Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Солоні гриби

Солоні гриби

27-12-2015, 19:21
1 026
Солоні гриби
Одним з улюблених грибниками методів заготівлі грибів запас є їх засолювання. Засолені плоди можна легко зберігати аж до наступного грибного сезону, а в період вживання використовувати як холодну закуску і доповнення до гарячих страв. Солоні гриби заготовляють різними способами і частини з них ми приділимо увагу далі.

Солоні гриби - рецепт приготування на зиму


Базовим можна вважати сухий спосіб засолу, для якого нічого, окрім самої солі, не потрібно. Завдяки такому простому методу, гриби зберігають свій природний аромат, а тому ніяких спецій і трав до них не додають.
Сухим способом солять тільки рижики і подорешники – дрібні й ніжні гриби, плодові тіла яких спочатку обтирають сухою ганчірочкою і лише потім розкладають по банках. Гриби укладають у тару шарами, чергуючи з помірними порціями солі. Коли тара заповниться, поверх неї кладуть марлю зріз, а зверху розміщують вантаж. Через тиждень зберігання в прохолодному і сухому місці з грибів можна знімати пробу.

Солоні білі гриби на зиму в банках


Інгредієнти:

  • білі гриби - 12 кг;

  • часникові зубки - 6 шт.;

  • лимонний сік - 115 мл;

  • цукор - 10 г;

  • лист лавра - 6 шт.;

  • перець горошком - 8 шт.;

  • оцет - 75 мл.


  • Приготування
    Очистивши і сполоснувши гриби, помістіть їх в каструлю киплячої води з додаванням лимонного соку. Через 25 хвилин злийте рідину і розкладіть гриби по чистим банкам разом з нарізаними пластинками зубчиками часнику. Тепер до розсолу: в півлітрі води розведіть цукор з сіллю, а коли рідина закипить, додайте лавр, оцет і горошини перцю. Розлийте киплячий маринад по банках і швидко закочуйте їх.
    Перед тим, як зберігати солоні гриби в коморі, дайте посуді з її вмістом повністю охолонути при кімнатній температурі.

    Солоні гриби гливи в розсолі – рецепт

    Солоні гриби

    Бланшируйте очищені гливи в підсоленому окропі протягом 15 хвилин. Готові гриби укладають в банки шарами, пересипаючи сіллю (солі – 3-4% від ваги грибів). Разом з сіллю можна укладати і ароматні трави. Далі баночки ставлять під гніт і спершу залишають при кімнатній температурі на пару днів, а потім виносять на холод і залишають ще на місяць. Протягом всього цього часу потрібно буде стежити за тим, щоб температура приміщення не опускалася нижче одиниці і не піднімалася вище 6 градусів. Рівень розсолу завжди повинен покривати гриби, а коли гриби опустяться, до них можна підкладати нові порції.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Мариновані гриби на зиму
    Мариновані гриби на зиму
    Представляємо кілька ідей для консервації грибів. За запропонованими рецептами заготовити можна не тільки лісові гриби, але і звичні всім магазинні
    Мариновані гриби печериці
    Мариновані гриби печериці
    Найбільш поширеним способом заготівлі грибів є їх маринування. Із запропонованих далі докладних рецептів ви дізнаєтеся, як правильно консервувати
    Засолювання грибів
    Засолювання грибів
    На завершення грибного сезону, саме час зайнятися засолкою лісового врожаю. Далі максимально детально опишемо два способи соління лісових грибів.
    Мариновані білі гриби
    Мариновані білі гриби
    Білі гриби - ароматні представники свого сімейства. Тому так хочеться заготовити їх побільше. Далі пропонуємо максимально доступні способи їх
    Білі гриби на зиму
    Білі гриби на зиму
    Всі ми любимо грибочки. З них можна зробити безліч смачних і цікавих страв. І сьогодні мова піде про те, як заготовити на зиму білі гриби. Давайте
    Як солити помідори?
    Як солити помідори?
    Кінець літа – сезон врожаю і пора консервування. Хочете запастися помідорами на зиму? Зробіть з них соління. Щоб насолоджуватися свіжим смаком