Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Сало в розсолі у банку - рецепт

Сало в розсолі у банку - рецепт

30-01-2016, 13:37
568
Сало в розсолі у банку - рецепт
Ніщо не може зрівнятися з смачним поєднанням свіжоприготованого борщу з скибочкою добре посоленого сала. До того ж, сало - досить корисний продукт, що містить набір життєво необхідних людині жирних кислот. Тепер залишається тільки вибрати гарний, привабливий вашому оку шматок сала і влаштувати йому соління, по одному з кращих рецептів. І як завжди ми для вас вже все підготували і пропонуємо рецепти смачного сала в розсолі, у яких докладно описано, як посолити його у звичайній скляній банці.

Рецепт засолу сала в розсолі, у банку


Інгредієнти:

  • свиняче сало – 15 кг;

  • вода – 15 л;

  • сіль крупного помелу – 7 ст. ложок;

  • перець (запашний, чорний, білий) – по 5 шт. кожного;

  • кріп – 2 парасольки;

  • часник – 5 зубків;

  • лавровий лист – 4 шт.


  • Приготування
    Півтора літра чистої води наливаємо в підходящу каструлю і ставимо відразу на плиту. Поки гріється вода ми розчиняємо в ній великого помелу сіль, додаємо три види перцю, поламаний навпіл аркуш лавра, вставляємо парасольки кропу і чекаємо закипання. У киплячому вигляді тримаємо розсіл пару хвилин, потім відставляємо з плити і виносимо його в прохолодне місце для більш швидкого остигання.
    Сало нарізаємо на невеликі квадратики, а потім щільно укладаємо його в банку об'ємом півтора літри, чергуючи при укладанні з часником, нарізаним на 4-5 частин. З остиглого розсолу виймаємо парасольки кропу і заливаємо їм сало в банку під самий край шийки. Просто накриваємо банку металевою кришкою і виносимо її більш прохолодне місце на 6 днів. Після чого можна із задоволенням насолоджуватися смаком цього ніжного, пряного сала.

    Рецепт смачного сала в розсолі, у банку


    Інгредієнти:

  • сало з прошарком) – 12 кг;

  • вода – 1 літр;

  • сухі насіння кропу – 1 ст. ложка;

  • насіння кмину – 1 щіпка;

  • кухонна сіль – 5 ст. ложок;

  • цукровий пісок – 1 ст. ложка;

  • часник – 3-4 зубки.


  • Приготування
    Сало нарізати шматками по формі невеликих прямокутників. Очищений зубочки часнику довільно розрізаємо на 3-5 часточок і зроблені надрізи шматочків сала встромляємо по 1-2 часточки. Щільно укладаємо прямокутники в чисту літрову банку до самого верху.
    У каструлю насипати кухонну кухонну сіль, сухе насіння кропу, кмину, додаємо цукровий пісок і заливаємо вміст водою. Розмішуємо все ложкою до розчинення солі і відправляємо грітися на плиту. В стадії кипіння розсіл тримаємо на плиті протягом 2-3 хвилин. Потім відставляємо і чекаємо повного його охолодження. Після чого виливаємо в баночку утрамбований салом. Накривши кришкою тримаємо цю банку в кімнаті 24 години, а потім на такий же час виставляємо в холодильник.

    Рецепт сала в гарячому розсолі, у банку


    Інгредієнти:

  • сало – 25 кг;

  • велика сіль – 150 г;

  • перець чорний горошком – 15-17 шт.;

  • перець духмяний горошком – 7-8 шт.;

  • суха гірчиця – 1 ст. ложка;

  • червоний мелений перець – 15 ч. ложки;

  • часник – 7-8 зубков;

  • гвоздика – 5-6 бутонів;

  • вода – 2 літри.


  • Приготування
    Цей рецепт користується попитом найбільше за рахунок того що сало заливається не охолодженим, а гарячим розсолом. Сало виходить більш м'яким, так і просолюється воно швидше.
    Сало нарізаємо зручним для вас розміром і формою, а потім притрушиваем його шматки червоним меленим перцем. Очищений часник тонко шаткуємо у вигляді пелюсток. Для нашого кількості основного продукту беремо
    Сало в розсолі у банку - рецепт
    банку на три літри і рівненько, шкіркою вгору укладаємо сало, періодично присипаючи його подрібненим часником.
    В порожню каструлю складаємо всі прянощі (крім гірчиці), велику сіль і затоку чистою питною водою ставимо на включену конфорку плити. Після закипання розсолу розмішуємо в ньому суху гірчицю і виливаємо його гарячим з усіма прянощами в бутель з нашим салом. Накриваємо капроновою кришкою і забуваємо про нього на пару діб, а після можна сміливо приступати до його дегустації.
    Зберігання засоленого сала в розсолі по кожному з цих рецептів, краще здійснювати не в банку, а загорнутим, в харчову фольгу, в морозилці.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як солити сало в розсолі?
    Як солити сало в розсолі?
    Для пристрасних любителів сала - ніжного, з м'ясним прошарком, тоненько нарізаного, в компанії з чорним грубим ароматним хлібом далі описаний рецепт,
    Як смачно посолити сало в домашніх умовах?
    Як смачно посолити сало в домашніх умовах?
    Звичайно можна купити готове солоне сало на ринку, проте ви напевно не будете впевнені в якості продукту. Тому розповімо, як засолити його
    Засолювання сала в розсолі з часником
    Засолювання сала в розсолі з часником
    Улюблену багатьма закуску - солоне сало, можна без клопоту зробити самостійно. Пропонуємо трохи урізноманітнити звичний процес засолювання і
    Як смачно засолити сало?
    Як смачно засолити сало?
    З безлічі існуючих способів засолювання сала ми відібрали лише найпростіші і, звичайно оригінальні рецепти. Продукт приготований за нашими
    Сало в розсолі - дуже смачний рецепт
    Сало в розсолі - дуже смачний рецепт
    Одним з найбільш вдалих і особливо простих методів засолювання сала - це приготування його в спеціальному розсолі. Далі докладно розповімо, як вдало
    Як правильно солити сало?
    Як правильно солити сало?
    Якщо відкинути стереотипи і взяти до уваги, що солоне сало, можна знайти не тільки на столах українських жителів, багатьом може стати цікаво, як саме