Солоні гриби
![Солоні гриби Солоні гриби](/uploads/posts/2015-12/solon-gribi_861.jpeg)
Солоні гриби - рецепт приготування на зиму
Базовим можна вважати сухий спосіб засолу, для якого нічого, окрім самої солі, не потрібно. Завдяки такому простому методу, гриби зберігають свій природний аромат, а тому ніяких спецій і трав до них не додають.
Сухим способом солять тільки рижики і подорешники – дрібні й ніжні гриби, плодові тіла яких спочатку обтирають сухою ганчірочкою і лише потім розкладають по банках. Гриби укладають у тару шарами, чергуючи з помірними порціями солі. Коли тара заповниться, поверх неї кладуть марлю зріз, а зверху розміщують вантаж. Через тиждень зберігання в прохолодному і сухому місці з грибів можна знімати пробу.
Солоні білі гриби на зиму в банках
Інгредієнти:
Приготування
Очистивши і сполоснувши гриби, помістіть їх в каструлю киплячої води з додаванням лимонного соку. Через 25 хвилин злийте рідину і розкладіть гриби по чистим банкам разом з нарізаними пластинками зубчиками часнику. Тепер до розсолу: в півлітрі води розведіть цукор з сіллю, а коли рідина закипить, додайте лавр, оцет і горошини перцю. Розлийте киплячий маринад по банках і швидко закочуйте їх.
Перед тим, як зберігати солоні гриби в коморі, дайте посуді з її вмістом повністю охолонути при кімнатній температурі.
Солоні гриби гливи в розсолі – рецепт
![Солоні гриби Солоні гриби](/uploads/posts/2015-12/solon-gribi_872.jpeg)
Бланшируйте очищені гливи в підсоленому окропі протягом 15 хвилин. Готові гриби укладають в банки шарами, пересипаючи сіллю (солі – 3-4% від ваги грибів). Разом з сіллю можна укладати і ароматні трави. Далі баночки ставлять під гніт і спершу залишають при кімнатній температурі на пару днів, а потім виносять на холод і залишають ще на місяць. Протягом всього цього часу потрібно буде стежити за тим, щоб температура приміщення не опускалася нижче одиниці і не піднімалася вище 6 градусів. Рівень розсолу завжди повинен покривати гриби, а коли гриби опустяться, до них можна підкладати нові порції.
Рекомендуємо добрі рецепти
![Мариновані гриби на зиму](/uploads/posts/2015-12/marinovan-gribi-na-zimu_121.jpeg)
Мариновані гриби на зиму
Представляємо кілька ідей для консервації грибів. За запропонованими рецептами заготовити можна не тільки лісові гриби, але і звичні всім магазинні
![Мариновані гриби печериці](/uploads/posts/2015-12/marinovan-gribi-pecheric_271.jpeg)
Мариновані гриби печериці
Найбільш поширеним способом заготівлі грибів є їх маринування. Із запропонованих далі докладних рецептів ви дізнаєтеся, як правильно консервувати
![Засолювання грибів](/uploads/posts/2015-12/zasolyuvannya-gribv_281.jpeg)
Засолювання грибів
На завершення грибного сезону, саме час зайнятися засолкою лісового врожаю. Далі максимально детально опишемо два способи соління лісових грибів.
![Мариновані білі гриби](/uploads/posts/2015-11/marinovan-bl-gribi_291.jpeg)
Мариновані білі гриби
Білі гриби - ароматні представники свого сімейства. Тому так хочеться заготовити їх побільше. Далі пропонуємо максимально доступні способи їх
![Білі гриби на зиму](/uploads/posts/2015-07/bl-gribi-na-zimu_351.jpeg)
Білі гриби на зиму
Всі ми любимо грибочки. З них можна зробити безліч смачних і цікавих страв. І сьогодні мова піде про те, як заготовити на зиму білі гриби. Давайте
![Як солити помідори?](/uploads/posts/2015-07/yak-soliti-pomdori_901.jpeg)
Як солити помідори?
Кінець літа – сезон врожаю і пора консервування. Хочете запастися помідорами на зиму? Зробіть з них соління. Щоб насолоджуватися свіжим смаком