Лимонне варення
![Лимонне варення Лимонне варення](/uploads/posts/2015-11/limonne-varennya_451.jpeg)
Почитайте наші рецепти, і ви дізнаєтеся, як варити лимонне варення декількох видів.
Імбирно-лимонне варення
Інгредієнти:
Приготування
Зчищають з лимонів цедру і видавлюємо сік. Повинно вийти близько 100-120 мл соку. Виливаємо його в каструлю. Туди ж відправляємо очищений і подрібнений імбир, цедру, 3 ст. ложки цукру і кип'ятити 1 хвилину. Висипаємо весь цукор і варимо 5-7 хвилин. Знімаємо з вогню, охолодити і ласуємо. Варення має терпкий, трохи пекучий смак.
Простий рецепт лимонного варення
Інгредієнти:
Приготування
Лимони промиваємо і опускаємо у воду. Варимо недовго, вистачить буквально 2-3 хвилин. Дістаємо лимони і подрібнюємо разом з шкіркою до кубиків. Якщо трапляються кісточки, то їх прибираємо. Заливаємо 250 мл води, всипаємо цукор, покращуємо смак за допомогою ванілі і варимо, поки крапелька варення на тарілці не почне застигати. Зазвичай на це йде хвилин 50.
Апельсиново-лимонний варення
Інгредієнти:
Приготування
Викладаємо в каструлю фрукти, заливаємо окропом, бланшируем, а потім перекладаємо в миску з холодною (або навіть крижаною) водою і залишаємо на 2 години. Не очищаючи, ріжемо плоди кружечками. Попадаються в м'якоті видаляємо кісточки.
Готуємо в каструлі сироп, затока цукор водою і нагрівання цю суміш. Складаємо в каструлю порізані фрукти і залишаємо ще на 3 години. Потім варимо 10 хвилин і охолодити. Повторюємо так двічі. Готове варення використовуємо відразу або ж закриваємо в банках.
Варення з лимонних скоринок
![Лимонне варення Лимонне варення](/uploads/posts/2015-11/limonne-varennya_892.jpeg)
Інгредієнти:
Приготування
Заливаємо лимонні кірки водою і варимо. Через 15 хвилин кип'ятіння зливаємо воду і вливаємо нову порцію. Після триразового повторення цієї процедури подрібнюємо лимонні кірки в м'ясорубці. Також можна використовувати кухонний комбайн. Заливаємо кірки соком, подслащиваем і варимо 25 хвилин. Готове варення густе, яскраве і дуже ароматне.
Рекомендуємо добрі рецепти
![Варення з кавунових кірок на зиму](/uploads/posts/2015-09/varennya-z-kavunovih-krok-na-zimu_661.jpeg)
Варення з кавунових кірок на зиму
Насолоджуючись чудовим смаком річного плода кавуна, не поспішайте викидати шкірку. Адже з неї вийде неперевершене, ароматне варення. Розповімо, як
![Варення з апельсинів і лимонів](/uploads/posts/2015-03/varennya-z-apelsinv-limonv_901.jpeg)
Варення з апельсинів і лимонів
Всі ми звикли до вареньям, які прийнято варити влітку з сезонних фруктів і ягід. Але є і такі види цього ласощі, які можна варити навіть у холодні
![Варення з апельсинових кірок](/uploads/posts/2015-03/varennya-z-apelsinovih-krok_511.jpeg)
Варення з апельсинових кірок
Якщо ви любите апельсини, то вас повинен цікавити питання: «Що робити з апельсиновими кірками?» Відповідь на нього простий: зваріть варення! Так-так,
![Варення з лимонів](/uploads/posts/2015-03/varennya-z-limonv_511.jpeg)
Варення з лимонів
Справжнім цінителям солодко-кислих фруктів пропонуємо спробувати незвичайне варення з лимонів, екзотичний смак якого не залишить байдужим нікого. Чай
![Варення з журавлини з апельсином](/uploads/posts/2015-03/varennya-z-zhuravlini-z-apelsinom_511.jpeg)
Варення з журавлини з апельсином
Осінь - це час смачних і корисних заготовок на зиму: соків, джемів, варення. І не тільки з традиційних яблук або вишні. Сьогодні ми пропонуємо кілька