Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Лимонне варення

Лимонне варення

26-11-2015, 18:42
813
Лимонне варення
Організм людини постійно потребує вітаміну С. І якщо в літній час отримати його досить просто разом зі свіжими фруктами, то в зимовий час це стає важче. Простіше всього використовувати для поповнення цим корисним речовиною цитрусові, зокрема, лимони. Можна класти їх в чай додавати у випічку, а можна приготувати з них варення.
Почитайте наші рецепти, і ви дізнаєтеся, як варити лимонне варення декількох видів.

Імбирно-лимонне варення


Інгредієнти:

  • лимон — 3 шт.;

  • імбир свіжий — 50 г;

  • цукор — 270 р.


  • Приготування
    Зчищають з лимонів цедру і видавлюємо сік. Повинно вийти близько 100-120 мл соку. Виливаємо його в каструлю. Туди ж відправляємо очищений і подрібнений імбир, цедру, 3 ст. ложки цукру і кип'ятити 1 хвилину. Висипаємо весь цукор і варимо 5-7 хвилин. Знімаємо з вогню, охолодити і ласуємо. Варення має терпкий, трохи пекучий смак.

    Простий рецепт лимонного варення


    Інгредієнти:

  • вода — 250 мл;

  • лимон — 3 шт.;

  • цукор — 480-500 г;

  • ваніль.


  • Приготування
    Лимони промиваємо і опускаємо у воду. Варимо недовго, вистачить буквально 2-3 хвилин. Дістаємо лимони і подрібнюємо разом з шкіркою до кубиків. Якщо трапляються кісточки, то їх прибираємо. Заливаємо 250 мл води, всипаємо цукор, покращуємо смак за допомогою ванілі і варимо, поки крапелька варення на тарілці не почне застигати. Зазвичай на це йде хвилин 50.

    Апельсиново-лимонний варення


    Інгредієнти:

  • апельсини — 6 шт.;

  • лимони — 6 шт.;

  • цукор — 1200 м;

  • вода — 180 мл


  • Приготування
    Викладаємо в каструлю фрукти, заливаємо окропом, бланшируем, а потім перекладаємо в миску з холодною (або навіть крижаною) водою і залишаємо на 2 години. Не очищаючи, ріжемо плоди кружечками. Попадаються в м'якоті видаляємо кісточки.
    Готуємо в каструлі сироп, затока цукор водою і нагрівання цю суміш. Складаємо в каструлю порізані фрукти і залишаємо ще на 3 години. Потім варимо 10 хвилин і охолодити. Повторюємо так двічі. Готове варення використовуємо відразу або ж закриваємо в банках.

    Варення з лимонних скоринок

    Лимонне варення

    Інгредієнти:

  • лимонні кірки — 220 г;

  • лимонний сік — 25 мл;

  • цукор — 220 р.


  • Приготування
    Заливаємо лимонні кірки водою і варимо. Через 15 хвилин кип'ятіння зливаємо воду і вливаємо нову порцію. Після триразового повторення цієї процедури подрібнюємо лимонні кірки в м'ясорубці. Також можна використовувати кухонний комбайн. Заливаємо кірки соком, подслащиваем і варимо 25 хвилин. Готове варення густе, яскраве і дуже ароматне.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Варення з кавунових кірок на зиму
    Варення з кавунових кірок на зиму
    Насолоджуючись чудовим смаком річного плода кавуна, не поспішайте викидати шкірку. Адже з неї вийде неперевершене, ароматне варення. Розповімо, як
    Варення з апельсинів і лимонів
    Варення з апельсинів і лимонів
    Всі ми звикли до вареньям, які прийнято варити влітку з сезонних фруктів і ягід. Але є і такі види цього ласощі, які можна варити навіть у холодні
    Варення з апельсинових кірок
    Варення з апельсинових кірок
    Якщо ви любите апельсини, то вас повинен цікавити питання: «Що робити з апельсиновими кірками?» Відповідь на нього простий: зваріть варення! Так-так,
    Варення з лимонів
    Варення з лимонів
    Справжнім цінителям солодко-кислих фруктів пропонуємо спробувати незвичайне варення з лимонів, екзотичний смак якого не залишить байдужим нікого. Чай
    Варення з журавлини з апельсином
    Варення з журавлини з апельсином
    Осінь - це час смачних і корисних заготовок на зиму: соків, джемів, варення. І не тільки з традиційних яблук або вишні. Сьогодні ми пропонуємо кілька