Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Сало в цибулинні в домашніх умовах

Сало в цибулинні в домашніх умовах

30-01-2016, 13:37
936
Сало в цибулинні в домашніх умовах
Всі шанувальники сала в один голос скажуть вам, що краще правильно підкопченого шматка нічого не придумаєш. На жаль, копчення – далеко не самий здоровий спосіб приготування сала, а тому ще здавна поширюється невелика хитрість: шматок сала обварюють разом з цибулинням. В результаті сало набуває апетитний колір, аромат і смак, а також виграє в плані корисності для організму. Для тих же, хто хоче використовувати технологію приготування сала в цибулинні в домашніх умовах як повноцінну альтернативу копченню, рекомендуємо додати в розчин трохи рідкого диму .

Сало солоне в цибулинні – рецепт


Для даного рецепту ви можете брати як звичайний шматок не надто м'ясного сала, так і зрізи начебто грудинки, з прошарком м'яса. В останньому випадку п'ятихвилинного проварювання може бути недостатньо для повного приготування м'яса, а тому збільшуйте час проварювання в залежності від кількості м'яса і товщини прошарку.
Інгредієнти:

  • сало - 12 кг;

  • часник - 5 зубків;

  • сіль - 1/2 ст.;

  • цибулиння - 1 жменя;

  • листя лавра - 3 шт.


  • Приготування
    Починаємо приготування з цибульного відвару, для якого необхідно помістити цибульну лушпиння в каструлю з літром води, додати сіль з лавром і поставити на вогонь. Як тільки розчин дійде до кипіння, покладіть в нього шматок сала і проваріть близько 10 хвилин. Готовий шматок залиште охолонути при кімнатній температурі, а потім додайте посуд в холодильнику. Коли цибульний відвар повністю охолоне, переставте ємність з салом в холодильник і залиште на всю ніч. Готове варене зі спеціями сало в цибулинні вийміть з посуду і обсушіть, після чого натріть шматок пюрированными часниковими зубками, оберніть фольгою і дайте полежати в морозильній камері декілька годин.

    Як посолити сало в цибулинні - рецепт


    Якщо ви не проти легкого цибульного аромату, то разом з лушпинням в каструлю можна відправити і цілу цибулину. Разом з нею і додайте рідкий дим, який допоможе зробити аромат більш виразним.
    Інгредієнти:

  • сало - 11 кг;

  • сіль - 3 ст. ложки;

  • вода - 18 л;

  • жменю лушпиння цибулі;

  • рідкий дим - 25 мл;

  • лист лавра - 2 шт.;

  • часник - 3-4 зубки;

  • мелена паприка - 1 ч. ложка;

  • ціла цибулина (невелика) - 1 шт.


  • Приготування
    Поставте на вогонь каструлю з сіллю, цибулевої лушпинням і лавром. Коли відвар дійде до кипіння, покладіть в нього грудинку і залиште варитися близько години. По закінченні часу капніть трохи рідкого диму, додайте мелену паприку і цілу цибулину невеликого розміру. Скільки варити сало в цибулинні вирішуйте на ваш смак: якщо ви любите не надто м'яке сало, то дайте шматку проваритися на вогні ще з півгодини, а якщо віддаєте перевагу сало м'якше, то залиште його на плиті на одну годину. По закінченні часу ще рано знімати пробу, адже тепер шматку необхідно повністю охолонути в розсолі. Після цього сало обсушують, обертають плівкою або фольгою, і розміщують в морозильній камері приблизно на годину. Ось тепер можна знімати пробу, неодмінно виклавши тонкий скибочку сала на шматочок чорного хліба і супроводивши його порцією гірчиці.
    При бажанні сало можна зварити в мультиварці в цибулинні, для цього поставте режим «Варка» на півтора-дві години, в залежності від бажаного результату.

    Соління сала в цибулинні гарячим способом


    Інгредієнти:
    Сало в цибулинні в домашніх умовах


  • сало - 27 кг;

  • цибулиння - 1 ст.;

  • сіль - 5 ст. ложок.


  • Приготування
    Залийте сало водою, щоб покрити, вилийте цю воду в іншу каструлю і проваріть з цибулевої лушпинням близько 5 хвилин після закипання. Відвар процідіть, додайте сіль і викладіть сало. Дайте сала проваритися 40-45 хвилин, охолодіть прямо у відварі, а потім обсушіть і залиште в морозилці мінімум на годину.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Засолювання сала в домашніх умовах
    Засолювання сала в домашніх умовах
    Вважається, що засолювання сала - це складний процес, який не кожній жінці під силу. Однак, вивчивши докладні рецепти, наведені далі у вас вийде
    Грудинка в цибулинні
    Грудинка в цибулинні
    Сьогодні ми розповімо вам, як зробити смачну грудинку в цибулинні. Принадність рецепту в тому, що грудинка набуває вигляду копченого м'яса і виходить
    Сало в цибулинні – рецепти
    Сало в цибулинні – рецепти
    Виявляється, в цибулинні можна фарбувати не тільки яйця до Великодня, але і сало. Лушпиння прийде салу коричневе забарвлення, яка створює враження
    Мариноване сало
    Мариноване сало
    Якщо ви любите сало в різних його варіантах приготування, то наш рецепт однозначно заслуговує вашої уваги. Мариноване сало - чудова закуска, яка не
    Варене сало в цибулинні
    Варене сало в цибулинні
    Складно уявити українську кухню без сала. І, звичайно ж, сало можна приготувати різними способами - солити, коптити, маринувати. Ми ж розповімо вам,
    Варене сало - рецепт
    Варене сало - рецепт
    Якщо ви без розуму від сала, то вам знадобляться рецепт приготування вареного сала. Ця закуска може здивувати всіх і кожного, якщо приготувати її