Сало в цибулинні в домашніх умовах
Всі шанувальники сала в один голос скажуть вам, що краще правильно підкопченого шматка нічого не придумаєш. На жаль, копчення – далеко не самий здоровий спосіб приготування сала, а тому ще здавна поширюється невелика хитрість: шматок сала обварюють разом з цибулинням. В результаті сало набуває апетитний колір, аромат і смак, а також виграє в плані корисності для організму. Для тих же, хто хоче використовувати технологію приготування сала в цибулинні в домашніх умовах як повноцінну альтернативу копченню, рекомендуємо додати в розчин трохи рідкого диму .
Для даного рецепту ви можете брати як звичайний шматок не надто м'ясного сала, так і зрізи начебто грудинки, з прошарком м'яса. В останньому випадку п'ятихвилинного проварювання може бути недостатньо для повного приготування м'яса, а тому збільшуйте час проварювання в залежності від кількості м'яса і товщини прошарку.
Інгредієнти:
сало - 12 кг;
часник - 5 зубків;
сіль - 1/2 ст.;
цибулиння - 1 жменя;
листя лавра - 3 шт.
Приготування
Починаємо приготування з цибульного відвару, для якого необхідно помістити цибульну лушпиння в каструлю з літром води, додати сіль з лавром і поставити на вогонь. Як тільки розчин дійде до кипіння, покладіть в нього шматок сала і проваріть близько 10 хвилин. Готовий шматок залиште охолонути при кімнатній температурі, а потім додайте посуд в холодильнику. Коли цибульний відвар повністю охолоне, переставте ємність з салом в холодильник і залиште на всю ніч. Готове варене зі спеціями сало в цибулинні вийміть з посуду і обсушіть, після чого натріть шматок пюрированными часниковими зубками, оберніть фольгою і дайте полежати в морозильній камері декілька годин.
Якщо ви не проти легкого цибульного аромату, то разом з лушпинням в каструлю можна відправити і цілу цибулину. Разом з нею і додайте рідкий дим, який допоможе зробити аромат більш виразним.
Інгредієнти:
сало - 11 кг;
сіль - 3 ст. ложки;
вода - 18 л;
жменю лушпиння цибулі;
рідкий дим - 25 мл;
лист лавра - 2 шт.;
часник - 3-4 зубки;
мелена паприка - 1 ч. ложка;
ціла цибулина (невелика) - 1 шт.
Приготування
Поставте на вогонь каструлю з сіллю, цибулевої лушпинням і лавром. Коли відвар дійде до кипіння, покладіть в нього грудинку і залиште варитися близько години. По закінченні часу капніть трохи рідкого диму, додайте мелену паприку і цілу цибулину невеликого розміру. Скільки варити сало в цибулинні вирішуйте на ваш смак: якщо ви любите не надто м'яке сало, то дайте шматку проваритися на вогні ще з півгодини, а якщо віддаєте перевагу сало м'якше, то залиште його на плиті на одну годину. По закінченні часу ще рано знімати пробу, адже тепер шматку необхідно повністю охолонути в розсолі. Після цього сало обсушують, обертають плівкою або фольгою, і розміщують в морозильній камері приблизно на годину. Ось тепер можна знімати пробу, неодмінно виклавши тонкий скибочку сала на шматочок чорного хліба і супроводивши його порцією гірчиці.
При бажанні сало можна зварити в мультиварці в цибулинні, для цього поставте режим «Варка» на півтора-дві години, в залежності від бажаного результату.
Інгредієнти:
сало - 27 кг;
цибулиння - 1 ст.;
сіль - 5 ст. ложок.
Приготування
Залийте сало водою, щоб покрити, вилийте цю воду в іншу каструлю і проваріть з цибулевої лушпинням близько 5 хвилин після закипання. Відвар процідіть, додайте сіль і викладіть сало. Дайте сала проваритися 40-45 хвилин, охолодіть прямо у відварі, а потім обсушіть і залиште в морозилці мінімум на годину.
Сало солоне в цибулинні – рецепт
Для даного рецепту ви можете брати як звичайний шматок не надто м'ясного сала, так і зрізи начебто грудинки, з прошарком м'яса. В останньому випадку п'ятихвилинного проварювання може бути недостатньо для повного приготування м'яса, а тому збільшуйте час проварювання в залежності від кількості м'яса і товщини прошарку.
Інгредієнти:
Приготування
Починаємо приготування з цибульного відвару, для якого необхідно помістити цибульну лушпиння в каструлю з літром води, додати сіль з лавром і поставити на вогонь. Як тільки розчин дійде до кипіння, покладіть в нього шматок сала і проваріть близько 10 хвилин. Готовий шматок залиште охолонути при кімнатній температурі, а потім додайте посуд в холодильнику. Коли цибульний відвар повністю охолоне, переставте ємність з салом в холодильник і залиште на всю ніч. Готове варене зі спеціями сало в цибулинні вийміть з посуду і обсушіть, після чого натріть шматок пюрированными часниковими зубками, оберніть фольгою і дайте полежати в морозильній камері декілька годин.
Як посолити сало в цибулинні - рецепт
Якщо ви не проти легкого цибульного аромату, то разом з лушпинням в каструлю можна відправити і цілу цибулину. Разом з нею і додайте рідкий дим, який допоможе зробити аромат більш виразним.
Інгредієнти:
Приготування
Поставте на вогонь каструлю з сіллю, цибулевої лушпинням і лавром. Коли відвар дійде до кипіння, покладіть в нього грудинку і залиште варитися близько години. По закінченні часу капніть трохи рідкого диму, додайте мелену паприку і цілу цибулину невеликого розміру. Скільки варити сало в цибулинні вирішуйте на ваш смак: якщо ви любите не надто м'яке сало, то дайте шматку проваритися на вогні ще з півгодини, а якщо віддаєте перевагу сало м'якше, то залиште його на плиті на одну годину. По закінченні часу ще рано знімати пробу, адже тепер шматку необхідно повністю охолонути в розсолі. Після цього сало обсушують, обертають плівкою або фольгою, і розміщують в морозильній камері приблизно на годину. Ось тепер можна знімати пробу, неодмінно виклавши тонкий скибочку сала на шматочок чорного хліба і супроводивши його порцією гірчиці.
При бажанні сало можна зварити в мультиварці в цибулинні, для цього поставте режим «Варка» на півтора-дві години, в залежності від бажаного результату.
Соління сала в цибулинні гарячим способом
Інгредієнти:
Приготування
Залийте сало водою, щоб покрити, вилийте цю воду в іншу каструлю і проваріть з цибулевої лушпинням близько 5 хвилин після закипання. Відвар процідіть, додайте сіль і викладіть сало. Дайте сала проваритися 40-45 хвилин, охолодіть прямо у відварі, а потім обсушіть і залиште в морозилці мінімум на годину.
Рекомендуємо добрі рецепти
Засолювання сала в домашніх умовах
Вважається, що засолювання сала - це складний процес, який не кожній жінці під силу. Однак, вивчивши докладні рецепти, наведені далі у вас вийде
Грудинка в цибулинні
Сьогодні ми розповімо вам, як зробити смачну грудинку в цибулинні. Принадність рецепту в тому, що грудинка набуває вигляду копченого м'яса і виходить
Сало в цибулинні – рецепти
Виявляється, в цибулинні можна фарбувати не тільки яйця до Великодня, але і сало. Лушпиння прийде салу коричневе забарвлення, яка створює враження
Мариноване сало
Якщо ви любите сало в різних його варіантах приготування, то наш рецепт однозначно заслуговує вашої уваги. Мариноване сало - чудова закуска, яка не
Варене сало в цибулинні
Складно уявити українську кухню без сала. І, звичайно ж, сало можна приготувати різними способами - солити, коптити, маринувати. Ми ж розповімо вам,
Варене сало - рецепт
Якщо ви без розуму від сала, то вам знадобляться рецепт приготування вареного сала. Ця закуска може здивувати всіх і кожного, якщо приготувати її