Баклажани як гриби на зиму
![Баклажани як гриби на зиму Баклажани як гриби на зиму](/uploads/posts/2015-11/baklazhani-yak-gribi-na-zimu_481.jpeg)
Як приготувати солоні баклажани як гриби на зиму?
Інгредієнти:
Приготування
Вимиті баклажанові плоди позбавляємо від плодоніжок і шкірки і шаткуємо кубиками розміром приблизно півтора-два сантиметри. У велику ємність наливаємо воду, підігріваємо до кипіння, розчиняємо в ній сіль і вливаємо оцет, а потім закладаємо підготовлені раніше баклажани. Даємо вмісту знову закипіти, витримуємо на вогні чотири-п'ять хвилин, а потім відкидаємо на великий друшляк. Залишаємо до повного охолодження і стікання приблизно на один-два години.
Тим часом чистимо і дуже дрібно шаткуємо часник і попередньо промиту і просушену зелень кропу і відміряє потрібну кількість рослинного масла без запаху.
По охолодженню перекладаємо баклажанові скибочки по містку миску, заправляємо олією, часником і кропом, акуратно перемішуємо, розкладаємо по чистим і сухим баночках і злегка утрамбовуємо. Прикриваємо ємності бляшаними кришками, розміщуємо в посудині з холодною водою по плічка і визначаємо на вогонь. Стерилізуємо заготівлю після закипання води протягом тридцяти хвилин півлітрові баночки і сорока п'яти хвилин літрові ємності.
Потім укупориваем банки кришками, перевертаємо догори дном і даємо повністю охолонути в такому положенні.
Мариновані баклажани як пряні гриби - рецепт на зиму
Інгредієнти:
Для маринаду:
Приготування
Баклажанові плоди промиваємо, зрізаємо з них шкіру і плодоніжки, а м'якоть подрібнюємо, як і в попередньому рецепті, скибочками величиною від півтора до двох сантиметрів. Відварюємо їх в киплячій фільтрованій воді протягом трьох хвилин і відкидаємо на друшляк.
Поки баклажани стікають, очищаємо і шаткуємо півкільцями ріпчасту цибулю і дрібненькими кубиками часник. Потім розкладаємо шарами баклажани по чистим і сухим баночках, чергуючи з часником і цибулею, а також приправляючи спеціями.
Для маринаду в двох літрах підігрітою до кипіння води розчиняємо сіль, цукровий пісок і вливаємо оцет. Заливаємо отриманої гарячою сумішшю баклажани зі спеціями в банках, прикривають кришками і визначаємо в ємність з гарячою водою на стерилізацію. Витримуємо півлітрові баночки п'ятнадцять, а літрові тридцять хвилин. Потім укупориваем банки кришками і даємо заготівлі охолонути в перевернутому вигляді.
Баклажани смажені гриби під - рецепт на зиму
Інгредієнти:
Для маринаду:
Приготування
Вимиті баклажани обов'язково позбавляємо від плодоніжок, а за бажанням від шкірки. Потім шаткуємо плоди кубиками від півтора до двох сантиметрів і викладаємо в емальований ємність. Щедро пересипаємо їх сіллю і даємо постояти протягом години для позбавлення від гіркоти, відділення соку і всмоктування солі.
Тим часом чистимо і шаткуємо півкільцями ріпчасту цибулю,
![Баклажани як гриби на зиму Баклажани як гриби на зиму](/uploads/posts/2015-11/baklazhani-yak-gribi-na-zimu_952.jpeg)
Промиваємо баклажанові скибочки від солі, відкидаємо на друшляк і даємо гарненько стекти. Потім закладаємо їх у прогріте на сковороді або в сотейнику рослинне масло і витримуємо до легкого підрум'янення.
Заповнюємо обсмаженими баклажанами чисті, сухі банки, залишаючи трохи місця. Зверху кладемо цибулю і часник, лаврове листя і нарубану зелень (можна замінити сушеної). Прогріваємо воду до кипіння, вливаємо оцет і рослинне масло, перемішуємо, даємо знову закипіти, і тут же розливаємо по банках, заповнюючи їх доверху. Стерилізуємо півлітрові ємності десять, а літрові п'ятнадцять хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
![Борщ в банках на зиму - рецепти](/uploads/posts/2015-11/borsch-v-bankah-na-zimu-recepti_391.jpeg)
Борщ в банках на зиму - рецепти
Запасливі господині знають, що приготування різного роду консервації взимку значно економить бюджет і час на приготування різних страв. Пропонуємо
![Гогошари з медом на зиму](/uploads/posts/2015-09/gogoshari-z-medom-na-zimu_761.jpeg)
Гогошари з медом на зиму
Напевно, багато хто ще не пробували неймовірне поєднання солодкого перцю і меду. Зробивши чудову консервацію за мотивами молдавської кухні, у вас на
![Соте з кабачків і баклажанів](/uploads/posts/2015-09/sote-z-kabachkv-baklazhanv_901.jpeg)
Соте з кабачків і баклажанів
Соте - це прекрасне овочеве блюдо, яке доречно готувати в будь-який час року. Його можна урізноманітнити будь-якими компонентами, вийде однаково
![Заготовки на зиму з баклажанів](/uploads/posts/2015-03/zagotovki-na-zimu-z-baklazhanv_181.jpeg)
Заготовки на зиму з баклажанів
Ваш город або дачну ділянку порадував вас хорошим урожаєм баклажанів? Або ж ви далекі від садово-городніх робіт, але при цьому жити не можете без
![Баклажани в томатному соку](/uploads/posts/2015-03/baklazhani-v-tomatnomu-soku_131.jpeg)
Баклажани в томатному соку
Баклажани, мариновані в томатному соку - це найбільш популярний вид консервування цього корисного овоча. І ми приготували 2 найбільш цікавих рецептів
![Мариновані баклажани](/uploads/posts/2015-03/marinovan-baklazhani_481.jpeg)
Мариновані баклажани
Мариновані баклажани - чудова закуска, яку можна подати на святковий стіл до різних м'ясних страв. Варіантів їх заготівлі досить багато, ми ж з вами