Ніщо не може зрівнятися з смачним поєднанням свіжоприготованого борщу з скибочкою добре посоленого сала. До того ж, сало - досить корисний продукт, що містить набір життєво необхідних людині жирних кислот. Тепер залишається тільки вибрати гарний, привабливий вашому оку шматок сала і влаштувати йому соління, по одному з кращих рецептів. І як завжди ми для вас вже все підготували і пропонуємо рецепти смачного сала в розсолі, у яких докладно описано, як посолити його у звичайній скляній банці.
Рецепт засолу сала в розсолі, у банку
Інгредієнти: свиняче сало – 15 кг; вода – 15 л; сіль крупного помелу – 7 ст. ложок; перець (запашний, чорний, білий) – по 5 шт. кожного; кріп – 2 парасольки; часник – 5 зубків; лавровий лист – 4 шт. Приготування Півтора літра чистої води наливаємо в підходящу каструлю і ставимо відразу на плиту. Поки гріється вода ми розчиняємо в ній великого помелу сіль, додаємо три види перцю, поламаний навпіл аркуш лавра, вставляємо парасольки кропу і чекаємо закипання. У киплячому вигляді тримаємо розсіл пару хвилин, потім відставляємо з плити і виносимо його в прохолодне місце для більш швидкого остигання.
Сало нарізаємо на невеликі квадратики, а потім щільно укладаємо його в банку об'ємом півтора літри, чергуючи при укладанні з часником, нарізаним на 4-5 частин. З остиглого розсолу виймаємо парасольки кропу і заливаємо їм сало в банку під самий край шийки. Просто накриваємо банку металевою кришкою і виносимо її більш прохолодне місце на 6 днів. Після чого можна із задоволенням насолоджуватися смаком цього ніжного, пряного сала.
Рецепт смачного сала в розсолі, у банку
Інгредієнти: сало з прошарком) – 12 кг; вода – 1 літр; сухі насіння кропу – 1 ст. ложка; насіння кмину – 1 щіпка; кухонна сіль – 5 ст. ложок; цукровий пісок – 1 ст. ложка; часник – 3-4 зубки. Приготування Сало нарізати шматками по формі невеликих прямокутників. Очищений зубочки часнику довільно розрізаємо на 3-5 часточок і зроблені надрізи шматочків сала встромляємо по 1-2 часточки. Щільно укладаємо прямокутники в чисту літрову банку до самого верху.
У каструлю насипати кухонну кухонну сіль, сухе насіння кропу, кмину, додаємо цукровий пісок і заливаємо вміст водою. Розмішуємо все ложкою до розчинення солі і відправляємо грітися на плиту. В стадії кипіння розсіл тримаємо на плиті протягом 2-3 хвилин. Потім відставляємо і чекаємо повного його охолодження. Після чого виливаємо в баночку утрамбований салом. Накривши кришкою тримаємо цю банку в кімнаті 24 години, а потім на такий же час виставляємо в холодильник.
Рецепт сала в гарячому розсолі, у банку
Інгредієнти: сало – 25 кг; велика сіль – 150 г; перець чорний горошком – 15-17 шт.; перець духмяний горошком – 7-8 шт.; суха гірчиця – 1 ст. ложка; червоний мелений перець – 15 ч. ложки; часник – 7-8 зубков; гвоздика – 5-6 бутонів; вода – 2 літри. Приготування Цей рецепт користується попитом найбільше за рахунок того що сало заливається не охолодженим, а гарячим розсолом. Сало виходить більш м'яким, так і просолюється воно швидше.
Сало нарізаємо зручним для вас розміром і формою, а потім притрушиваем його шматки червоним меленим перцем. Очищений часник тонко шаткуємо у вигляді пелюсток. Для нашого кількості основного продукту беремо
банку на три літри і рівненько, шкіркою вгору укладаємо сало, періодично присипаючи його подрібненим часником.
В порожню каструлю складаємо всі прянощі (крім гірчиці), велику сіль і затоку чистою питною водою ставимо на включену конфорку плити. Після закипання розсолу розмішуємо в ньому суху гірчицю і виливаємо його гарячим з усіма прянощами в бутель з нашим салом. Накриваємо капроновою кришкою і забуваємо про нього на пару діб, а після можна сміливо приступати до його дегустації.
Зберігання засоленого сала в розсолі по кожному з цих рецептів, краще здійснювати не в банку, а загорнутим, в харчову фольгу, в морозилці.