистачить як «підйомної сили». М'якуш у пирога вийде пористим, повітряним та свіжості дрібно тертої шкірки вистачить, щоб корж наситився цитрусовим смаком і ароматом. Важливо при подрібненні цедри не зачепити білу частину шкірки, щоб смак кексу не гірчив.
    Інгредієнти:

  • кефір – 200 мл;

  • цукор – 150 г;

  • яйце – 1 шт.;

  • рослинна олія – 50 мл;

  • м'яке вершкове масло – 50 г;

  • лимонна цедра – 1 ст. л.;

  • ванільний цукор – 1 ч. л.;

  • розпушувач;

  • борошно – 250 р.


  • Приготування

  • Збити яйце з цукром. Ввести ванілін, розпушувач і цедру.

  • Влити рослинне масло і розтоплене вершкове.

  • Додати кефір. Всипаючи борошно замісити гладке, рідкувате тісто.

  • Перелити у форму, випікати 40 хвилин при 190 градусах.


  • Сирно-лимонний кекс

    Лимонний кекс класичний в духовці, в хлібопічці і в мультиварці - рецепти з цедрою, соком і просоченням

    Дуже м'який, пишний лимонний кекс з сиром ще в процесі випікання підкорить ласунів відмінним насиченим ароматом. Якщо піч пиріг круглої форми діаметром 25 см час приготування триватиме 40 хвилин, застосовуючи ємність меншого розміру, тривалість збільшується на 10 хвилин. Якщо використовувати маленькі форми для мафінів – печуть десерт не більше 25 хвилин.
    Інгредієнти:

  • цукор – 130 г;

  • яйця – 3 шт.;

  • сир – 200 г;

  • вершкове масло – 50 г;

  • лимонна цедра – 2 ст. л.;

  • розпушувач;

  • борошно – 200 р.


  • Приготування

  • Розтерти масло з цукром, ввести сир і яйця, вмішуючи по одному.

  • Кинути розпушувач і цедру.

  • Ввести муку, замісити рідкувате тісто.

  • Випікати лимонний сирний кекс 40 хвилин при 180 градусах.


  • Лимонний кекс з просоченням

    Лимонний кекс класичний в духовці, в хлібопічці і в мультиварці - рецепти з цедрою, соком і просоченням

    Цей вологий лимонний кекс готується за класичним американським рецептом, просоченням послужить цитрусовий сироп, який наносять поверх гарячого пирога і дають настоятися протягом кількох годин. Якщо випічка не призначена для дітей у сироп додають ароматний алкоголь: ром, джин або фруктовий лікер. Не варто зменшувати кількість підсолоджувача в рецепті, випічка не буде нудною, навпаки смак буде дуже збалансованим.
    Інгредієнти:

  • цукрова пудра – 200 г + 4 ст. л. сироп;

  • яйця – 4 шт.;

  • несолодкий йогурт – 150 мл;

  • рослинна олія – 150 мл;

  • лимонна цедра – 1 ст. л.;

  • розпушувач;

  • борошно – 200 г;

  • лимонний сік – 50 мл + 2 ст. л. сироп;

  • ром – 3 ст. л.


  • Приготування

  • Збити яйця з пудрою, додати йогурт.

  • Ввести цедру, сік, масло.

  • Додати розпушувач і борошно.

  • Випікати 40-50 хвилин при 180 градусах.

  • Змішати цукрову пудру з лимонним соком і ромом.

  • Готовий гарячий лимонний кекс просочити сиропом, залишити охолоджуватися на 2-4 години.


  • Лимонний кекс на сметані

    Лимонний кекс класичний в духовці, в хлібопічці і в мультиварці - рецепти з цедрою, соком і просоченням

    Доповнювати склад цитрусової випічки можна нескінченно, згодяться будь-які горіхи, цукати, сухофрукти і мак. Лимонний кекс з родзинками вийде дуже солодким, а сметанне тісто випікається трохи швидше і пиріг виходить більш м'яким, дуже пишним і мелкопористым. При бажанні поверхню прикрашають глазур'ю, просочують сиропом або посипають пудрою.


    Інгредієнти:

  • цукор – 100 г;

  • борошно – 200 г;

  • яйця – 2 шт.;

  • м'яке масло – 100 г;

  • сметана – 4 ст. л.;

  • розпушувач, ванілін;

  • лимонна цедра – 2 ст. л.;

  • родзинки – 2 жмені.


  • Приготування

  • Розтерти цукор з маслом, ввести яйця, потім сметану.

  • Кинути розпушувач, ваніль і цедру.

  • Ввести борошно, замісити гладке тісто, додати родзинки, перемішати.

  • Випікати 30 хвилин при 190 градусах.


  • Лимонний кекс зі згущеним молоком

    Лимонний кекс класичний в духовці, в хлібопічці і в мультиварці - рецепти з цедрою, соком і просоченням

    Смачний, пишний і шалено виходить ароматний лимонний кекс у духовці . У рецепті вказано цукор, але його впевнено можна прибрати, щоб випічка вийшла менш солодкими. Цитрусовий сік чудово збалансує нудотність згущеного молока і частування вийде з ідеальним присмаком. Груші зроблять випічку дуже соковитою, а мигдаль додасть незвичайного аромату.
    Інгредієнти:

  • борошно – 100 г;

  • крохмаль – 50 г;

  • згущене молоко – 100 мл;

  • масло – 150 г;

  • цукор – 70 г;

  • груші – 2 шт.;

  • мигдаль – 100 г;

  • розпушувач;

  • лимонна цедра – 1 ст. л.;

  • лимонний сік – 3 ст. л.;

  • яйця – 2 шт.


  • Приготування

  • Подрібнити в дрібну крихту мигдаль.

  • Збити яйця з цукром і маслом.

  • Ввести згущене молоко, розпушувач, мигдаль, муку і крохмаль.

  • Ввести сік і цедру, ретельно перемішати.

  • Вилити тісто у форму.

  • Груші очистити, розрізати навпіл, видалити серцевину, порізати половини на пластини і вставити в тісто.

  • Випікати лимонний грушевий кекс 35 хвилин при 180 градусах.


  • Лимонно-банановий кекс

    Лимонний кекс класичний в духовці, в хлібопічці і в мультиварці - рецепти з цедрою, соком і просоченням

    Найпростіший лимонний кекс готується дуже швидко, всі інгредієнти змішуються в певному порядку і випікається ласощі всього півгодини. Банани краще вибрати не дуже стиглі, їх ріжуть кубиками і потім готової випічки відчуваються фруктові шматочки, вони надають м'якушці соковитості і структурності.
    Інгредієнти:

  • банан – 1 шт.;

  • лимонна цедра – 2 ст. л.;

  • лимонний сік – 50 мл;

  • масло – 100 г;

  • цукор – 150 г;

  • розпушувач, ванілін;

  • борошно – 1 ст.;

  • яйця – 2 шт.


  • Приготування

  • З'єднати масло і цукор, ввести яйця.

  • Додати розпушувач, цедру і сік.

  • Всипати борошно, замісити рідкувате тісто.

  • Додати порізану кубиком банан, перемішати.

  • Випікати кекс 40 хвилин при 180 градусах.


  • Пісний лимонний кекс

    Лимонний кекс класичний в духовці, в хлібопічці і в мультиварці - рецепти з цедрою, соком і просоченням

    Лимонно-морквяний кекс , приготований з урахуванням пісних рекомендацій, вийде не дуже пишним, але дуже солодким, м'яким і в міру соковитим. В рецепті відсутня здоба, це прискорює процес випікання і ласощі буде готове вже через 20 хвилин. Частування порадує всіх, хто дотримується вегетаріанського харчування і тих, хто рахує калорії.
    Інгредієнти:

  • лимонний сік – 50 мл;

  • лимонна цедра – 2 ст. л.;

  • морква терта – 1 ст.;

  • банани – 2 шт.;

  • мед – 100 мл;

  • цільнозернові борошно – 1 ст.;

  • олія – 150 мл;

  • розпушувач.


  • Приготування

  • Розім'яти банан з медом, додати моркву, олію, лимонну цедру і сік.

  • Додати розпушувач і борошно. Замісити не густе тісто.

  • Перелити у форму, випікати 40 хвилин при 180 градусах.


  • Лимонний кекс в хлібопічці - рецепт

    Лимонний кекс класичний в духовці, в хлібопічці і в мультиварці - рецепти з цедрою, соком і просоченням

    На відміну від хліба, лимонний кекс в хлібопічці готується в два етапи: окремо замішується тісто, потім переливається в чашу приладу і печеться, важливо зняти лопаті, щоб уникнути непотрібного в даному рецепті перемішування компонентів. Готується пиріг в режимі «Кекс» або «Солодкий хліб», вибирається автоматично, але не довше 60 хвилин.
    Інгредієнти:

  • вершкове масло – 150 г;

  • цукор – 150 г;

  • яйця – 4 шт.;

  • цедра – 2 ст. л.;

  • сік – 100 мл;

  • борошно – 200 г;

  • розпушувач;

  • мак – 1 ст. л.


  • Приготування

  • М'яке масло розтерти з цукром.

  • Додати яйця, цедру і сік.

  • Всипати мак, розпушувач, додати борошно.

  • Чашу застелити пергаментом, вилити тісто, випікати в режимі «Кекс» 60 хвилин.


  • Лимонний кекс в мультиварці

    Лимонний кекс класичний в духовці, в хлібопічці і в мультиварці - рецепти з цедрою, соком і просоченням

    Пишний лимонний кекс вийде і в мультиварці, якщо слідувати простим рекомендаціям. Важливо зняти клапан для вільної конвекції, а сам пиріг випікати в 2 етапи: за 10 хвилин до сигналу перевернути, щоб утворилася рум'яна кірочка. Дістають корж за допомогою ємності для приготування страв на пару.
    Інгредієнти:

  • лимонний сік – 100 мл;

  • лимонна цедра – 2 ст. л.;

  • масло м'яке – 100 г;

  • цукор – 150 г;

  • яйця – 2 шт.;

  • йогурт – 3 ст. л.;

  • борошно – 200 г;

  • розпушувач.


  • Приготування

  • Збити яйця з цукром, додати масло.

  • Додати цедру, сік, розпушувач, потім йогурт.

  • Всипаючи борошно, замісити рідкувате тісто.

  • Вилити в чашу, на «Випікання» готувати 1 годину.
  • Додав: admin | 16-04-2018, 18:27
    Переглядів: 185